Kirsha: Így edzenek Benzemáék

Egy nappal az angol válogatott elleni döntetlen után a francia válogatott szövetségi kapitánya, Laurent Blanc engedélyt adott a médiáknak, hogy ott legyenek a Tricolores edzésén.

Az 1998-as világbajnokság nyertese, Ukrajna és Svédország mellett a harmadik résztvevõ, mely úgy döntött, hogy a torna ideje alatt nem Lengyelországban fog lakni. A franciák a Kirsha nevû edzõközpontot választották, melyet nap mint nap a Sahtar Donyeck csapata használ. A városközponttól 15 kilométerre, pont a város szélénél található komplexum Rinat Achmetov milliárdos koronájának következõ gyöngyszeme, és büszkeségének egyik oka. Majdnem fél négyzetkilométernyi területen kilenc majdnem egészméretû pályát, hotelt, wellness központot, uszodát, konditermet,mozit, horgásztavat és még fedett udvart is létesítettek. Feltûnõ pompáját nehéz összehasonlítani a világ bármely más edzõközpontjával, beleértve a legnagyobb és a leggazdagabb klubokét is, mint a Real Madid, a Manchester United vagy az AC Milan.

A több mint egyórás edzésen, rövid bemelegítés, nyújtás, és sprintek után Blanc elküldte ászait: Frank Riberyt, Karim Benzemát, Samir Nasrit és Patrice Evrát fagyterápiára, melyre nem kellett messze menni, a központ mellett található enyhén sötétített üveggel takarva. A francia fotóriporterek gyorsan kaptak az alkalmon, és a hosszú objektívjeiknek köszönhetõen sikerült lekapniuk a félmeztelen sztárokat. A focisták nem törõdtek a paparazzikkal, és elnevetgéltek.  

Eközben az edzõpályán öntötte verejtékét a csapat többi része, különösen a cserék. A mini-meccsen nagyon jó oldalról mutatta meg magát a francia Ligue1 gólkirálya, Olivier Giroud, akirõl azt beszélik, hogy 13 millió euróért az Arsenalban köthet ki. Benzema helye az elõretolt csatár poszton megkérdõjelezhetetlennek tûnik, de a Real Madrid 25 éves gólvágójának van megfelelõ helyettese Blanc csapatában.

Forrás: pilkanozna.pl
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK