Speciális edzõruha a Real Madridnál

A Real Madrid új szerelést használ, ami fekete, kék csíkokkal, bár ez nem lesz kapható a hivatalos boltokban, és jóval drágább is, mint az eddigiek. Ugyanis ez egy speciális úszódressz, amelyet a medencékben használnak, hogy felgyorsítsák a játékosok sérülések utáni rehabilitációját.

A szerelést Terry Nelson, egy angol úriember tervezte, aki évek óta kapcsolatban állt a klubbal a spanyolországi angol nagykövetségen keresztül. Az általa kínált megoldást, amit egyébként Diego Maradona is kipróbált már, a klub orvosi stábja jónak találta, és beleegyeztek, hogy használni fogják a felszerelést.

A különleges szerelés hat méretben létezik, S-tõl XXxL-ig, ami kifejezetten a kosárlabdázók számára készül. Az egész klub használni fogja, egészen az utánpótlásrészleg csapataitól, az elsõ csapat játékosain át, a kosárlabdázókig. „A felszerelés nagy sûrûségû habot tartalmaz a vállak, a felsõtest és a comb körül, ami növeli a felhajtóerõt, és lehetõvé teszi a sportolónak, hogy optimális testhelyzetet vegyen fel a vízben az aerobik gyakorlatok elvégzése közben.” – mondta a Real Madrid C csapatorvosa, Julio de la Morena.

A Sanitas Real Madrid Orvosi Központ hivatalos tájékoztatója szerint a felszerelés 90%-kal csökkenti viselõ súlyát a vízben, a sérülések utáni rehabilitációt meggyorsítja, illetve egy fárasztó mérkõzés után is segít a játékosoknak a felfrissülésben.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK