Tizenegy madridista száll harcba az Európa-bajnoki címért

Nagy szerencséje van a madridistáknak, hiszen a Királyi Gárda tizenegy játékosa négy csapatban húzhatja magára hazája mezét a ma kezdõdõ Európa-bajnokságon. Cikkünkben számba vesszük, hogy a Real Madrid játékosai milyen esélyekkel számolhatnak a kontinensviadalon.

Spanyolország

A madridisták: Iker Casillas, Raúl Albiol, Sergio Ramos, Alvaro Arbeloa, Xabi Alonso

A FIFA-világranglista vezetõi, az aktuális világ-, és Európa-bajnokok. Az elvárások a spanyol válogatottal szemben még a rutinos Puyol, illetve a gólgyáros Villa hiányában is magasak. A spanyolok kapujában megkérdõjelezhetetlen helye van a világ legjobb kapusának, míg a védelemben Sergio Ramos, a középpályán pedig a spanyol válogatott új tizenegyeslövõje Xabi Alonso vélhetõen minden mérkõzésen pályára fog lépni. Mellettük Arbeloa nagyobb, míg Raúl Albiol kisebb szerepet kaphat. A két barcelonai klasszis kidõlése ellenére a spanyolok így is bombaerõs kerettel vágnak neki az EB-nek, és nem csodálkoznánk, ha a végén is komolyan számolni kellene velük.

A penamadridista.hu jóslata: A csoportból való továbbjutás borítékolható, de a címvédés nem fog sikerülni; az elõdöntõben elvéreznek.
 


Portugália

A madridisták: Pepe, Fábio Coentrão, Cristiano Ronaldo

Mindig nagy kérdés, hogy a portugálok mennyire tudnak jó csapatot formálni a kiemelkedõ képességû játékosokból. Az EB halálcsoportjában kiváló lehetõségünk lesz ezt lemérni. Nagy kihívás továbbjutni a hollandok, németek és dánok ellenében, azonban a minõségi játékosállomány itt is biztosított a feladatra. Elég csak Cristiano Ronaldora gondolni, aki egy jó EB-szerepléssel bebiztosíthatja az idei év Aranylabdáját. A portugál zsenit nem egyszer láttuk, hogy egyedül cipeli hátán a csapatot, és egy ilyen céllal lelki szemei elõtt várhatóan mindent meg fog tenni, hogy hazája válogatottjával a magasba emelhesse a trófeát. A madridista portugálok közül mindenki alapembernek számít a válogatottban.

A penamadridista.hu jóslata: A legnagyobb kérdés, hogy ebbõl a négyesbõl továbbjutnak-e. Szerintünk igen, sõt egészen a döntõig menetelnek, a finálét azonban elbukják.
 


Németország

A madridisták: Sami Khedira, Mesut Özil

A német futball az elmúlt években rengeteget változott – elõnyére. A két évvel ezelõtti vébén alighanem a teljes mezõny legattraktívabb fociját mutatták be, és csak a késõbbi világbajnok spanyolok tudták õket felülmúlni egyetlen gólocskával. Mutatott játékban most sem számíthatunk kevesebbre, melyben nagy szerepet vállal a német válogatott húzóembereként funkcionáló Özil, illetve a BL-döntõs Bayern München gerince. Portugália és Hollandia mellett õk is a halálcsoportba kerültek Khedira és Özil, akárcsak a Real Madridban, itt is kihagyhatatlanok a kezdõbõl.

A penamadridista.hu jóslata: Idén végre összeér a német válogatott és el is fogják hódítani a trófeát.
 



Franciaország

A madridista: Karim Benzema

A franciák a legutóbbi vébén igencsak leszerepeltek; három mérkõzés alatt csak egy pontot gyûjtöttek, és csoportjuk utolsó helyérõl búcsúztak a világbajnoki vágyaktól. A selejtezõkörben egy nem éppen erõs csoportból sikerült kijutniuk egy ponttal megelõzve Bosznia-Hercegovinát, van tehát mit bizonyítani az EB-n. Nagy felelõsség hárul majd a franciák csatárára, Karim Benzemára, akinek a franciák gólszegénységét kellene megtörnie. Csoportjuk elsõ ránézésre nehéznek tûnik, azonban a franciák a szebb idõket megélt angol, angol, svéd és ukrán csapatnál is erõsebb.

A penamadridista.hu jóslata: Ha a csoportból való továbbjutás után elkerülik a spanyolokat, akkor az elõdöntõig jutnak, ha nem, akkor a negyeddöntõ lesz a végállomás.
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK