Ronaldo: Cristiano és Messi jelenleg Neymar fölött állnak

Ronaldo Nazario da Lima, azaz Ronaldo, vagy a Fenomén nemrég Barcelonába látogatott. A Barça és a Real Madrid egykori játékosa jelenleg a PokerStars arca, és az EPT Barcelona miatt tartózkodott a városban, mikor a Mundo Deportivo elkapta néhány kérdésre.

Bár most egészen más ügyben érkeztél, milyen visszatérni a városba annyi év után?
Nagyon jó, örülök, hogy visszatérhettem Barcelonába. Vasárnap érkeztem a párommal, és el tudtunk menni biciklizni úgy, mint akármelyik turista. Átvágni a Diagonalon, megtekinteni a Sagrada Famíliát, majd megérkezni a Camp Nou-hoz… Nagyon jó volt, hogy feltûnés nélkül tehettük mindezt.

Annak ellenére, hogy most nem a futball miatt jöttél, mindenkit érdekel, hogy te mit gondolsz a spanyol foci aktuális híreirõl. Mi a véleményed Tata Martino csapatáról?
Szerintem a csapat nem változott sokat, ugyanazok a játékosok vannak itt, ugyanaz a játékstílus, Neymart is beillesztették. A Barça továbbra is egy remek csapat Messi vezényletével, aki egy jelenség, mindig is kiemelkedik a többiek közül.

És mit szólsz Carlo Ancelotti Real Madridjához?
A Real Madrid egyelõre keresi a maga játékát, és szerintem Ancelottival a kispadon meg is fogja találni azt. Óriási harc lesz a Madrid és a Barça között. Ez a szezon nagyon szórakoztató lesz, a két csapat harcolni fog, szorosan egymás mellett haladnak majd a bajnokságban és a BL-ben is.

Ha még most is játszanál, szerinted melyik csapatba tudnál jobban beilleszkedni?
Szerintem mindkettõben nagyon jól el tudnék helyezkedni, de nyilvánvaló, hogy az ott töltött öt év, a város, a szurkolók iránti szeretetem miatt, ha mindenképp választani kell a két csapat közül, akkor a mostani Real Madridban játszanék szívesebben.

Szerinted ki nyeri idén a bajnokságot? És a Bajnokok Ligáját?
Szerintem a Barça továbbra is nagy esélyese azoknak a tornáknak, amikben elindul, de a futball nem a matematikáról szól. Részemrõl annak örülnék, ha a Madrid nyerne, bár a Barçának jobb csapata van. Meglátjuk… Nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni és megmondani, ki fog nyerni.

És mi lesz az Aranylabdával? Ismét Messi és Cristiano Ronaldo között fog eldõlni, vagy látsz más esélyeseket is, pl. Ribéryt, vagy akár Neymart?
Azt hiszem, ebben a pillanatban Messi és Cristiano is Neymar felett állnak. Egy fiatal játékos, de idõvel õ is a legjobbak között lehet.

Neymarnál maradva: szerinted sikeres lesz Barcelonában?
Igen, biztos vagyok benne. Hatalmas tehetség, de szerintem kicsit késõbb jön majd el ez a siker, mint amire az emberek számítanak. Nagyon fiatal, és Európában játszani egészen más, mint Brazíliában. Ott mindent elért, itt pedig sokat fog tanulni. Nagyon jót fog tenni neki, hogy a Barça remek játékosaival játszhat együtt.

És mit gondolsz Bale-rõl?
Különleges játékosnak tûnik. Hagyjuk most azt, hogy mennyibe került, bárcsak sikeres lenne a Real Madriddal. A Real Madrid egy olyan csapat, ahol sosem felejtik el azokat, akik ott sikerre vitték.

Ez a szezon a világbajnoksággal zárul, amit Brazíliában rendeznek majd. Azok után, ami a konföderációs kupán történt… ki fogja megnyerni?
Úgy gondolom, még mindig Spanyolország a favorit. Brazília sokat javított a játékán, és fejlõdni fog addig is, amíg elérkezik az igazság pillanata, de Németországnak is nagyon jó csapata van. Ami engem mint szervezõt érdekel, az, hogy a mostani legyen minden idõk legjobb világbajnoksága. Ha ez úgy valósul meg, hogy Brazília a világbajnok, még jobb.

 

Forrás: Mundo Deportivo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK