Xavi: Mourinho nem illene a Barcelona filozófiájába

Xavi Hernández, a Barcelona középpályása elmondta, tiszteli José Mourinhót, de véleménye szerint a portugál „mindent a gyõzelemnek rendel alá”, és „ez a Barcelonánál nem mûködne”. Az Onda Cero rádió egyik mûsorában Xavi emellett Iniestát úgy jellemezte, mint „a létezõ legõszintébb futballista”, és szerinte Pepe reakciója, mely szerint a játékos és a csapattársai is színészek, „nonszensz” és „nem helyénvaló”.

„Mourinho hitt egy játékrendszerben Barcelonában; még edzette is a Barcelona B csapatát. De most már egy másik szisztémában játszik. Teljes mértékben tiszteljük õt, de nem illene bele a Barcelona filozófiájába. Mindent alárendel a gyõzelemnek, ezt pedig tisztelni kell, de a Barcelonánál ez nem mûködne. Mi a saját filozófiánkat favorizáljuk, õ pedig a gyõzelmet.” – magyarázta a katalán középpályás.

Xavi elmondta, hogy nincsenek rossz érzései Mourinhóval kapcsolatban, és „jó kapcsolat” van köztük. „Egyszerûen két különbözõ futballstílusról van szó, õ pedig sokat fog nyerni az övével” – folytatta. „De nem fog történelmet írni olyan együtteseknél, akik többet tettek a gyõzelemnél.” – konstatálta a Barcelona játékosa.

A katalán játékos kifejezte nemtetszését Pepe szavai kapcsán is, aki a legutóbbi El Clásico után nyilatkozott negatívan a csapatáról: „Szerintem egy csodálatos mérkõzés volt a legutóbbi, és úgy tûnik, hogy többet foglalkoznak Pepe drámájával, mint magával a találkozóval. Jelenleg minden rendben van, természetesen a nyomás mindig nagy egy ilyen mérkõzés elõtt, de már lejátszottuk. A végén ölelkeztünk és legtöbben csapattársak vagyunk a spanyol válogatottban. Ezek a szavak nem helyénvalók. Teljesen nonszensz, amit Pepe mondott, és nem tesz jót senkinek. Emellett pedig Andres Iniesta a létezõ legõszintébb játékos.”

Egy újabb csapattárs, akit méltatott a válogatott középpályás, nem más, mint Iker Casillas, akirõl a következõt mondta: „Mindenkinek megvan a véleménye a futballistákról. A kritika csak megerõsít, ha dühösen játszol, az motivál, és jobbá tesz. Vannak emberek, akik nyomás alatt tündökölnek, és a szõrén ülik meg a lovat. Iker nagy küzdõ és igazi gyõztes.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK