A Manchester United ellen a BL-nyolcaddöntõkben

Pár perccel ezelõtt fejezõdött be az UEFA székhelyén, a svájci Nyonban megtartott sorsolás, melyen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntõinek párosait sorsolták össze. A Real Madrid méltó ellenfelet kapott a Manchester United személyében...

A sorsoláson segédkezett Steve McManaman, a Real Madrid egykori legendás játékosa. A 2000-ben és 2002-ben a Királyi Gárdával Bajnokok Ligáját nyerõ liverpooli játékos lesz a május 25-én, a Wembley stadionban megrendezésre kerülõ döntõ nagykövete (az õ keze húzta ki a Manchester Unitedet az urnákból a Real Madrid számára; a másik lehetõség a PSG lett volna.)

Megemlítendõ, hogy az új Wembley-ben rövid idõn belül ez lesz a második Bajnokok Ligája döntõ, hisz 2011. május 28-án itt rendezték a Barcelona – Manchester United (3-1) finálét is. A régi Wembley azelõtt öt európai döntõnek adott otthont.

A Manchester United csoportelsõként jutott tovább a H csoportból, megelõzve a Galatasaray, a Kolozsvár és a Braga csapatát. A csoportkör utolsó mérkõzésén, sokak meglepetésére, a Kolozsvár nyerni tudott az Old Traffordon (1-0), ám a Manchester ekkor már biztos csoportelsõ volt, és ennek tudatában meglehetõsen tartalékos felállásban lépett pályára. A Vörös Ördögök kilenc gólt lõttek és hatot kaptak, négyszer nyertek és kétszer kikaptak a csoportkör küzdelmei során (a másik vereséget Törökországban, a Galatasaray ellen szenvedték el: ugyancsak 0-1, ugyancsak tét nélküli mérkõzés.)

Real Madrid – Manchester United párharc a Bajnokok Ligája nyolcaddöntõiben 12 évvel ezelõtt volt utoljára, az 1999/2000-es BL-kiírásban, akkor Madridban 0-0-t játszottak a csapatok, majd a manchesteri visszavágón csodaszép játékkal, 3-2-re nyert a Real Madrid (Fernando Redondo csele tette emlékezetessé azt az összecsapást). A Real Madrid a párharc után a döntõig menetelt, ahol a Valencia csapatát 3-0-ra legyõzve nyerte meg a Nyolcadikat…

A 2012/13-as Bajnokok Ligája kiírás nyolcaddöntõinek párosai:
Galatasaray – Schalke
Celtic – Juventus
Arsenal – Bayern München
Shaktar Donyeck – Borussia Dortmund
AC Milan – Barcelona
Real Madrid – Manchester United
Valencia – PSG
Porto – Malaga

Forrás: penamadridista.hu, uefa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK