Gordillo: Marcelo vagy Coentrão? Az ellenféltõl függ!

A legendás játékos a blancók védelmének bal oldalát elemezte. A Betis és a Real Madrid egykori kiválósága szerint a portugál és a brazil is a világ legjobbjai közé tartozik.

Az utóbbi idõben korántsem egyértelmû, hogy a Real Madrid védelmének bal szélén kinek van elsõbbsége. Úgy tûnik, hogy Coentrãónak sikerült Marcelo fölé kerekednie, akit 2012-ben a FIFA álomtizenegyébe választottak. Rafa Gordillo, aki korábban szintén ezen a poszton tündökölt, elemezte a két játékos közti vetélkedést.

„Marcelo és Coentrão is elsõrangú szélsõk. Természetes, hogy Marcelónak romlott a teljesítménye. Nagyon erõsen kezdte az idényt, de a sérülése és más körülmények miatt most nem olyan, mint amit elvárnak tõle. Nagyon jó játékos, biztos vagyok benne, hogy ismét az élvonalba fog kerülni, ebben nem szabad kételkedni” – mondta Gordillo, aki azonban nem akarja elvitatni Coentrão érdemeit sem. „A Benficából jött játékosnak most nagyon jó pillanatai vannak. Talán most a legjobb, mióta a blancóknál van. Tetszik, ahogy egészen az alapvonalig feljön, amikor itt játszottam, én is szerettem ezt csinálni” – emlékezett vissza.

Mindkét játékosnak megvannak az erõsségei: „Ki a jobb? A meccstõl és az ellenféltõl függ. Ha a mérkõzésen többet kell támadni, akkor Marcelóra voksolnék, ha a védekezésben kell nagyobb erõfeszítéseket tenni, akkor Coentrãót választanám. Marcelo kicsit saját magamra emlékeztet, nem voltam védõ, egy szélsõ voltam, aki a bal oldalon mozgott, a védekezési stratégiánk hiányosságait gyorsasággal pótoltuk. Marcelo sokkal inkább offenzív játékos, míg Coentrão szerintem jobban tud zárni. Mindkettejükben benne van a gól, szeretnek támadni, de az az érzésem, hogy Mourinho a portugált fogja játszatni, mivel õ jobban tud figyelni a védekezésre.”

Alba jobb?

Annak ellenére, hogy Gordillo a Real Madridban játszott, az õsi rivális szélsõjét kedveli leginkább: „Szerintem jogos, ha azt mondjuk, Marcelo a világ egyik legjobb szélsõ védõje, de nekem Jordi Alba a kedvencem. Irigylésre méltó formában van. Sajátos a játéka. A Barça jellege jól fekszik neki, akár a világ legjobbja is lehet majd. Szeretem nézni, ahogy játszik.”

Végezetül Gordillo beszélt Gareth Bale állítólagos szerzõdtetésérõl is: „Nem tudom, hogy az érkezése jó lenne-e, hiszen nem vagyok a klubban. Amit tudok, az ugyanaz, amit mindenki érez – hogy valahova el fog szerzõdni. Õ a Tottenham lelke. A jó játékosokat bármilyen csapatban szívesen látják. Ha a Real Madridhoz jönne, biztosan sokat tudna tenni a klubért.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK