Khedira: Özilnek még van hova fejlõdnie

Bár Mesut Özil a világ legjobbjai közé tartozik, még van hova fejlõdnie, és ezt szívesen a tudtára is adja - nyilatkozta Sami Khedira a Bwin.com kamerái elõtt. A német játékos a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-meccs kapcsán adott interjút, melybõl az is kiderül, mi teszi jobbá Madridot Németországnál.

A Borussia Dortmundról. „Szerintem a Dortmund egy nagy csapat, de a Manchester City is az. Õl nagyon megnehezítették a dolgunkat az elsõ meccsen, és csak az utolsó pillanatban nyertünk. Szerintem mindhárom riválisunk nagy csapattal rendelkezik, még az Ajax is, noha nem teljesítenek túl jól a csoportkörben. Emiatt nem mondhatjuk, hogy csak a Borussiára kell koncentrálnunk, de az biztos, hogy ha nyerünk, azzal nagy lépést teszünk az elsõ hely felé.”

„Komplett csapatuk van, 90 percen keresztül magas fokozaton égnek, és taktikailag is képzettek. Igaz, nincs nagy tapasztalatuk a Bajnokok Ligájában, remekül teljesítenek, különösen támadásban. Szerintem remek csapatuk van.”

A pálya hangulatáról. A stuttgarti idõszakomból ismerem. Különleges dolog ott játszani, mert egyedülálló atmoszférája van Németországban. Nagyon jó érzés a Signal Iduna Parkban pályára lépni, mert igazi BL-hangulat uralkodik odabent.”

Özilrõl. „A világ egyik legjobbja jelenleg, a posztján pedig a legkiválóbbak között van. Van még miben javulnia, amit egyrészt õ is tud, másrészt pedig barátként én is õszintén elmondok neki.”

A gólszerzésrõl. „Mindig szeretnék gólt szerezni, de ez nem ilyen egyszerû. Tavaly volt szerencsém átélni, milyen érzés betalálni a Bajnokok Ligájában, és természetesen nagyon boldog lennék, ha én szerezném a gyõztes gólt. Ha erre Dortmundban, Németországban kerülne sor, az még jobb lenne.

A madridi boldogságáról. „Nagyon szeretek itt lenni. Egészen más mint Németországban, az éghajlat is kedvezõbb, több idõt tölthet az ember a szabad levegõn, gyakran sétálhatunk a városban és találkozhatunk a barátainkkal, úgyhogy remekül érzem magam Madridban.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK