Ancelotti: Cristianóval és Benzemával a keretben nehéz lenne azt mondani, hogy Jesé kezdeni fog

A Real Madrid trénere a ma esti, Celta Vigo elleni mérkõzés elõtt állt a sajtó rendelkezésére. Az olasz szakember a sérültek mellett beszélt még az ellenfélrõl és a csapat játékáról is.

Eusébio: „Nagyon szomorú hírek ezek. Gondolatban most a családjával és barátaival vagyunk.”

Bale: „A keret tagja lesz, de még el kell döntenem, hogy játszik-e. Edzett ezen a héten, jól van, nincsenek problémái, de talán várnunk kellene még, amíg tökéletes állapotban lesz.”

Luis Enrique: „Ismerem a történetét, de ez a meccs a Real Madrid és a Celta között zajlik majd. Nincs semmi gond.”

Fabio Coentrao: „A helyzete egyértelmû. Komoly sérülést szenvedett a válogatottban. 15 napja kezdett el dolgozni, végig kell csinálnia egy elõszezont. A csapattal edz, jól dolgozik, de még kell nagyjából 15 nap, hogy formába lendüljön.”

Vízkereszt megünneplése egy gyõzelemmel: „Jól zártuk a tavalyi évet, még akkor is, ha az utolsó meccsen nehezen nyertünk a Valencia ellen. A legutóbbi két hónapban jól játszottunk, én pedig remélem, hogy holnap ugyanazt a hozzáállást és koncentrációt láthatom, mint akkor. Fontos, hogy a játékosok jó kondiban legyenek, de a csapat jól teljesít, szerintem jól fogunk játszani.”

Atlético – Barca: „Láttam az Atlético hétvégi meccsét, ami csak tovább bizonyította, hogy mennyire erõsek. Nem volt nagy meccs. Nyertek, mivel a védelmük nagyon rendezett és van karakterük.”

Celta: „A Celta egy jó csapat, ami jó focit játszik. Még Olaszországból ismerem az edzõ filozófiáját, jó futballra törekszik. Remélhetõleg látványos meccs lesz. Nagyon figyelnünk kell, mivel veszélyes ellenfélrõl van szó.”

Rotálás a sûrû januári hónapban: „Természetesen rotálni fogunk. Ez fontos. Fizikailag és fejben is segíti a játékosokat.”

Jesé: „Cristianóval és Benzemával a keretben nehéz lenne azt mondani, hogy kezdeni fog. Remekül teljesít, megmutatja, hogy fontos a csapatnak. Ez elég. Nagyon fiatal, jól szerepel, tehát mindannyian elégedettek vagyunk vele. Lehet, hogy játszik.”

Problémák támadásban, ha nincs elég szabad terület: „Minden csapatnak vannak ilyen gondjai. Fontos a gyors játék ahhoz, hogy területet találj. Vannak játékosaim, akik nagyon jók az ilyen helyzetekben, mint például Cristiano, Benzema, Modric, Isco. akiknek megvan a képességük, hogy kialakítsanak helyzeteket. Amikor lassúak vagyunk, sokkal nehezebb dolgunk van, ilyenkor a kulcs, hogy hátulról kezdjünk építkezni, több mozgással.”

Varane: „Még mindig gyógyul. A térde jól reagál a kezelésre. 10-15 nap múlva megkezdheti a közös munkát a csapat többi tagjával.”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK