Hajdu Attila: A látottak szerint Blatter Barcelona-drukker

A Juventus elleni BL-visszavágó elõtt Hajdu Attilát, korábbi válogatott labdarúgót, a Sport Televízió Fieszta címû mûsorának állandó résztvevõjét kérdeztük.

Arról, hogy mióta szurkol a Real Madridnak, Hajdu Attila elmondta, a Fieszta kezdetétõl “mélyült el” a Realban, de a Barcelona játéka például korábban sem kötötte le. Kétszer is volt már lehetõsége élõben megtekinteni Real Madrid meccset, mindkétszer „nagyon közelrõl”. Egy átlagos meccsnapon általában a Sport TV stúdiójában készül fel, de ha épp nem így van, akkor csak szimplán átadja magát az élvezetnek. 

A csapat idei szezonjával kapcsolatban a korábbi profi játékos nem látja negatívan a helyzetet: „A hat pontos lemaradás ellenére nem érzem úgy, hogy rossz kezekben lenne a csapat. Úgy gondolom, ki fog egyenesedni a dolog.” – mondja. A Juventus idei szereplése pedig kifejezetten elnyerte tetszését: „Tavaly bajnokok lettek, és idén is jól állnak. Pirlo másodvirágzását éli, Buffon pedig hatalmas tanár.” És hogy mi lehet a Juventus célja az idei BL-kiírásban? „Ezeknek a nagy csapatoknak csak a gyõzelem lehet a céljuk!” Meglátjuk, meddig jutnak a zebrák, akiknek a legveszélyesebb játékosa Hajdu szerint Tévez, olyat pedig nem tudott mondani, aki számára antipatikus lenne. De messzebb is ment, szerinte Pirlo az, aki fazonszabászként elférne a Real Madridban.

Azzal Hajdu Attila is tisztában van, hogy a Real Madrid túl régen nyerte meg utoljára a legrangosabb európai sorozatot, ezzel kapcsolatban is megvan a véleménye: “Minden évben új sztár játékosok érkeznek, s új csapat épül. Így nagyon nehéz összerakni a csapatot .” Ám úgy gondolja, “a blancók szurkolóinak sosem szabad az igényeiket alább adni.”

A Juventusnál kevés a világklasszis, õk is inkább az idõsebb generáció képviselõi. Arról, hogy ez tudatos magatartás, vagy a pénzhiány szülte kényszer, Hajdu a következõt mondja: „Csak csapatként lehet bármilyen eredményt elérni (ezért hívják csapatsportnak). Ha ez pénzhiány miatt van, akkor szerencsés egybeesés.”

A nyáron sok tehetség érkezett a Real Madridhoz. Hajdu szerint “a fiatal, sikerre éhes spanyolok Bale megszerzésén kívül az elmúlt idõk egyik legjobb igazolásai.” A Real Madrid szerinte “majdnem annyiért vásárolt, mint amennyiért eladott.” Ám hozzáteszi: “Bale minden meccsen játszani fog, a többiek sajnos csak néha-néha.” A korábbi játékos szerint edzõi poszton nincs probléma Madridban, mivel “Ancelotti a megfelelõ ember a csapat és az elnök közé.” És kit adna el a csapatból? “Benzemát.”

A korábbi magyar válogatott kapus szerint mindenhol problémát jelent, ha annyi támadó van egy csapatban, mint a Juventusnál, ami “hosszú távon biztos, hogy nem egészséges.”

Hajdu úgy gondolja, az Aranylabda presztízse nem szenvedett csorbát az elmúlt években, az idei gyõztesnek pedig Franck Ribéry-t várja. Ha pedig Aranylabda, akkor az emlékezetes Blatter-ügyet sem hagyhattuk figyelmen kívül, amire Hajdu röviden reagál: “A látottak szerint Blatter Barcelona-drukker.” Nem tudunk vitatkozni.

Az elõzõ mérkõzésen történtekkel kapcsolatban Hajdu elmondta, hogy “mivel nagyjából egy félidõt emberelõnyben játszott a Madrid, nem lehet azt mondani, hogy magabiztos gyõzelem volt.” A kiállítást túlzásnak tartja, a Vidal esete pedig “nem volt tizenegyes.” A ma esti meccs kimenetele Hajdu szerint “azon múlik, hogy Ancelotti mennyire akar majd védekezni. Bár a Juventus nem áll jól a csoportban, Hajdu szerint a torinói együttes meg tudja szerezni a továbbjutást érõ második helyet a csoportban.

Egy testhezállóbb témához érkeztünk, hiszen Hajdu Attila kapusként játszotta végig profi pályafutását, a ma esti meccsen pedig vitathatatlan, hogy két kapus-legenda áll majd egymással szemben. “A két kapust nagyon nehéz összehasonlítani, annál is inkább, mert két különbözõ bajnokságban teljesítenek. Casillas mozgékonyabb, gyorsabb kapus, míg Buffon magasabb felépítésébõl tud többet profitálni. A Casillas-helyzetrõl annyit: nincs jó megoldás! Ha Lópezt hagyod ki, vele szemben igazságtalan, ha Casillast (ahogyan most történik), vele szemben az.”

Véleményünk szerint a magyar Real Madrid szurkolók általános tapasztalata, hogy az újságok, internetes sportoldalak, illetve a televíziók is rossz színben próbálják meg feltüntetni a klubot, a csapatot, mindennaposak a negatív hangvételû írások, beszélgetések, míg a Barcelona csapatát, történjék bármi, az egekig magasztalják. “A Barcáról nem lehet semmit sem írni. Mindig minden rendben van, passzolgatnak, passzolgatnak. Fõként saját nevelésû (dolgukat kitûnõen tudó, rendesen viselkedõ) játékosok kerülnek a csapatba az utánpótlásból. A Realnál különbözõ országok megasztárjait vásárolják össze, akiktõl 10 perc után elvárja a közvélemény az eredményt. A különbözõ kultúrákból érkezõ sztárok mindegyike máshogy és máshogy dolgozza fel a nyomást, és ez bizony sokkal több okot ad bárkinek, hogy a csapatról ilyen-olyan véleményt alkosson.” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Hajdu.

Végezetül a szurkolói egyesületekrõl kérdeztük, amikrõl röviden csak ennyit mondott: “A focit a nézõk és a rajongók tartják életben. Hala Madrid!”

Hala Madrid! Jó meccsnézést mindenkinek!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK