Ramos: Nem lehetne jobb edzõnk Mourinhónál

Sergio Ramos szakmai és személyes szempontból is életének egyik legjobb idõszakában van – így fogalmazott legalábbis mai sajtótájékoztatóján. A spanyol hátvéd José Mourinhóról is beszélt az újságíróknak, akivel kapcsolatban elmondta, hogy a játékosok „rengeteget tanulnak tõle”, hisz a portugál „a futball egyik nagy tudója, aki személyes szinten is sokat segít. A tanácsai érettebbé tesznek, és nagy kiváltság, hogy õ vezeti a csapatot” - mondta Ramos.

A sevillai születésû játékos nem titkolta, hogy társaival együtt egy újabb sikeres szezonban reménykednek. „Egy focistának mindig ambiciózusnak kell lennie, és minden évben újabb és újabb trófeákat kell nyernie. Tavaly nagy munkát vittünk véghez, most pedig az a célunk, hogy ismét bajnokok legyünk és, hogy alázattal dolgozzunk a nulláról indulva. Nem is lehetne jobb edzõnk erre a feladatra, mint Mourinho, aki ismeri a csapatot, és minden játékosból a maximumot hozza ki” – méltatta edzõjét Ramos.

A sajtó képviselõi arról is kérdezték, hogy milyen területen fejlõdött a legtöbbet a csapat a legutóbbi szezonhoz képest. „Az idõ mindenkit jobbá tesz. A mester a saját filozófiájával minden edzésen eléri, hogy még jobban megismerjük egymást, és nagyobb legyen az önbizalmunk. Kevés csapat tud olyan kontratámadásokat vezetni, mint a Real Madrid, és csapatszinten is fejlõdtünk, mind védekezésben, mind pedig támadásban” – válaszolta.

Egy esetleges Bajnokok Ligája-gyõzelmet illetõen így nyilatkozott: „Ez egy olyan trófea, amit még nem nyertem meg, én pedig jól érzem magam mind szakmai, mind pedig személyes szempontból. Életem egyik legjobb idõszakában vagyok, tovább akarok fejlõdni, és újabb sikereket akarok elérni. A futballban a múltból nem lehet megélni. A nulláról kezdjük, még hozzá nagy illúziókkal. Keményen kell dolgozni, hogy eljussunk a BL-döntõbe. Ez egy olyan álom, amit még nem váltottam valóra.”

Sergio Ramos nagyszerûen alkalmazkodott a középhátvéd szerepköréhez a tavalyi szezonban, és kész megfelelni az edzõ elvárásainak, sõt, akár a védelem szélére is visszamenne. „Sosem tudhatjuk, hogy a csapatnak szüksége lesz-e rám azon a poszton. Középen határozottabbnak láttam magam, de nagyon szerettem a szélen is játszani, és ha adott esetben ott kell szerepelnem, az sem gond, mert jól ismerem a posztot, és jó emlékeket õrzök róla” – fogalmazott.

A kétszeres Európa-bajnok védõt az Aranylabda fõ esélyeseirõl, így Iker Casillasról és Cristiano Ronaldóról is kérdezték. „Mivel nem tudom, pontosan milyen kritériumoknak kell megfelelni a díjhoz, nem tudok mit mondani. Igazságos lenne, ha egy védõnek vagy egy kapusnak adnák. Persze, hogy odaadnám Casillasnak. Eddig csak egy kapus nyerte meg, és én odaítélném neki, mert kapusként és kapitányként is nagyszerû. Õ a világ legjobbja. De miért ne adnám oda Cristiano Ronaldónak is, aki megteremti a különbséget, és akihez senki sem hasonlítható?” – tette fel a költõi kérdést a spanyol.

Brazil csapattársát, Kakát illetõen is csak elismerõ szavakat tudott mondani. „Semmi különöst nem fedeztem fel rajta. Õ csapattárs és barát is egyben, aki elég régóta van a csapatnál. Nincs bizonytalan vagy rossz helyzetben. Minden edzésen profiként viselkedik. Mindannyiunkkal törõdik, és segít is nekünk” – dicsérte a szebb idõket is megélt játékost.

Ramost a lehetséges igazolásokról, a folyamatosan alakuló kérdezték. „A csapat formálódóban van. Eddig nem távoztak, és nem is érkeztek sokan, de mindenre nyitottak vagyunk. Nagy csapatunk van, csodálatos játékosokkal, és talán még többen leszünk. Könnyû lesz a beilleszkedés. Szeretem a futballt és a jó játékosokat, Modric pedig közéjük tartozik. Most nem nálunk szerepel, és nem mondhatok többet. Ha hozzánk igazol, erõsíteni fog minket” – mondta.

Ezt követõen szó esett a Barcelonáról és a közelgõ spanyol Szuperkupa-döntõrõl is. „Még korai, hogy a Barcelonáról beszéljünk. Az elmúlt években velünk együtt aspiráltak minden címre, de most csak a saját csapatommal foglalkozom. A Szuperkupa egy trófea, és ott egészen máshogy éljük meg a dolgokat.”

Végül Ramos reagált Sandro Rosellnek, a Barcelona elnökének korábbi kijelentésére is, mely szerint a Madrid gyõzelmével záruló tavalyi szezon különleges volt. „Néhány héttel ezelõtt még a vakációmat töltöttem, de ha szavakkal kellene leírni a tavalyi idényt, akkor azt mondanám, csodálatos, hihetetlen volt a pontjaink és a góljaink miatt. Nem hiszem, hogy rossz szándékból mondta, amit mondott, mert az helytelen lenne a Barcelona elsõ emberétõl” – nyilatkozott jóhiszemûen Sergio Ramos.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK