A kapitányok öltözõi beszéde

Még csak három hónap telt el azóta, hogy a Real Madrid jelenlegi edzõje, Carlo Ancelotti megérkezett Madridba, azonban az olasz szakember már most kellemetlen szituációban találta magát, az Atlético Madrid elleni vereséget, a Santiago Bernabéu közönségének frusztrációját, illetve a játékosok pályán lezajlott veszekedését követõen.

Hétfõ reggel a madridi öltözõ találkozót kezdeményezett Ancelottival, hogy a játékosok elejét vegyék a csapat körül kialakult bizonytalan helyzetnek. Este a klub elnöke, Florentino Pérez együtt vacsorázott a trénerrel, hogy a fejleményekrõl érdeklõdjön.

Hosszú, mozgalmas nap volt. A spanyol Cadena COPE rádiócsatorna értesülései szerint a Real Madrid kapitányai kezdeményezték a beszélgetést Ancelottival, illetve segédjével, Zinedine Zidane-nal a hétfõi edzés elõtt. Hogy valóban szükség volt-e erre? A játékosok szerint igen. A találkozó 25 percig tartott, ahol elõször Casillas szólalt fel, összetartást kért az öltözõtõl annak érdekében, hogy kilábaljanak ebbõl a kellemetlen helyzetbõl.

Sergio Ramos következett, aki hosszabban beszélt Ikernél. Arra figyelmeztetett, hogy ha nem dolgozik mindenki együtt a közös cél érdekében, akkor a Real idei szezonja még nagyobb csalódás lehet, mint a tavalyi. A spanyol válogatott azt is elmondta a csapattársainak, hogy a keret egyetlen sztárjátékossal büszkélkedhet, Cristiano Ronaldo személyében, a többieknek pedig keményebben kell dolgozniuk.

Ancelotti egyetlen ponton avatkozott közbe, amikor megkérte Cristianót, hogy õ is mondja el a véleményét a helyzetrõl. A portugál elmondta kollégáinak, hogy egyetért Ramosszal, nagyobb csapategységet kért.

A beszélgetés során a játékosok kritizálták Álvaro Arbeloa viselkedését is a szombati vereség alkalmával, ahogy Pepe Benzema felé irányuló támadó fellépését is elítélték. Televíziós felvételeken látszik, ahogy a portugál letámadja a franciát, amiért az szerinte egy szöglet után nem dolgozott elég intenzíven. Sergio Ramosnak kellett közbelépnie, hogy elkerülje a vita tovább fajulását. Pepe belátta a tévedését, majd bocsánatot kért.

Ahogy arról a Cadena SER rádiócsatorna már beszámolt, Florentino Pérez és José Ángel Sánchez ezután találkozott Ancelottival egy vacsora erejéig a madridi Zalacaín étteremben, ahol a hármas a krízist analizálta, amelybe a csapat került.

Mit gondolsz? Jó döntés volt ez a lépés a kapitányok részérõl? Írd le a véleményed a fórum megfelelõ topicjában!

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK