Joselu: A Dortmund az utolsó vérig küzdeni fog

A Real Madrid Castilla korábbi játékosa Németországból adott nyilatkozatot az AS újságírójának. A fiatal tehetség a Hoffenheim csapatát erõsíti, eddig hat mérkõzésen három gólt szerzett.

Két hónapja vagy Németországban, de már háromszor be is találtál a hat bajnokidon. Milyen az életed a Hoffenheimnél?
Nem panaszkodhatom. Heidelbergben élek, ami húsz kilométerre van a Hoffenheim pályájától. A központban reggelizek, edzünk, majd ebédelünk, és ha két edzés van, akkor maradok. Késõbb vagy a barátnõmmel vagyok kettesben, vagy elmegyünk valamerre. Vannak spanyolok az egyetemen, és spanyol étterembe járunk, úgyhogy a hazai ízekbõl nem szenvedünk hiányt.

Az edzõd szerint az érkezésedkor csak egy kis felépítésbeli problémád volt, és csak ez hiányzott, hogy igazi gyõztes váljék belõled…
Igen. Ez itt tényleg nagyon fontos. Spanyolországban a taktika, itt pedig a játék fizikai oldala az erõsebb. Az elõszezon is nagyon kemény, és gyakran van dupla edzés.

Próbáltad már a német szokást, miszerint az erdõben, hóban is edzenek?
Nyáron, igen. Jelenleg még jó az idõ, de figyelmeztettek, hogy a hõmérséklet akár mínusz tizenöt fok alá is lemehet.

Hogy állsz a nyelvvel?
Szerintem nagyon bonyolult. Heti két órám van és már értek néhány dolgot. Chris, aki brazil és már kilenc éve itt van, sokat segít. Van még egy brazil srác, Roberto Firmino, velük galíciai nyelven beszélek.

Szombaton kétszer is betaláltál a Fürth ellen, Carvajal pedig gólpasszt adott a Leverkusenben…
Igen, gratuáltunk egymásnak Whatsapp-on. Messze van tõlem (300 km), de tervezzük, hogy találkozunk. Nagyon jól megy neki a játék, november 24-én pedig egymás ellen fogunk játszani. Remélem, hogy Dani emlékszik a barátságunkra, és nem mond semmit rólam a többi védõnek. (nevet)

A Madrid a Dortmund ellen játszik ma este. Mit várhatnak a mérkõzésrõl?
A Borussia egy nagyon kemény csapat. A stadionjuk egy sárga falat képez majd. Nagyon hûséges szurkolóik vannak, és ismertek arról, hogy sosem adják fel. A Madrid nem mehet biztosra, még akkor sem, ha õk a favoritok. A Borussia utolsó vérig küzd. A Madrid megszerezheti a három pontot, de biztos vagyok benne, hogy rendkívül nehéz dolguk lesz.

Szerinted ki az, aki kimagaslik a csapatból?
Az én posztomon Lewandowski. Különleges mozgása van. Reus is nagyon veszélyes, ahogy mindenki láthatta a német – svéd összecsapáson. És mit mondhatnék Götzérõl? Tavaly megkapta a Golden Boy díjat, ami a 21 év alattiak Aranylabdája…

Sok Madrid szurkoló akkor hallott elõször a Hoffenheim csapatáról, amikor oda igazoltál…
Ezzel a kerettel a középmezõny elején, vagy akár még elõbbre végezhetünk. Nem zárnám ki az Európa-ligát sem. Már legyõztük a Stuttgartot és a Hannovert is.

Örülsz a Castilla feljutásának?
Természetesen, és nagyon büszke vagyok rájuk. Minden meccsüket követem az interneten, ahogy a Madridét is, ami elkezdett felzárkózni.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK