Diego López: A Real Madrid volt az álmom, nem akarok elmenni

Ma Diego López szolgáltatta a spanyol sportsajtó napi betevõjét. Csapata jól kezdte az elõszezont a kétségkívül nem túl pengés Bournemouth ellen, a hálóõr a remek debütálásról és a klub elõtt álló következõ meccsrõl is beszélt: „Nagyon lelkes vagyok. A hangulat a csapaton belül és kívül is jó, az új emberek jól beilleszkedtek. Az öltözõ szilárd alapokon nyugszik, mindenkinek a maximumot kell nyújtania. Fontos meccsek állnak elõttünk, a holnapi is egy közülük. Nem sok maradt hátra a bajnokság kezdetéig, keményen és kitartóan kell dolgoznunk, hogy készen álljunk.”

Kedvelt téma Diego López jövõje is, nagy kérdés, hogy milyen szerepet szán majd neki Ancelotti, egyáltalán marad-e a játékos egy olyan klubnál, ahol egy San Ikerrel kell megküzdenie a csapatba kerülésért. “Remélem, sikerül folytatni a tavaly megkezdett utat. Hat nagyon jó hónapom volt, azért vagyok itt, hogy napról napra elnyerjem az edzõ bizalmát és azt tegyem, ami a legjobb a csapatnak. Mindannyian címeket akarunk, a legmagasabbra szeretnénk eljutni. Januárban, mikor megérkeztem, azt mondtam, hogy egy álom volt számomra, hogy ebbe a stadionba, ebbe a klubba kerüljek. Sosem gondolkodtam a távozáson. Hiszek a képességeimben, abban, hogy fenn tudom tartani a formámat, és felül is tudom múlni. Ha érkeznek ajánlatok, azt a Real Madridnak kell értékelnie, de az én álláspontom mindig is az volt, hogy maradok. Úgy élek, hogy szem elõtt tartom az edzéseket, hogy vigyázzak magamra, hogy igazi profi legyek. Ha ennyire beleveted magad a munkába, akkor nem figyelsz arra, ami körülötted zajlik.” Vecchi, az új kapusedzõ szimpatikus a Real Madrid portásának: “Nagyon szeretek vele dolgozni. Pozitív személyiség, sokat fogok tõle tanulni. Egy zseni, nagyon sok a tapasztalata.”

Higuaín és Coentrão sem maradhatott ki a megtárgyalandó témák sorából. Az argentin támadóról semmi érdemlegeset nem tudtunk meg Lópeztõl: “Ugyanúgy tekintek rá, mint mindig. Õ egy remek játékos. Sok gólt szerzett a klub színeiben, fontos volt a csapatnak. Azok a dolgok, amik a Real Madrid s közte történtek, köztük is maradnak.” A portugál nem edzett a csapattal: “Semmi különöset nem veszek észre rajta, vannak dolgok, amiket a klubnak és neki kell elintéznie, majd meg kell hozni a döntést.”

A katalánok új szerzeményérõl, Gerardo Martinóról is szólt pár szót Diego, és üzent ’Tata’ elõdjének is: “Támogató üzenetemet küldöm Vilanovának, tudnia kell, hogy mind vele vagyunk. A Barcelona úgy döntött, új trénert igazol, aki Paraguay válogatottjával és a hazájában is remek munkát végzett.”

A Bale-ügyben sem lettünk sokkal okosabbak e nyilatkozat után : “Azok a játékosok, akik nincsenek a Real Madridban, nem fontosak. Ha megérkezik, remek igazolás lesz, de mi, akik most itt vagyunk, mi dolgozunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK