Drága fizetség a Getafe ellen

A szünetben még vezetett, a folytatásban azonban könnyelmûsködött, és erre ráfizetett a Real Madrid. Végül nyert a Getafe, a bajnoki címvédõ továbbra is nyeretlen a bajnokságban!

Az elsõ félidõben inkább unottan, mintsem mindenre elszántan futballoztak a csapatok, de az azért nem volt kétséges, hogy a Real Madrid játszott jobban és veszélyesebben. A Getafe szinte csak védekezett, Iker Casillas kapuja elõtt csak a legritkább esetben pattogott a labda, a játék folyamatosan a hazaiak térfelén folyt – amúgy komolyabb történés nélkül.

A Real Madrid elõször a 15. percben járt nagyon közel a vezetést megszerzéséhez, ekkor egy végletekig kijátszott támadás végén Mesut Özil csak az üres kapuval állt szemben, de túl könnyelmûen kezelte a lehetõséget, és a felsõlécre bombázta a labdát.

Nem sokkal késõbb már nem volt szerencséje a Getafének, Gonzalo Higuaín egy jó labdaátvétel után elõbb kicselezte az elfekvõ kapust, majd ahogy kell, a hosszúsarokba lõtte a labdát, ezzel góllá érett a Real Madrid mezõnyfölénye. 0–1

A szünet után aztán nem várt fordulatot vett a meccs: a Real Madrid sokszor túl könnyelmûen futballozott, a Getafe pedig plusz energiákat kapott, miután az 52. percben Valera szép mozdulattal a kapuba csúsztatott egy beadást, és ezzel váratlanul kiegyenlítette a találkozó állását. 1–1

A vendégek ezután ismét próbálták átvenni a játék irányítását, a Getafe azonban szervezetten védekezett, és ha volt lehetõsége, gyors kontrákat vezetett. A 73. percben súlyos hibát vétett José Mourinho, lehozta Marcelót a védelembõl, helyette egy támadót, José Callejónt állította a csapatba: egy perccel késõbb góllal bûnhõdött a túlzottan vakmerõ lépésért a Real Madrid, Abdelaziz Barrada ugyanis góllal fejezett be egy gyors kontrát, amivel már a Getafe volt elõnyben. 2–1

A bekapott gól után egyébként még percekig reklamáltak a Real Madrid játékosai, a hazaiak kontrája ugyanis egy kezezéssel indult, ezt azonban nem szúrta ki az asszisztens és továbbengedte az akciót.

Az utolsó néhány percben már kapkodott, gyakran idegesen játszott a „királyi gárda”, s ilyen zaklatott körülmények között képtelen volt az egyenlítésre. Bármennyire is furcsán hangzik, két meccs után csak egy ponttal áll a bajnoki címvédõ.

Getafe–Real Madrid 2–1 (0–1)
Gólszerzõk: Valera (52.), Barrada (74.) ill. Higuaín (26.)

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK