Egytõl egyig: Osasuna – Real Madrid

Gyenge játékkal rukkolt elõ a Real Madrid, az Osasuna otthonában, ami mindössze egy döntetlenre volt elég. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a játékosok és a csapatok teljesítményét, néhány statisztikai adattal kiegészítve. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (3)
A könnyed Bajnokok Ligája siker után joggal vártuk a csapattól, hogy ugyanilyen, vagy legalább hasonlóan jó teljesítménnyel rukkol elõ a tegnapi bajnokin is. Ezzel szemben a gárda gyakorlatilag az egész találkozón alárendelt szerepet játszott és percekre tudta csak kezébe ragadni az irányítást. A játékosok többsége kritikán aluli teljesítményt nyújtott, de a mester sem tudott segíteni a csapaton. Rengeteget elmond a találkozóról, hogy a királyiak mindössze 4 kaput eltaláló lövést tudtak felmutatni, míg a kiesõ zónában tanyázó vendéglátók 7 alkalommal is eltalálták López kapuját.

Osasuna (8)
Le a kalappal a hazaiak elõtt! Az Osasuna játékosai végig koncentráltan és nagy akarással futballoztak. A találkozót szinte végig irányítani tudták, több alkalommal is beszorították kapujuk elé a madridiakat, de védekezésüket is jól megszervezték. Tették mindezt a kis csapatoktól sûrûn látott, átlagosnál sportszerûtlenebb játék nélkül, ezt jól mutatja, hogy összesen 9 esetben szabálytalankodtak a vendéglátó csapat játékosai.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Pepe (7)
Nem volt egyszerû kiválasztani a találkozón legjobban teljesítõ Real Madrid játékost és sajnos nem azért, mert annyian nyújtottak volna megsüvegelendõ teljesítményt. Ugyan az általa vezetett védelem két gólt is kapott, de a portugál hátvéd még így is az átlagosnál jobb teljesítménnyel rukkolt elõ, arról nem is beszélve, hogy pontot érõ találatot szerzett. Három labdaszerzése ugyan nem számít soknak, de õ tisztázott a legtöbbször, 7 alkalommal a hazaiak játékosai elõl.


Diego López (5,5)

A szokottnál többet bizonytalankodott a hálóõr és – bár néhány nagy védést is bemutatott – a második hazai gólt megelõzõ szöglet az õ érthetetlenül rossz kifutását követõen kerülhetett elvégzésre.

Daniel Carvajal (6)
A saját nevelésû védõ nem lógott ki sem lefelé, sem felfelé (sajnos) a csapatból. Feladatát védekezésben megoldotta, de támadásban nem tudott hozzátenni a csapat játékához. Mentségére szól, hogy játékának hatékonysága nagyban függ az elõtte futballozó labdarúgó teljesítményétõl, de ettõl függetlenül megmaradt az átlagos kategóriában.

Sergio Ramos (4)
Bár mindkét sárgával lehetne (lehet is) vitatkozni, a Real Madrid mindenkori csapatkapitányától nem megengedhetõ, hogy ilyen felelõtlen cselekedetekkel hozza nehéz helyzetbe csapatát.

Marcelo (5,5)
A kis brazil sem hozta a tõle megszokott, kreatív és gyors játékot. Kevésszer lépett jól be a támadásoknál és nem tudta gyorsítani sem a labdakihozatalokat. Sokkal többet várunk és szoktunk meg tõle.

Xabi Alonso (6)
Védekezésben – a második félidõt alapul véve – csapata legjobbja volt, 5 labdaszerzése is errõl tanúskodik. Viszont támadásban nagyon keveset mutatott, az elsõ félidõ teljes egésze alatt “elbújt” a mezõnyben, az õ posztján ez megengedhetetlen.

Modric (5)
Nem tudta megfelelõen mozgatni a csapatot, hiányzott belõle az a plusz, amit egy karmestertõl várunk a középpálya közepén. Kevés megnyert párharca volt, és a kapu elõtt sem tudott váratlan megoldásokkal elõrukkolni. Beleszürkült a gyengén teljesítõ vendégek mezõnyébe.

Isco (7)
Lecseréléséig csapata legjobbja volt, az egyetlen olyan játékos, aki képes volt támadásban megbontani a hazaiak masszív védekezését és váratlan húzásokkal meg tudta zavarni az ellenfelet. Szép gólja mellett többször is sikerült passzaival helyzetbe hozni társait, az már nem az õ hibája volt, hogy ezekbõl az átadásokból nem született több gól.

Bale (2,5)
Kevés jó megoldása volt a nyár rekordigazolásának. Védekezésben ugyan megoldotta – Carvajallal karöltve – feladatát, de tõle ez rendkívül kevés. Alig volt megnyert párharca és gyorsítania sem sikerült a csapat támadójátékán, pedig az õ képességeivel meccseket kellene eldöntenie és a tegnapi találkozón erre pont jó alkalom kínálkozott volna.

Cristiano Ronaldo (6)
A tõle megszokott módon sokat volt játékban, szép egyéni alakítás után adott remek gólpasszt Iscónak, de ezen kívül sajnos nem tudott csapata igazi vezérévé válni. Ismét sokszor, szám szerint 9 alkalommal vállalkozott lövésre, de kísérletei közül egy sem találta el az ellenfél kapuját.

Karim Benzema (1,5)
Gyakorlatilag értékelhetetlen a francia válogatott játékos teljesítménye. Rossz labdaátvételek, sorozatban elvesztett párharcok, az akarás teljes hiánya és a kapura teljesen veszélytelen játék jellemezte teljesítményét. Idén már sokadik alkalommal teljesített gyengén, de a tegnapi produkció elfogadhatatlan volt tõle. Csak azért nem 1-es az osztályzat, mert szerencsére öngólt nem vétett…

Cserejátékosok

Ángel Di María (5,5)
35 perc jutott az argentin szélsõnek, aki nem tudott lendíteni a csapat játékán. Ugyan látszott rajta, hogy nagy akarással lépett pályára, de nem tudott gyorsítani a támadójátékon és a tõle megszokott átlövési kísérleteket, vagy ütempasszokat sem tudta sikerrel kivitelezni.

Nacho
A Dániában remeklõ védõ tegnap kevesebb lehetõséget kapott, de nem vallott kudarcot. A rábízott feladatokat jól ellátta.

Jesé
A tehetséges támadó nem tudta érdemben segíteni csapatat a neki jutó szûk 10 perc leforgása alatt. Látszott rajta az akarás, de sem ideje, sem helye nem volt megmutatni, hogy mit tud.

Játékvezetõ

Carlos Clos Gómez (1,5)
A liga egyik leggyengébb játékvezetõje sajnos tegnap sem hazudtolta meg önmagát. Már a meccs elején elvesztette a fonalat, több alkalommal is hibás döntéseket hozott a mezõnyben, majd nem ítélt meg egy véleményes szituációban jogosnak tûnõ büntetõt, Modric buktatását követõen. Ramost második sárga lapja után kiállította úgy, hogy az elsõ szabálytalanság után egyértelmûen erõs ítélet volt a sárga kártya felmutatása, míg a második szituációban a hazaiak játékosának sikerült gyenge színészi teljesítménnyel megtévesztenie. A 80. percben kiállította Francisco Silvát is, de az ellenfél testi épségét is veszélyeztetõ, durva belépõ után nem egybõl a piros kártyát mutatta fel, hanem második sárgával küldte öltözõbe a védekezõ középpályást, ami játékvezetõi szempontból egy újabb súlyos hiba volt.

Ne felejtsétek el, hogy ezek szubjektív értékelések. Nem értesz egyet az osztályzatokkal? Írd meg a véleményedet a fórum megfelelõ topicjában! (Van, aki már megtette.)

Forrás: penamadridista.hu, whoscored.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…