A legenda üzenete: Ne Maicon után fussatok!

„Vagy Maicon és Lahm után futsz, akik már kész játékosok, vagy Carvajalra teszel. Két éven belül a Madrid kezdõjátékosa lehet.” Míchel Salgado üzenete egyértelmû: a Real Madridnak az utánpótlásból kellene megoldania a jobbhátvéd posztjával kapcsolatos gondokat.

Ki tudná jobban, kire van szüksége a Real Madridnak a jobbhátvéd posztján, mint az a Míchel Salgado, aki tíz éven át viselte a 2-es számú mezt a fõvárosiaknál? A sajtó hosszú ideje cikkez arról, ki erõsítheti meg a Mourinho-csapat védelmének jobb oldalát, a legendás spanyol játékos pedig most megosztotta véleményét a pletykákkal kapcsolatban.

„Alvarónak nem a helyettesét, hanem a társát keressük” – mondta Salgado Arbeloáról, aki azóta számít a csapat elsõ számú jobbhátvédjének, mióta Sergio Ramost középen szerepelteti José Mourinho. „Két jobbhátvéd kell egy csapatba. Talán egy tapasztaltabb játékost keresnek. Ez nem azt jelenti, hogy Arbeloa nem fog játszani, hanem egy újabb alternatíváról van szó egyes mérkõzésekre.”

Idén is Maicon az, akirõl a legtöbbet hallani. „A brazil védõk mind egyformák” – folytatta Salgado. „Csodálatosan támadnak, de a védekezésben problémáik vannak. Képtelenség jól támadni és védekezni is egyszerre. Meg kell nézni, mit akar Mourinho.” A jelenleg a Blackburnben játszó Salgado két megoldást kínál. Az elsõ a Tottenham alkalmazásában álló, 22 éves Kyle Walker. Remekül támad, védekezéskor pedig jól tartja a pozícióját. Számomra õ a legjobb, de az ára megakadályozhatja a leigazolását.”

Salgado második javaslata a Castillában focizó Carvajal. „Elõfizettem a Real Madrid TV-re Angliában, és sok meccset láttam. Nagyszerû alternatívának tûnik számomra.” Az õ értékelése alapján Carvajal vezet Walker elõtt. „Vagy Maicon és Lahm után futsz, akik már kész játékosok, vagy Carvajalra teszel. Két éven belül a Madrid kezdõjátékosa lehet.” Salgado persze tisztában van a futball örökös hátrányával: „Nincs türelem, nincs idõ megformálni egy játékost.” A jövõt illetõen Míchel három nevet említ: Carvajalét, Hugo Mallóét a Celta Vigóból és Montoyáét a Barcelonából.

„Egy ilyen felejthetetlen szezon után, mint az idei volt” Salgado nem vonul vissza. „Még egy szezont akarok játszani, szükségem van erre az adrenalinra.” Bizonyára akkor sem maradna távol a játéktól, ha szögre akasztaná a stoplist. Már most szakkommentátorként dolgozik néhány csatornánál, ráadásul edzõsködésre is készül. „Írországban tanultam, és Spanyolországban szeretném teljesíteni a legmagasabb szintet. Megpróbálok majd edzõként dolgozni, de az, hogy játékosként szép karrierem volt, nem jelenti azt, hogy a kispadon is az lesz.” Egy nap talán a Real Madridhoz is visszatér. „Minden nap eszembe jut. Igazi emberré, játékossá és gyõztessé tettek. Sokat köszönhetek nekik. Megtisztelõ lenne, ha visszatérnék.”
 

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK