Nacho: Ancelotti egységes és keményen dolgozó csapatot akar

Miután véget ért az elõszezon második edzése, Nacho nyilatkozott a Real Madrid edzõközpontjában. Az egykori Castilla játékos négy évvel hosszabbította meg szerzõdését a klubbal: "Nehéz volt bekerülni az elsõ csapatba. Rengeteget dolgoztam és végül valóra vált az álmom azzal, hogy most itt lehetek. Azt hiszem, most jön a neheze, hiszen be kell illeszkednem egy olyan csapatba, mint a Real Madrid, amely a világ legjobbja."

Nacho már 12 éve van a klubnál, 2001-ben került az utánpótláshoz, és most újabb négy évvel hosszabbította meg szerzõdését abban a reményben, hogy állandó helye lehet a csapatban: “Most újítottam meg a szerzõdésem. Négy évre szól, hosszú ideig küzdöttem a lehetõségért, hogy az elsõ csapat tagja lehessek. Most az egyetlen cél számomra az, hogy elnyerjem az edzõ bizalmát, és ugyanúgy kapjak játéklehetõséget, mint más játékosok. A Castillában lévõknek azt mondta, hogy amilyen kevéssé számítanak rá, olyan hirtelen jöhet a lehetõség, készen kell állni rá, keményen dolgozni az edzéseken és a meccseken. Itt azzal a felelõsséggel kell játszanod, hogy mindent meg kell nyerni, ha nem nyersz, az azt jelenti, hogy nem érted el a célokat.”

Az igazolásokról pozitívan vélekedik: “Még csak két napja tartanak az edzések. Az U21-ben már játszottunk együtt, örülök annak, hogy most itt is velük lehetek. A klub igazolási politikájára vonatkozóan spanyolként és válogatottként is azt mondhatom, hogy örülök az új embereknek. A fiatalok és a spanyolok mindig lázba hozzák az országot. Ez nagyon szép dolog és komoly kihívás elé nézünk.”

Az új edzõrõl, Carlo Ancelottiról és munkamódszerérõl is kérdezték: “Jó a hangulat. Az elõzõ évben is az volt. A személyisége nagyon nyugodtnak tûnik, emberközelinek, kommunikál a játékosokkal, szerintem ez nagyon fontos lesz számunkra. Még csak két napja dolgozunk együtt, nem volt még idõ rendszerekrõl, játékformákról beszélni. Csak dolgoztunk. Tegnap volt egy rövid beszélgetésünk, amikor elmondta, körülbelül mit szeretne. Azt mondta, hogy egy egységes és keményen dolgozó csapatot akar, ahol mindenki profi.”

Nacho Zidane-ról is beszélt, aki mostantól az edzõi stáb része lesz: “Zidane-ról mint játékosról aligha kell mondani bármit is. Edzõként nagyon közvetlen, és azt hiszem, hogy az év során nagyon sok tapasztalatot fog átadni nekünk. Óriási játékos volt, biztos vagyok benne, hogy edzõként is remekül helytáll majd.”

Az eddig végzett munkáról is mesélt: “Labdás edzések voltak, ami a játékosoknak a legjobb. Erre van szükség, amikor közelegnek a meccsek.”

A védõ értékelte az elmúlt szezont is, és vázolta a csapat terveit: “A tavalyi nagyon fontos év volt számomra. Igaz, hogy a bajnokságban nem játszhattam annyit, amennyit szerettem volna, de jobb volt, hogy a másodosztályban játszottam, mert ott gyûlt a játékidõm, és ha az edzõnek szüksége volt rám, akkor formában voltam. Idén nem lesz már erre lehetõségem, de helyet akarok szerezni magamnak itt, és annyit játszani, amennyit csak lehet. Mourinhóról csak szép és hálás szavakat mondhatok. Õ hozott fel az elsõ csapathoz, bemutatkozhattam és sokat játszottam a bajnokságban. Csak hálás lehetek neki.”

Végezetül Nacho beszélt arról a felelõsségrõl, ami most a csapatra nehezedik minden egyes kiírásban, és arról is, õ mivel járulhat hozzá a játékhoz: “Szeretnénk elérni a céljainkat, ami minden évben az, hogy meg kell nyerni mindent. Még nem volt idõm beszélni az edzõvel. Jól ismer, és tudja, hogy a védelemben bárhol tudok játszani. Szerintem ez bármelyik edzõnek fontos dolog.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK