Ancelotti: Nem engedném el Sergiót

Carlo Ancelotti a Valladolid elleni bajnoki mérkõzés elõtt állt az újságírók rendelkezésére egy sajtótájékoztató erejéig, ahol beszélt a napokban felreppent Ramosszal, Coentraóval kapcsolatos pletykákról, a sérült játékosokról, illetve a védelem hibáiról.

„Nincs problémám Ramosszal és neki sincs velem. Annyit mondtam neki, hogy el kell kerülnie a jövõben, hogy ilyen könnyen beforgassák. Taktikai érvet hoztam fel. Hibázott, de ez nem változtat semmin. Normális dolog elvéteni valamit a pályán.”
„Nagyon értékes tagja a csapatnak, mindenki tudja ezt. Jól teljesít, és játszani fog szombaton.”

Ramos és Pérez kapcsolatáról: „Sokat beszélek az elnökkel, õ pedig sosem mondott olyat, hogy Ramos elhagyná a csapatot. Mindenki tudja, hogy mennyire fontos a futballtudását, a személyiségét, illetve a klubbal való kapcsolatát nézve. Nem ismerem kettejük viszonyát. Az elnöknek nagyon jó kapcsolata van az összes játékossal.”

Elengedné-e Ramost 65 millió euróért? „Nem, nem, nem. Õ az egyik legerõsebb belsõ védõ a világon, szükségünk van rá. A többi középhátvéd is nagyon jó. Pepének rengeteg tapasztalata van, a többiek pedig fiatalok. Miattuk fontos, hogy legyenek olyan tapasztalt játékosaink, mint Ramos és Pepe.”

A csapat: „Elégedett vagyok a mutatott játékkal, a légkörrel és a játékosok motiváltságával. Senkivel nem volt semmilyen problémánk. Mindannyian elfogadják a döntéseimet. Fontos, hogy a megkezdett úton haladjunk tovább, mivel jól alakulnak a dolgok. Ha van rá mód, akkor fejlõdnünk kell.”

Jesé és Morata: „Kedvelem mindkettõjüket. Nagyon fiatalok és lelkesek. Jesé stratégiai okok miatt kezdett a Galatasaray ellen. Azt akartam, hogy a kilences picit mélyebben játsszon, és Jesé jobban teljesít ebben a szerepkörben.”

Valladolid elleni taktika: „Visszatért Modric és Alonso, Cristiano helyén pedig Di María fog játszani.”

Valladolid elleni játék: „Ha rossz szériában vagy, akkor egy meccs is segíthet kimászni a gödörbõl. Amikor jó formában vagy, akkor koncentráltnak kell maradni, és fent kell tartani a jó hozzáállást.”

Barcelonával szembeni hátrány csökkentése: „Csak a saját dolgunkkal tudunk foglalkozni. Nem gondolhatunk a Barcelonára. Tizennégy meccset játszottak, s ebbõl tizenhármat megnyertek. Nem játszottak jól az Ajax ellen, de idõnként becsúszik egy olyan meccs, ahol nem vagy a legjobb formában.”

Gareth Bale: „Úgy vélem, hogy teljesen beilleszkedett. Már jól van, nincsenek problémái, minden adott a fejlõdéséhez. Jó kapcsolata van a csatárokkal. Minõségi játékos, aki segíti a csapatot.”

Cristiano mint kapitány? „Nem, mivel a kapitány-kérdés teljesen tiszta. A sorrend Iker, Ramos, majd Marcelo.”

Fabio Coentrao a Chelseabe igazolhat: „Nem veszem számításba a távozásának lehetõségét. Marcelo azért játszott többet, mert Fabio sérült volt. Nyáron kérte, hogy engedjük el, de mi nemet mondtunk. Most nem jelezte, hogy távozni szeretne. Fel kell épülnie, hogy januárban újra játszhasson.”

Fog karácsony elõtt játszani? „Nem hinném, komoly sérülése van. Ki kell használnunk a szünetet, hogy teljesen felépüljön.”

Pepe: „Jól játszik. Ugyanazt a hibát követte el a Galatasaray ellen, mint Ramos, de ilyen dolgok néha megtörténnek.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK