Mixed Zone: Athletic Bilbao – Real Madrid 0-3

A Real Madrid magabiztos gyõzelmet aratott az Athletic Bilbao otthonában, amivel a "királyiak" bebiztosították 32. spanyol bajnoki címüket.

Mourinho:
„Most ünnepelnünk kell a bajnoki címet. Holnapután tovább kell dolgoznunk, mivel a következõ szezon is nagyon kemény lesz és még ennek sincs vége. Ez a csapat még ennél is több érzelmet és szeretetet érdemel, és azt várom a Bernabéutól, hogy a Mallorca elleni meccsen ezt meg is adja nekik.”

„A szurkolók, akik együtt szenvednek a csapattal, mindhalálig mellettünk álltak. Szeretnék nekik gratulálni, különösen a családjainknak, akik a leginkább megszenvedtek. Lehetsz egy hatalmas szurkoló, vagy egy szakember, aki a klubnál dolgozik, de akkor is a családjaink azok, akik a leginkább megszenvedik a legnehezebb pillanatokat. Minden pillanatban ott vannak nekünk, egy nagyon hosszú szezonon át élik meg az érzelmeinket. A feleségem és a gyermekeim minden támogatást megadtak nekem ahhoz, hogy csúcsformában tudjak maradni.”

„Megnyertem a portugál, az olasz, az angol bajnokságot, de ez volt a legnehezebb. Összesen hét bajnoki címet nyertem már, tudom, hogy milyen érzés. A Barcelona minden meccsét megnyerte, ezzel is bizonyítják, hogy milyen nagyszerû csapatról van szó. Az utolsó pillanatig harcoltak. Nagy hagyományokkal rendelkezõ klubról van szó, akik tisztában vannak vele, hogy megérdemeltük a címet.”

Karanka

„Egyáltalán nem volt könnyû dolgunk. Nagyon keményen dolgoztunk az elõszezonban, és nagy erõfeszítéseket tettünk az egész év során. Ez egy csodálatos csapat, és hiszem, hogy megérdemelte a bajnoki címet. Ezzel a sikerrel egy újabb lépést tettünk elõre. A liga bajnoka az egész év gyõztese. Továbbra is ilyen jól kell dolgoznunk.”

„Két szezonon át keményen dolgoztunk. Tavaly megnyertük a Király-kupát, aminek különösen örültünk, mivel már nagyon régóta nem sikerült elhódítani. Idén még egyet elõre léptünk.”

„Ez az elsõ bajnoki címem az új korszakomban a Real Madridnál. Teljesen más, mint játékosként megnyerni; ez az õ pillanatuk, élvezniük kell, amit elértek, nekem pedig holnap már dolgoznom kell a szombati meccsen és az elõszezonon. Nagyszerû érzés gyõzni mindazok után, amit idén tettünk. Ennek a csapatnak karaktere van, nagyon erõs egységet alkotnak a játékosok. Õk juttattak minket oda, ahol most vagyunk.”

Casillas

„Nem volt könnyû. Egy 6-0-s gyõzelemmel indítottunk a Zaragoza ellen, de mint minden csapatnak, voltak jó és rossz pillanataink. Minden sokkal nehezebbnek tûnt, amikor egy hónapja két döntetlent értünk el. Szerintem nagyon megérdemeltük ezt a címet. Ezt az egész madridizmusnak és nekünk is ki kell élveznünk.”

„Mindent ki kell zárnunk, aminek nincs köze a Real Madridhoz. Magunkkal kell foglalkoznunk, és a bajnoki címmel, amit megnyertünk. Az elsõ pillanattól az utolsóig mi domináltunk, nem fogok reagálni semmire, amit Guardiola vagy bárki más mond, akinek nincs köze a Real Madridhoz.”

„Tudom, hogy több csapattársam is nagyon különlegesnek éli meg ezt a címet, mivel ez az elsõ nekik. Csak néhány éve jöttek ide, és egy olyan idõszakot éltek meg, amikor a közvetlen riválisunk több címet nyert. Én már megéltem mást is, hiszen már lassan 13 éve vagyok itt. Ahhoz, hogy megnyerd a ligát, a legjobb számokat kell produkálnod és a legkiegyensúlyozottabb csapatnak kell lenned. Úgy látszik, hogy legalább 90 pontra van szükség ahhoz, hogy esélyed legyen a spanyol bajnokság megnyerésére. Tudtuk, hogy ezt meg kell tennünk, és meg is tettük.”

„A rossz idõkrõl õrzöm a legszebb emlékeket, mert az emberek ilyenkor mutatják meg igazán, hogy milyen fából is faragták õket. Mindenki jól elvan a jó idõszakokban, de voltak nehéz pillanataink is, mint például a santanderi döntetlen, a Levante elleni vereség, a két egymás utáni döntetlen egy hónapja, és a Bajnokok Ligája kiesés… Ezeken a csapat gyorsan túl tudott lépni, erõsebbek lettünk. Emiatt tudtunk fontos lépéseket tenni a bajnoki cím megnyerése felé.”

Cristiano Ronaldo:

„Hihetetlenül boldog vagyok. Ez az elsõ bajnoki címem Spanyolországban, el vagyok ragadtatva. Elértük a célunkat, nagyon örülünk a gyõzelemnek.”

„Óriási öröm mindannyiunk számára, hogy tíz hónap kemény küzdelem után meg tudtuk nyerni a bajnokságot.”

„A liga sokkal erõsebb, ha egy olyan csapattal kell harcolnod, mint a Barcelona, de a végén sokkal jobban örülsz a sikernek, ha az egyik legjobb együttest gyõzöd le. Jobbak vagyunk náluk.”

„A bajnoki címet akartam a legjobban. Már van két Aranycipõm. Jó lenne egy újabbat nyerni, de nem bánom, ha nem sikerül.”

Sergio Ramos:

„Sok áldozatot hoztunk, keményen dolgoztunk a bajnoki címért. Megérdemelten nyertünk, büszkék vagyunk a szezon során elvégzett munkára. Nehéz bajnokság volt.”

„A Real Madrid a jogos gyõztes, a madridistáknak ajánljuk a címet. Nagyon értékes gyõzelem ez, mivel rendkívül hosszú a szezon és több versenysorozatban is helytálltunk. Ez a harmadik bajnoki címem, nagyon örülök neki. Mindenki boldog, hogy egy ilyen harcos torna végén mi örülhetünk. Végre nyertünk és most ízlelgetjük és kiélvezzük a pillanatot.”

„Büszke vagyok arra, hogy csapatkapitány lehetek, remélem, hogy még sokáig a klubnál maradok. Ez a csapat nagyon ambiciózus, hajtós és áldozatkészség jellemzi. Csak a holnapi ünneplésre gondolok a szurkolókkal. Tovább kell dolgoznunk, javulnunk kell és motiváltnak kell lennünk.”

„Szeretném megköszönni a szurkolók egész éves támogatását. Meghalunk, hogy végre velük ünnepelhessünk. A címet a családomnak, barátaimnak, barátnõmnek és minden madridistának ajánlom. Ha tehetném, akkor ma, holnap és azután is mennék a Cibelesre.”

Xabi Alonso:

„Végre megnyertük a bajnokságot. Hosszú volt a szezon, komoly érték, hogy már két meccsel a sorozat vége elõtt eldõlt a cím sorsa. Ezt ki kell élveznünk.”

„Az egész szezon során egy olyan nagyszerû ellenféllel harcoltunk, mint a Barcelona, ez pedig tovább növeli a gyõzelmünk értékét. Nagyszerû sorozat van a hátunk mögött. Kiegyensúlyozottak voltunk. A címet a családomnak, barátaimnak és a madridistáknak ajánlom.”

„Az izgalom és a felelõsség amit az év során éreztünk, meghozta a gyümölcsét. Mindannyian örülünk, hogy sikerült újabb sikert elérnünk a madridizmus számára.”

Higuaín:

„Mindannyian boldogok és büszkék vagyunk. Ki kell élveznünk ezt a pillanatot. A Barcelonával harcoltunk a bajnoki címért, ez pedig különleges dolog, mivel egy nagyszerû csapatról van szó.”

„Minden gólt egyformán élvezek, de a ma esti különleges volt. Most ünnepelnünk kell, miután egy egész éven át harcoltunk. Fontos és különleges mérkõzés volt, tudtuk, hogy ha nyerünk, miénk a bajnokság. Olyanok vagyunk, mint egy család, boldogok vagyunk.”

Callejón
:
„Többször is nyertünk nehéz környezetben az igyekezetünknek és a klubnál mindig is jelen lévõ minõségnek köszönhetõen. Ma azok voltak a leghangosabbak az öltözõben, akik közülünk az elsõ címüket nyerték.”

„Az elsõ évem nagyon jól sikerült. 24-en vagyunk a csapatban, mindannyian azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Nagyon elégedett vagyok az idei teljesítményemmel. Remélem, hogy jövõre újabb címeket nyerünk.”

„Ez a trófea minden szurkolónké, mivel idén sokat szenvedtek.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK