90 percre a feljutástól: Cádiz CF – RM Castilla 0-3

A Castilla óriási lépést tett a feljutás felé a Cádiz otthonában. A rájátszás elsõ meccsét játszották, aminek a visszavágóján eldõlhet, hogy jövõre tényleg a másodosztályban fog-e játszani a csapat, és lesz-e mini Clásico a Barcelona B ellen. Nos, ennél jobb eredményt álmodni sem lehetett volna: a nagy múltú Ramón de Carranza stadionban 3-0-ra sikerült legyûrni a hazaiakat Joselu (2) és Morata góljaival. A találatok élményszámba mentek, és úgy tûnik a madridi visszavágó már csupán formalitás lesz.

Ahogy azt már korábban beharangoztuk a honlapunkon, nem akármilyen ellenfelet sorsoltak ki a Castillának, hiszen elsõ körben mindenképp az egyik csoport bajnokával kellett összemérnie magát, és az egyik legnehezebbnek tûnõ riválist kapta a csapat. A Cádiz CF egy rutinos együttes, amely négy pontos különbséggel nyerte meg a harmadosztály negyedik csoportját. Hazai pályán 19 meccsen keresztül maradtak veretlenek, hogy aztán a Castilla vessen véget ennek a sorozatnak, nem is akármilyen módon.

A Castilla egymást követõ második rájátszását játszotta. Tavaly harmadikként került be a küzdelembe, de az elsõ körben elbukott az Alcoyano ellen. Most elsõként zárt a csoportjában, így egy esetleges kudarc sem jelentene automatikus kiesést. Persze sokkal egyszerûbb ezt a párharcot megnyerni, és így gondolkozhattak Toril játékosai, akik idegenben is három csatárral álltak ki, és alaposan meglepték a hazaiakat. Csupán 17 percet kellett várni az elsõ gólra: Mandi ugratta ki Joselut a lesvonalról, és õ igazi csatárhoz méltó módon fejezte be a támadást.

Nagyon látványos meccset láthattunk, ahol mindkét csapat nyíltan játszott, és ebbõl megint csak a Castilla jött ki jól: Carvajal húzott el a jobb szélen, beadása a kapunak oldalt álló Joselunak ment, aki ebben a helyzetben is feltalálta magát, és egy védõvel a nyakán a kapuba sarkazott. Talán az egész szezonban nem lõtt ilyen szép gólt a Castilla, de ekkor még nem tudhattuk, hogy ezt is lehet tovább fokozni… Az elsõ félidõben volt még két be nem fújt 11-es mindkét csapatnak, de az eredmény nem változott, és egy nagyon meggyõzõ 0-2-vel mehettek az öltözõbe a Castilla játékosai.

A második játékrészben veszélyesebben játszott a Cádiz, ugyanakkor a madridiak védelme is nagyon jól mûködött ezen a napon, és nem engedtek komoly helyzeteket kialakítani a hazaiaknak. A vendégek a támadásról sem feledkeztek meg, és kontráikkal továbbra is veszélyesek tudtak maradni. Végül 10 perccel a vége elõtt lett meg ennek a taktikának az eredménye, amikor egy gyönyörû és villámgyors támadás végén Joselu sarkazott tovább az üresen álló Moratának, aki köszönte szépen, és belõtte a harmadik gólt. Ez a találat az összjáték miatt talán még a másodiknál is szebb volt, de ami fontosabb: gyakorlatilag eldöntötte a párharc kimenetelét, ami azt jelenti, hogy a Castilla fél lábbal már a másodosztályban van. Egy hét múlva játsszák a visszavágót Madridban, amelyrõl az oldalunk egy exkluzív helyszíni beszámolóval készül.

A mérkõzés jegyzõkönyve:
0 – CÁDIZ: Aulestia, De Coz, Baquero, Jeison Murillo, Camille, Óscar Pérez, Héctor Yuste, Ferreiro, Ikechi, Cases, Akinsola (Juanjo, 57´) .
3 – CASTILLA: Jesús, Carvajal, Nacho, Iván González, Casado, Mandi, Mosquera, Juanfran (Lucas, 92´), Jesé (Álex, 80´), Joselu (Denis, 89´), Morata.

Gólok: 0-1 (17´): Joselu. 0-2 (33´): Joselu. 0-3 (82´): Morata.

A mérkõzést Jiménez Moreno vezette (castellano manchegói bírótestület). Sárga lapot Óscar Pérez és Cases kapott (Cádiz CF), illetve Casado és Mosquera (Castilla). A találkozó helyszíne a Ramón de Carranza stadion volt (15 000 nézõ). A mékõzést a helyszínen tekintette meg Florentino Pérez, a klub elnöke.

 

 

Forrás: www.penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK