Fekete szeptember – Mourinho és a végzet

Ha Mourinho eddig nem hitt a véletlen egybeesésekben, akkor a hét történései okot adhatnak neki nézõpontja megváltoztatására. 2007 szeptemberében a portugál edzõ elhagyta a Chelsea csapatát, miután kétszer egymás után botlott csapatával, három napon belül. Szeptember 15-én a bajnokságban és 18-án Európában. A Madrid naptárában idén pontosan ezek a dátumok szerepelnek.

Szeptember 15-én (tehát a Madrid sevillai botlásának napján) otthon szenvedett vereséget a Blackburn Rovers ellen, szeptember 18-án pedig döntetlent játszott a Rosenborg csapatával a Chelsea otthonában, a Bajnokok Ligája csoportkörének elsõ mérkõzésén. Két nappal késõbb Mourinho elhagyta a Chelseat.

Holnap este, azaz 18-án a Madrid debütál a Bajnokok Ligájában a Manchester City ellen. Egy gyõzelemmel pontot tehetne a csapat a találgatások végére, és minden meseszerû lehetne. Ha a Madrid nem gyõz, követve a végzet által diktált utat, a következõ fontos dátum a szeptember 20 lehet, hiszen a portugál mester ezen a napon hagyta el a Chelsea együttesét.

Az idei Mourinho legrosszabb kezdése. Soha nem szerzett ilyen kevés pontot (12-bõl 4-et) az elsõ négy bajnokiján. A csapatai esetében mindenesetre nem szokatlan a rossz kezdés, hiszen tavaly például ugyanennyi mérkõzésen öt pontot szerzett, két évvel ezelõtt pedig négy pontot hullajtott el öt meccs alatt.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK