Ramón Calderón: Az elnöknek nincs szüksége Ronaldóra

Ramón Calderón egy angliai rádiómûsorban adott exkluzív interjút, melynek során nagyjából harminc percig beszélgetett a mûsorvezetõkkel. A téma a Real Madridnál eltöltött idõszaka, Ronaldo és Mourinho helyzete, illetve Gareth Bale esetleges leigazolása volt. Az általunk érdekesebbnek gondolt, kiragadott részletek az alábbiakban olvashatók.

„Cristiano Ronaldo a szezon elején azt mondta, szomorú. Szerintem a jelenlegi elnökkel nem valami jó a kapcsolata, talán azért, mert az elnök nem szereti azokat a játékosokat, akiket nem õ igazolt le, hanem csak megörökölt.”

„Ugyanígy volt Robben vagy Sneijder esetében is. Hihetetlen volt, amikor megérkezett és úgy döntött, hogy eladja õket. Majd a következõ szezonban a Bernabéuban játszottak a Bajnokok Ligájában, saját csapataik színeiben.”

„Ronaldo fel akarta bontani a szerzõdését. Igazából nem akar hosszabbítani, most pedig már csak két éve van hátra Madridban. Az utóbbi néhány évben kialakult egy olyan szabály, hogy hosszabbítasz, vagy elmész. Ha nem írsz alá, nem érsz semmit.”

„Nem sok csapat engedheti meg magának, hogy kifizesse neki, amit megérdemel, illetve a Real Madridnak, amit kérnek érte. Három ilyen klub van: PSG, City, Chelsea. Nem gondolom, hogy bárki más kifizetné egy ilyen játékos árát.”

„A Real Madrid tárgyalni fog a szerzõdésérõl, majd meghozzák a döntést. Néhány héten belül megtudjuk, hogy mi történik. Nem tudom, hogy idén nyáron távozik-e.”

„Az elnöknek nincs szüksége Cristiano Ronaldóra ahhoz, hogy újra válasszák, mivel senki más nem fog indulni a választáson. Ha másképp lenne, akkor talán megegyeztek volna soron kívül, hogy meghosszabbítják a szerzõdést, a szurkolók megnyugtatása miatt, viszont egy év múlva elmehet, ha valaki kifizeti az árát.”

„Mindenki szívesen látná Gareth Bale-t a klubjában. Õ az egyik legnagyszerûbb játékos, akit az elmúlt években a pályán láttam. Minden megvan benne, már most õ az egyik legjobb.”

„Hogy adnék-e 80 millió fontot érte? Ha megvan a pénzem, miért ne? Mindig azt mondtam, hogy jobb, ha a pénz a pályán van, mint a bankban.”

„Ha ki tudsz fizetni ilyen mennyiségû pénzt, akkor fizesd, mivel egy olyan játékos esetében, mint Bale vagy Ronaldo, jóval több pénzt fogsz keresni, mint amennyit költesz.”

„Persze, hogy Mourinho megbukott Madridban. Azok közül az edzõk közül, akik három évig a Real Madrid kispadján ültek, a legrosszabb eredményeket tudja felmutatni. De nem csak emiatt bukott meg. Ami nekem, és még sok Real Madrid szurkolónak nem tetszik, az a viselkedése, amit megengedett magának Madridban.”

„Nem tudom, hogy mit csinált Angliában, de amit Spanyolországban mûvelt, az nem méltó a Real Madrid történelméhez. A himnuszunkban van egy rész, mely szerint „ha veszítünk, kezet rázunk”. Nem nyomunk ki szemeket, ahogy õ tette Tito Vilanovával.”

„Mindig azt mondtam, hogy nem õ az egyetlen, akit hibáztatni lehet. Azok is hibásak, akik õt Madridba hozták. Már azelõtt is ilyen volt, hogy a Real Madridba jött volna.”

„Visszanyertük az elveszített sikerességünket? Mourinho minõségi javulást hozott? Florentino teljesen elborult: 7 év, 800 millió euró, 45 játékos, 8 edzõ egyetlen liga- és egyetlen kupasikerért. De persze, javult a színvonal. Valóban, sokkal jobbak vagyunk, mint a Palencia.” [negyedosztályú, csõdben lévõ csapat]

“Florentino közbelépése azt bizonyítja, hogy még azok is elveszíthetik a fejüket és a józan eszüket, akik intelligensnek látszanak. Vagy lehet, hogy néhány nagyon gazdag ember olyan “szegény”, hogy csak pénze van?”

Forrás: Talksport
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK