Mourinho: A gyenge szezonkezdet az én felelõsségem

Khedira mellett José Mourinho állt az újságírók rendelkezésére a Bajnokok Ligája nyitómérkõzése elõtti sajtótájékoztatón. A portugál edzõ teljes felelõsséget vállalt a gyenge bajnoki szereplésért, de úgy gondolja, holnap egy teljesen más csapat fut ki a gyepre (bár nem a változtatások miatt).

„Nem beszéltem a játékosokkal a korábbi nyilatkozatomról, mivel nekik már elõtte elmondtam, tehát nem az elsõ alkalom, hogy ezt hallják tõlem. Ennyi futballban töltött év után nem sok dolog lep meg. Azt az egész monológot, amit Önöknek elmondtam, a játékosok már a meccs elõtt tudták.”

„A mérkõzések után nem igazán szeretek az öltözõben maradni a játékosokkal, mivel olyankor nincsenek beszélgetésre alkalmas állapotban.”

„A játékosaimmal nem is lehetne ennél jobb a kapcsolatom. Azokkal, akik számítanak, jó a viszonyom: a családom, a csapatom, a klubom, a kollégáim. Jól kijövök mindegyikükkel.”

„A gyenge szezonkezdet az én felelõsségem. Nem voltam képes összeállítani egy versenyképes csapatot, és nem tudtam biztosítani, hogy a foci legyen az elsõdleges a játékosaim életében. Most az a kötelességem, hogy a csapatom olyan legyen, mint tavaly, és tavalyelõtt. A futball a máról és a holnapról szól, sosem a tegnapról, vagy a már megnyert trófeákról.”

„Nincs kétség affelõl, hogy ki a felelõs. Ha a csapat nyer, együtt nyerünk, ha veszít, azért én vagyok a felelõs.”

„Nem fogok hét helyen változtatni a kezdõben. Ahogy egy edzõ (John Toshack) mondta korábban, amikor veszítesz, hét vagy nyolc helyen akarsz változtatni, a hét közepén négy vagy öt helyen, a következõ meccsen pedig ugyanazt a csapatot küldöd a pályára. Nem akarom, hogy azt gondolják, aki esetleg kimarad, azt tartom felelõsnek.”

„A kezdõ nem sokban fog különbözni, nem fogok olyan játékosokat választani, akik nincsenek a legjobb erõben. A legjobb csapatot küldöm a pályára egy top játékosokkal teletûzdelt ellenféllel szemben.”

„Nem hallottam vagy olvastam egyetlen játékostól sem azt, hogy panaszkodtak volna az elõszezonra. Sem hozzám, sem a stábomhoz nem jöttek ilyen gondokkal. Talán az utazás Puerto Ricóba beszédtéma volt, mivel megzavarta a felkészülésünket, és néhányan csak két nappal a kezdés elõtt tértek vissza a csapathoz. Borzalmas volt, és mindegyik válogatott játékosunk szenvedett. Mindig bárkit bármikor elvihetnek, de ez nem csak a Madridot érinti, ugyanúgy a City vagy más csapatok is érintettek. Tudtuk, hogy ez lesz, itt mindent profin kezelünk. Jelenleg már a 2013-14-es elõszezonról egyezkedek. Nem terhelhetett le bennünket túlságosan, hiszen ugyanúgy készültünk, mint tavaly, ami jól sikerült. Ha valakit okolni akarnak, akkor okolják azt, aki a beosztást csinálja. Amikor a többi edzõvel találkoztam zárt ajtók mögött, mind azt mondtuk, hogy nem sok értelme van így. Azonban a sajtó elõtt vannak, akik hozzám hasonlóan hangot is adnak ennek, és vannak, akik nem.”

„Talán a legjobb pillanatban jön ez a mérkõzés. A szuperkupában jól teljesítettünk, de nagyon gyenge volt a bajnokság kezdete, sok negatívummal. Talán egy nagyon kemény mérkõzés jót fog tenni nekünk.”

„A City azon nagy csapatok közé tartozik, akiknek esélyük van a végsõ gyõzelemre. Meggyõzõdésem, hogy holnap lesz csapatunk. Egy eltökélt, egységes csapat. Talán az önbizalommal még lesz gond, mivel a City ellen nem könnyû játszani egy ilyen rossz meccs után. Talán tévedek, de szerintem a legjobb arcunkat tudjuk mutatni holnap.”

„Nem fogadom el, hogy csak a Bajnokok Ligájára koncentrálunk idén. Egy olyan csapat, mint a Real Madrid, ezt nem teheti meg. Nem választhat ki egyet. Veszíthetsz, de nem így. A Bajnokok Ligája szereplés annyira motivál, mint a bajnoki, legyen szó a Cityrõl vagy a Getafe csapatáról, mint ellenfél. Ha nem így gondolkodsz, akkor át kell gondolnod az elveidet.”

„Nem akarok egyénekrõl beszélni. Szerintem tudom, hogy milyen fogadtatásban részesül majd a csapat, de azt, hogy A, B vagy C játékos milyenben, azt nem.”

„Mindannyian nyertünk dolgokat, sikeresek vagyunk a karrierünkben. Nem szabadna az emberek reakcióival törõdnünk, vagy nyomást éreznünk. Én csak magamra rakok nyomást, magamat motiválom. Nem fog támogatás vagy kritika erõsebbé tenni. Nem érzem jól magam, amikor szerintem nem dolgozom jól, és úgy gondolom, hogy a játékosok is így vannak ezzel.”

Mourinho visszautasította, hogy Daniel Alves Kakával kapcsolatos kommentárjára reagáljon.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK