Essien: Mourinhónak nem tudok nemet mondani

Michael Essien a Real Madrid idei utolsó igazolása. A ghánai játékos Lassana Diarra távozása miatt, külön José Mourinho kérésére érkezett a csapathoz. A portugál jól ismeri a játékost, hiszen a Chelsea csapatában már dolgoztak együtt. A "Bölény" készen áll a játékra.

Üdvözlünk itt, a Real Madridnál. Várod már, hogy megkezdhesd a munkát?
Rendkívül izgatott, és boldog vagyok. A Real Madrid egy nagyszerû klub, és nagyon örülök, hogy itt lehetek.

Milyen volt az átigazolásod napja?
Minden rendkívül gyorsan történt. Péntek délután a hotelszobámban voltam, amikor Mourinho felhívott. Megkérdezte, hogy akarok-e a Real Madridban játszani. Gondolkodás nélkül igent mondtam.

Papának hívod, miért?
Mivel olyan számomra, mintha az apám lenne. Nagyon jól ismerem, õ pedig tisztában van azzal, hogy mire vagyok képes. Felejthetetlen a korábban vele töltött idõ, és nagy örömmel tölt el, hogy ismét vele dolgozhatok.

Milyen az irányítása alatt dolgozni?
Nagyon erõs személyiség és nagyszerûen kezeli a játékosait. Tudja, hogy hozza ki belõlük a legtöbbet. Szeretettel bánik a játékosokkal, mindegyikük szereti. Igazi élvezet vele dolgozni.

Van néhány kedves emléked is vele kapcsolatosan, a pályán kívülrõl. Igaz, hogy elmentetek Ghánába együtt?
Az egy nagyon különleges utazás volt. Azért mentünk, hogy rászoruló gyerekeknek segítsünk. Ghánában imádják õt, és a gyerekek nagyon élvezték a társaságát.

Sokoldalúságod miatt tudsz játszani középpályán, de akár a védelem több pontján is. Beszéltél arról Mourinhóval, hogy hol számít rád?
Nem. Errõl nem beszéltünk. Nagyon jól ismer, úgyhogy tudja, hogy a csapat érdekében bárhol képes vagyok játszani. Mindig készen fogok állni, ha szükség lesz rám.

Megnyerted a francia és az angol bajnokságot, idén a Real Madrid a címvédõ. Szeretnéd megismételni a tavalyi eredményt?
Igen, nagyon. Egy teljesen új élmény lenne ez számomra. Egy óriási klubhoz érkeztem, fejben teljesen készen állok a kemény munkára, és minden tõlem telhetõt meg fogok tenni azért, hogy újra bajnok legyen a csapat.

Láttál Real Madrid mérkõzést tavaly?
Sokat. Emellett Cristianóval is kapcsolatban voltam telefonon és sms-ben. Lassanát is ismerem, aki már nincs a csapatban, viszont folyamatosan informált a helyzetrõl.

Amikor José Mourinho leigazolt téged a Chelsea csapatához, te voltál a legdrágább afrikai labdarúgó. Milyen érzés volt a kontinensedet és az országodat, Ghánát képviselni?
Én csak focizni akartam, és nem érdekelt, mennyit fizetnek értem. Örültem, hogy Angliába mehettem. Amikor a Lyonban voltam, arról álmodoztam, hogy az angol bajnokságban játszhatok. Hálás vagyok a lehetõségért, amit tõle kaptam, amikor leigazolt annak idején. Szerencsére minden jól ment. A hazámban az emberek követik a játékosaik pályafutását, ennek köszönhetõen pedig a Chelsea sok új szurkolót szerzett Ghánában, és Afrika-szerte.

Volt több sérülésed is az elmúlt idõszakban. Hogy érzed most magad?
Jelenleg nagyszerûen. Voltak sérüléseim, de már teljesen felépültem, és készen állok a játékra. A megpróbáltatásoknak vége, már el is felejtettem õket. Egészséges vagyok, és újra élvezni akarom a játékot. Igaz, hogy nehéz idõszakon vagyok túl, de fejben nagyon erõs vagyok. Könnyen túlteszem magam az ilyen dolgokon, és mindent megtettem, hogy legyõzzem az elém gördülõ akadályokat. Most boldog vagyok, hogy újra játszhatok.

Miért döntöttél úgy, hogy a Real Madridba igazolsz?
Igaz, hogy voltak más érdeklõdõk, de amint Mourinho felhívott, minden eldõlt. Sosem tudnék neki nemet mondani. A Real Madrid egy óriási klub, és bármelyik játékos szívesen játszana itt. Mondtam neki, hogy azonnal jövök, és mindent megmozgatok, hogy az átigazolás létrejöhessen.

Sokan követik a Bajnokok Ligája történéseit. 2009-ben nagyszerû gólt szereztél a Barcelona ellen, de aznap szomorú vége lett a Chelsea útjának. Mire emlékszel arról az estérõl?
Mindig fájdalmas az utolsó pillanatban gólt kapni. Nagyszerû gólt szereztem, de azóta sok dolog történt. Szeretek mindig az új kihívásokra koncentrálni, nem a múlton rágódni. A Bajnokok Ligája egy nagyon fontos torna, ahol mindenki szerepelni akar. Készen fogok állni erre is.

Tavaly a várakozásokkal ellentétben a Chelsea nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Az idei kiírásban a Real Madrid a tizedik elsõségét szeretné megszerezni. Készen állsz erre a feladatra?
Teljes mértékben felkészültem rá. Alig várom, hogy elkezdõdjön. Fantasztikus lenne újra megnyerni. Ez egy olyan cím, amelyet minden játékos szeretne elhódítani.

Mi a véleményed a Real Madrid Bajnokok Ligája csoportjáról, ahol a Manchester City, a Dortmund és az Ajax lesznek a csapat ellenfelei?
Nagyon nehéz csoport, de ezzel a kerettel továbbjuthatunk.

Milyen céljaid, vágyaid vannak az elõttünk álló szezon tekintetében?
Remélem sikerül trófeákhoz segítenem a Real Madridot amíg itt lehetek. Szeretném, ha hozzájárulhatnék a bajnoki cím megvédéséhez és amennyiben a Bajnokok Ligáját is sikerülne megnyernünk, úgy gondolom tökéletes szezonról beszélhetnénk.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK