Bajnokcsapat! Mirandés – RM Castilla 0-3

Meggyõzõ elõnyrõl indult a Mirandés-Castilla bajnoki visszavágó, amelynek az elsõ meccsén a madridiak 3-0-ra verték az ellenfelüket. A két csapat már feljutóként találkozott egymással, így gyakorlati tétje már nem volt az összecsapásnak, presztízsértéke viszont annál inkább, hiszen a harmadosztály bajnoki címérõl döntött a mérkõzés. Végül a Castilla egy nagyszerû gyõzelemmel koronázta meg az idényt, amelynek végén joggal nyerték el az egész harmadosztály bajnoki címét. Jövõre a másodosztályban folytatják.

 

A dolog nagy része már Madridban eldõlt, hiszen Joselu (2) és Jesé góljaival 3-0-ra nyert a Castilla a Mirandés ellen. Mindkét csapat feljutott már a másodosztályba: a Castilla a Cádiz ellen (8-1), míg a Mirándes az Atlético Balearesszel szemben (3-1) harcolta ki ezt a jogot. Ez a mérkõzés már csak ráadás volt a csapatoknak, amellyel lehetõségük volt az egész harmadosztály bajnokának kikiáltani magukat. Ezt a rendszert egyénként nemrég vezették be, így eddig csupán három bajnokot avattak: három éve a Cádizt, tavalyelõtt a Granadát, míg tavaly a Murciát.

A Castilla nagyon közel került ahhoz, hogy a harmadosztály történetének negyedik bajnoka legyen, és ezt gyakorlatilag már a mérkõzés elsõ öt percben bebiztosították. Ekkor húzott el a balszélen a most a kezdõbe került Denis, akinek beadása Moratát találta meg, õ meg egy szép lefordulás után kilõtte a hosszú sarkot (0-1). Ekkor 4-0-s összesítéssel vezette a döntõt a Castilla, tehát a hazaiaknak öt gólt kellett volna lõniük a fordításhoz.

A nyilvánvalóan lehetetlen feladatról valószínûleg már ekkor lemondtak, de a tisztes helytállás jegyében azért még többször helyzetbe kerültek az elsõ félidõben. Úgy tûnt a fölényük alapján, hogy akár egyenlíthetnek is, de ekkor jött a Castilla gólvágója, Joselu, aki teljesen üresen kapta középen Carvajal beadását, és azt már csak bepasszolta a kapuba (0-2). Ez a gól az elsõ félidõ végén esett és elvette a hazaiak minden további kedvét támadásoktól.

Ennek megfelelõen a második félidõben egy bágyadt Mirandést láthattunk, amely továbbra is egy fegyelmezetten játszó Castillával talált szembe magát. A madridiak kapufát is lõttek, majd a hajrában Joselu húzott el ziccerben a kapus mellett, aki elkaszálta õt a 16-oson belül, és ezért jogosan járt a kiállítás és a büntetõ. Jobb ember nem zárhatta le volna a találkozót, és az egész idényt: a csapat gólkirálya, Joselu lõtte be a büntetõt, amivel kialakította a 3-0-s végeredményt. Ugyannyi, mint az odavágón, ami így egy lehengerlõ 6-0-s összesítést jelent.

A Castilla az egész idény során bizonyította, hogy a kategória legjobb csapata, és az utolsó két párharcával ezt a feltételezést csak még jobban megerõsítette. Elõbb egy másik csoport elsõ helyezettjét vertek ki 8-1-el, és jutottak fel a másodosztályba, majd a bajnoki döntõben egy szintén elsõként zárt, és egyébként Király-kupa elõdöntõs csapatot gyûrtek le nagyon könnyedén, 6-0-al. Ez a csapat megérett a másodosztályra, és õsztõl már onnan fogjuk figyelemmel követni a Castilla teljesítményét a honlapunkon. Köszönjük az ez évi figyelmet!

A mérkõzés jegyzõkönyve:
0 – MIRANDÉS: Nauzet, Garmendia, Caneda, Raúl García (Corral, a félidõben), Muneta, Alain, Pablo (Rayco, 64’), Martins, Iribas, Barahona (Borrel, 54’) és Blanco.

3 – CASTILLA: Mejías, Carvajal, Casado (Ríos, 76’), Nacho, Iván, Mosquera, Juanfran (Lucas, 57’), Alex, Denis, Morata (Mandi, 69’) és Joselu.

Gólok: 0-1, 3. perc: Morata; 0-2, 41. perc: Joselu. 0-3, 87. perc: Joselu, 11-esbõl.

A mérkõzést Heriberto Ramos Rodríguez vezette (Las Palmas-i bírótestület). A 85. percben kiállította a Mirandés kapusát, Nauzetet Joselu buktatásáért. Ezenkívül a hazaiaktól kapott sárga lapot Raúl García, míg a Castillából Alex, Juanfran és Lucas.

A Segunda B bajnoki döntõ visszavágóját játszották az Estadio Municipal de Anduván, 3852 nézõ elõtt.

 

A Castilla idényének legeredményesebb játékosai:

  1. Joselu (22 éves, csatár): 26 gól/ 37 meccs
  2. Morata (19 éves, csatár): 17 gól/ 37 meccs
  3. Jesé (19 éves, csatár): 11 gól/ 38 meccs
  4. Denis (21 éves, balszélsõ): 8 gól/ 34 meccs
  5. Juanfran (23 éves, jobbszélsõ): 4 gól/ 39 meccs
  6. Lucas (20 éves, belsõ középpályás): 4 gól/ 26 meccs
  7. Óscar Plano (21 éves, csatár): 3 gól/ 21 meccs
  8. Casado (22 éves, balhátvéd): 3 gól/ 37 meccs
  9. Nacho (22 éves, középhátvéd): 3 gól/ 37 meccs
  10. Mosquera (24 éves, irányító középpályás): 3 gól/ 20 meccs*

*Mosquera a télen érkezett a csapatba

Forrás: www.penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK