Di María: Akár a védelem bal oldalán is játszanék

A Dortmund elleni Bajnokok Ligája összecsapás elõtt José Mourinho mellett Ángel di María állt a sajtó rendelkezésére a kötelezõ sajtótájékoztatón.

Di María elmondta, hogy ha Mourinho azt kéri tõle, akkor baloldali védõként is szívesen játszik a Dortmund ellen, de eddig errõl nem beszélt edzõjével: „Igazság szerint nem beszéltem Mourinhóval arról, hogy a balhátvéd posztján kellene játszanom, de mindig játszani akarok, imádok játszani, és ott fogok szerepelni, ahol kéri tõlem, és mindent meg fogok tenni, hogy segítsem a csapatot.”

Di María a Real Madrid egyik legfontosabb játékosává fejlõdött amióta megérkezett a Benficától 2010 nyarán, különösen gólpasszai miatt: „Fontos, hogy gólokat szerezzen az ember, de én inkább az elõkészítést preferálom. Elégedett vagyok az eddigi játékommal, és a gólpasszaim számával. Ha van esélyem betalálni, akkor megpróbálkozom, de ha nincs, akkor lepasszolom a labdát.”

A Madrid 11 éve nem nyert német együttes ellen idegenben, de Di María magabiztosan állítja, a „blancók” nyerhetnek Dortmundban: „Tudjuk, hogy nem lesz könnyû dolgunk, de csak annyit kell tennünk, hogy a saját játékunkat játsszuk, ahogy eddig is, és reméljük, hogy így miénk lehet a gyõzelem. Jó formában érkezünk, jól játszunk mostanában. Rosszul kezdtük a szezont, de most már jól mennek a dolgok. Elégedettek vagyunk és minden meccset meg akarunk nyerni.”

Az argentin az Aranylabdáról nem akart beszélni: „Ezt majd a csapatkapitányok és a FIFA (sic!) eldönti, nincs mit mondanom.”

A játékost még kérdezték Özilrõl, aki korábban a Dortmund legnagyobb riválisánál, a Schalke csapatában játszott, róla Di María csak ennyit mondott: „Nagyszerû futballista, és Istennek hála a mi csapatunkat erõsíti.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK