Zidane: Számomra a család a legfontosabb

A Real Madrid korábbi csillaga, Zinedine Zidane a GQ magazin spanyol változatának adott rendhagyó interjút, melyben szülõvárosáról, példaképérõl, luxusról és családról beszélt.

Bánod, hogy sosem játszottál a kedvenc csapatodban, az Olympique de Marseille-ben.
Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy a világ legjobb csapataiban játszottam, mint például a Real Madrid vagy a Juventus, de igaz, hogy mindig csodáltam a szülõvárosom csapatát is.

Mi a legfõbb oka, hogy Enzo Francescoli a példaképed?
Két oka is van: az eleganciája, és a karrierje. Mindig tudta, hogy legyen stílusos a pályán, különösen a Marseille csapatában.

Téged a világ egyik legjobbjaként tartanak számon. Mit szeretnél még elérni?
Jelenleg az a célom, hogy a tapasztalatomat a Real Madridban kamatoztathassam, hogy a csapat a lehetõ legtöbb címet nyerje.

Egy embernek, aki tudja, hogy milyen a szegénység és a gazdagság, mit jelent a luxus?
Rengeteg szerencse ért életemben, ezzel pedig tisztában vagyok. A luxus számomra az, hogy egy kényelmes életet éljek a családommal. Tudom, hogy honnan jöttem, ezért is tudom azt, hogy mit jelent ez a fajta élet, különösen a világválság óta.

Mindig az elegancia és egyszerûség benyomását keltetted az emberekben…
Az elegancia tanulható, akár otthon, akár az iskolai évek alatt. Az elegancia nem egyszerûen külsõség. Valami olyasmi, amit még kiskoromból hoztam magammal, és megpróbálom átadni a gyerekeimnek is.

Számodra két fontos dolog van az életben: futball és család. Mi az, ami manapság foglalkoztat?
A család a legfontosabb számomra. Elõször a szüleim voltak, most már a fiaim és a feleségem, akik körül a gondolataim járnak. A legfontosabb az, hogy õk boldogok legyenek. Csak nekik élek, amióta abbahagytam a játékot. Szeretném átadni a gyerekeimnek azokat a dolgokat, amiket a szüleimtõl tanultam, azokat az értékeket, amelyekhez hû vagyok: kemény munka, õszinteség, alázat. Mindezeken felül pedig támogatni akarom õket a vágyaik megélésében, legyen szó sportról, vagy bármi másról.

Az IWC számára (Óramárka, amelynek egyik arca Zidane. A szerk.) 2012 a repülés éve. Szereted a repülést?
Igen, szeretem. Mindig vágyakozva néztem a pilóták világára, és a Top Gun iskola felé. Ezt a nevet a filmnek köszönhetõen ismerem, ahogy mindenki más is.

Forrás: GQ
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK