Cristiano nem érzi a klub támogatását, így a távozást fontolgatja

A napokban a spanyol sajtóban újra szárnyra kaptak a találgatások, amelyek szerint Cristiano Ronaldo esetleg elhagyja a Real Madrid csapatát. A pletykákra ismét ráerõsített a Real Madrid, amikor a Levante ámokfutásának ellenére kizárólag Pepét védték meg hivatalos közleményükben, a Cristiano elleni durva könyöklésre pedig nem tértek ki.

Cristiano Ronaldo még most sem teljesen boldog Madridban, és közelebb áll a távozáshoz, mint egy új szerzõdés aláírásához. A portugál zseni belefáradt abba, hogy övé legyen a rosszfiú szerepe a spanyol futballban, és a klubtól Mourinhón kívül senki nem védi meg a kívülrõl érkezõ támadásoktól. Miközben a Barca jól kialakított stratégiával rendelkezik Messi népszerûsítésére és védelmére, a Madrid teljes passzivitással tekint a Cristianót érõ támadásokra. A legutóbbi eset David Navarro ámokfutása volt, ami CR7-nek hat öltésbe került.

Ahelyett, hogy a klub lépéseket tett volna, elítélte volna az ilyen durvaságot, és kérte volna a bírókat, hogy biztosítsanak nagyobb védelmet a játékosuknak (ahogy a Barca tette ezt Messi esetében), egyszerûen kiadtak egy hivatalos közleményt, amiben Pepét védték meg a Ballesteros-ügyben.

A portugált az is zavarja, hogy nem került be a spanyol bajnokság legjobbjai közé. Cristiano nem érti, hogy maradhatott ki, miután 46 gólt szerzett és a bajnokság egyik legveszélyesebb játékosa volt. Ez is egy példa arra, hogy a Madrid nem tud kellõ nyomást gyakorolni a spanyol labdarúgás intézményeire.

A vészharangokat már akkor megkongatta Ronaldo, amikor a Granada elleni mérkõzésen nem ünnepelte egyetlen gólját sem, majd a mérkõzés lefújása után annyit mondott, hogy szomorú, a klub pedig tudja, hogy miért, ráadásul egy nappal elõtte beszélt Florentino Pérezzel. Néhány nappal korábban, az UEFA díjátadó olaj volt a tûzre. A támadó elsõ kézbõl tapasztalhatta meg a Barca és Madrid struktúrája közötti különbségeket. Õ a klub harmadik számú alelnökével, Pedro Lópezzel és Emilio Butragueñóval utazott; miközben a Barca az egész médiagépezetét munkába állította, és Messit a klub elnöke, Sandro Rosell kísérte el.

A Barca befolyása olyan nagy, hogy Messi legutóbbi ámokfutását, amikor a Celtic játékosát (Jonathan Villa) ütötte meg hátulról, szinte meg sem történtként kezelik. A Madrid már hónapok óta tervezi, hogy a szezon végén új szerzõdést ajánljon Cristianónak, aki azonban már elmondta, hogy a problémája nem pénzkérdés. A legjobb bizonyíték erre a fejében megfogalmazódott gondolat, mely szerint inkább elhagyja a klubot, mint hogy kedvezõbb szerzõdést írjon alá.

Mindemellett pedig a Manchester United is hiányzik neki. „Ferguson egy fantasztikus ember. A futball szempontjából olyan nekem, mint egy apa. Rengeteg dolgot tanultam tõle. Nagyon hiányzik, mivel remek a kapcsolatunk.” – mondta korábban egy CNN interjúban.

Vigyázat! 2008 egyik estéén Ferguson repülõre ült, és találkozott Cristianóval Lisszabonban, ahol megpróbálta meggyõzni, hogy hibát követ el, ha Madridba igazol. A játékos akkor a skót szemébe nézett, és elmondta neki, hogy megrendíthetetlen a klubváltás kapcsán. Egy évvel késõbb elérte álmát, és magára húzhatta a Madrid mezét. Boldog volt. De három évvel késõbb elkezdett hiányozni neki a tisztelet, amivel a Unitednél és az angol bajnokságban bántak vele. Nem véletlenül harsogta a lelátó a nevét a Manchester United legutóbbi, Braga elleni Bajnokok Ligája mérkõzésén.

Cristiano egyáltalán nem a Madrid szurkolói miatt panaszkodik. Érzi, hogy a lelátók mögötte állnak, még annak ellenére is, hogy ezért keményen meg kellett dolgoznia. Ma már érzi a szurkolók szeretetét.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK