Fatih Terim: Még egy hatéves is tudja, hogy játszik a Real

Fatih Terim az irodájában fogadta a Marca újságíróját. „Több idõt töltök itt, mint otthon. Nem titok, elég sok videót néztem meg a Real Madridról." - mondja. A török együttes trénere bizakodó, rendkívül sokat tanulmányozta a Real játékát, ha pedig jó eredményt érnek el a Bernabéuban, büszke lesz játékosaira.

Milyen mérkõzésre számít a Real Madrid ellen?
Egy nagyon kemény küzdelmet várok, nagyon szoros lesz. Nem csak a világ egyik legjobb csapatával nézünk szembe, hanem az egyik legjobb edzõvel is.

Hogyan szeretné legyõzni a Realt?
A Real Madriddal kapcsolatban nincs igazán kérdés. Mindenki tudja, hogy mire képesek. Még egy 6 éves is tisztában van vele, hogy játszik a Real.

Ha ez így van, miért ment el, hogy megnézze õket a Mallorca elleni meccsen? Mit tanult abból a mérkõzésbõl?
Egy olyan csapatot láttam, amelyik sokkal jobb volt, mint a Mallorca. Magasan jobb. A Real Madrid és a Barcelona a világ két legjobb csapata, ezt majdnem minden esetben meg is mutatják. Hátul, középen és elõl is olyan tehetségeik vannak, akikbõl még választani is alig lehet.

A Galatasaray csapata úgy tekint saját magára, mint Törökország Barcelonájára. Nem gondolja, hogy a Real Madrid erre a játékstílusra számít és ki fogja ezt használni?
Olyan játékot fogunk játszani, ami büszkévé teszi majd az embereket, és ami által elnyerjük a tiszteletüket. Elzárkózom attól, hogy stílust változtassunk. Nem félünk senkitõl. Úgy teszünk majd, mint akik átadják nekik a játékot, de megtartjuk a labdát és kihasználjuk azokat a lyukakat, amiket hagynak.

Hány Real Madrid meccset nézett meg ezen a héten?
Mindig megnézem a Real Madridot. Ez a legokosabb módja annak, hogy folyamatosan fejlõdjön egy edzõ. Egyet sem hagyok ki, soha. Csak az elõzõ héten hat vagy hét videofelvételt néztem meg.

Hogyan képzeli el a meccset a Bernabéuban?
Igazi szórakozás lesz. Még ha veszítünk is, a helyes úton szeretnék járni. Ha a Bernabéuban jól zárjuk a meccset, büszke leszek a játékosaimra.

Nagyobb lesz a labdabirtoklása a Galatasaraynak, mint a Real Madridnak?
Nem tudom, mivel a Real egy nagyon jó csapat. Meg akarjuk tartani a labdát, de ez attól függ, hogy milyen lesz a hozzáállásuk, valamint, hogy õk is ezt akarják-e vagy sem.

Sneijder és Drogba elég ahhoz, hogy kiegyenlítsék a különbségeket ezen a mérkõzésen?
Drogba nagyon különleges játékos, bármikor képes bebizonyítani a tehetségét. Természetesen nem túl ideális, hogy õ és Sneijder ilyen sokáig játékon kívül voltak. Szeretném, ha 100%-osan teljesítenének, de nem panaszkodhatom.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK