Del Bosque: Iker a spanyol futball legendája

A spanyol válogatott edzõje, Vicente Del Bosque szerint „kényelmetlen helyzetbe” került Iker Casillas, aki szerinte a „spanyol futball mitikus alakja”, és biztos benne, hogy ilyesmi nem történhetne meg Angliában.

„Tudjuk, hogy õ a spanyol foci legendája, hogy senki nem tett még olyasmit, amit õ elért, és tíz nap alatt kényelmetlen helyzetbe került” – mondta Del Bosque, mielõtt átvette a Sport Cultura Barcelona díját életpályája elismeréseként.
Sajtónyilatkozataiban leszögezte: az, hogy valaki kezdõjátékos, vagy csak a cserepadon foglalhat helyett, „az edzõk és a klubok döntése”. „Egy árva szó, egy árva mosoly erejéig sem vagyok hajlandó hozzászólni ehhez az ügyhöz.” – jelentette ki.

“Az a fontos, hogy felépült, tud edzeni, és van még idõnk arra, hogy meghozzuk a döntéseinket a Konföderációs Kupa kapcsán. Azt kell mondjam, õ a mi játékosunk, a valaha volt legjobbak egyike, több mint 140 mérkõzésen lépett pályára, és nagyon kedves számunkra. Az a normális, ha magunkkal visszük.” – mondta a La Roja edzõje.

„Ez nem olyasmi, amivel kapcsolatban komolytalan akarnék lenni, mert tisztelnem kell a klubot, az edzõt, és senkit nem akarok zargatni” – hangsúlyozta, majd hozzátette: „Nem tudom elképzelni, hogy Angliában megkérdõjeleznék Shiltont egy hasonló helyzetben, vagy egy olyan játékost, aki a maga válogatottjában legendás teljesítményt nyújtott. Épp ezért kötelesek vagyunk megvédeni azokat a játékosokat, akiket beválogattunk a nemzeti tizenegybe. De ez nem azt jelenti, hogy más dolgába avatkozunk.”

A mestert jövõjérõl is kérdezték, de nem mondott konkrétumot, csupán annyit közölt, hogy mindig is kötõdni fog a Szövetséghez, akkor is, ha már semmilyen tisztséget nem visel majd. „Nem akarok a terhükre lenni.” – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy egy esetleges Real Madrid-Barcelona döntõ a Bajnokok Ligájában problémát jelentene-e a válogatottban, nemleges választ adott: „Ha mindannyian azt nézzük, mi a jó a spanyol futballnak, akkor klubszinten is ragyogó lenne, ha a mi hazánkból kerülne ki a két döntõs. Mindig is volt feszültség, de lennie kell egy jól értelmezett rivalizálásnak. Szerintem tanultak azokból a hibákból, amiket a múltban elkövettek.” – fejezte be mondandóját.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK