Di María: Senki felé nem irányult a gesztusom, egyszerûen csak kényelmetlen volt a helyzet

A Real Madrid egy meglehetõsen nyögvenyelõs mérkõzésen múlta felül a Celta Vigo csapatát. Mondhatjuk, hogy a 3-0-s végeredmény nem tükrözi a meccs képét, azonban a három pontot megszerezte az együttes, így tartja a különbséget az Atléticóval és a Barcelonával.

Ancelotti:
„Az elsõ félidõben nem volt valami jó a játékunk, egy kicsit lassúak voltunk. Az ünnepek után normális, hogy egy csapat nem játszik nagy intenzitással. A legfontosabb, hogy nyertünk, illetve szépen nyertünk, jóval több erõbedobással a második félidõben. A mérkõzés megmutatta, hogy vannak problémáink a védelemben, illetve javítanunk kell az egyensúlyt. De ahhoz, hogy megnyerjük a ligát, magasabb sebességi fokozatra kell kapcsolnunk. Öt ponttal vagyunk lemaradva, jobb játékkal kell megpróbálnunk behozni ezt a hátrányt.”

„Ma taktikai változtatást alkalmaztunk a meccsen. Tudom, hogy Cristiano szeret a szélen játszani, de tud Benzema mellett is. Két gólt is szerzett egy olyan poszton, amihez nincs hozzászokva.”

„Alonsónak fizikai problémái voltak, a fülével vannak gondok. Emiatt kérte a cserét. Most várnunk kell, hogy meglássuk, hogy érzi magát.”

„Benzema jól játszik, nem csak a gólja miatt, hanem azért is, mert úgy játszik, ahogy akarjuk. Néha lelassítja az ellenfél támadását.”

„Nem mindenki érkezett vissza tökéletes állapotban a szünetrõl. Iscónak még idõre van szüksége. Azt is figyelembe kell venniük, hogy a középpálya ma nagyon jól volt fedezve, nehéz volt területet találni.”

„A regenerálódás mindenkinek fontos. A legjobb csapatot küldöm pályára csütörtökön, mivel az önbizalmunk miatt nyernünk kell. Jesének megvan az esélye a pályára lépésre, ha valaki nincs bevethetõ állapotban. Jelenleg Jesé lehet az egyik legfontosabb játékosunk, még akkor is, ha nem kezdõként lép pályára. Egy ilyen technikás játékos beállítása hasznosabb akkor, ha a másik csapat kezd fáradni.”

„A csapat nem volt egyensúlyban. A Celta vezetett néhány kontratámadást, mivel a szélsõ védõinkkel nagyon elõre mentünk. Carvajal nagyon jó munkát végzett, két keresztlabdájából is gólt szereztünk. Ezt a kockázatot vállalnunk kellett, mivel nagyon mélyen védekeztek, emiatt borult fel az egyensúly. De ez teljesen normális. Meg kell próbálnunk rajta javítani.”

„Di María megpróbált játszani, mint ahogy mindenki más. Volt a meccsnek egy olyan szakasza, amit a közönség füttyel jutalmazott. Van, hogy ez jó dolog.”

„Nem láttam Di María gesztusát. Megráztam a kezét, aztán nem tudom, hogy mit csinált. Azért cseréltem le, hogy így két friss játékosom legyen fent a védelmük feltörése miatt. Nagyon fontos játékosunk, nagyon bízom benne. Lehet, hogy hibázott, de számomra ez nem nagy ügy. Ha így reagált a közönség füttyére, az nekem új információ, és ha így volt, akkor hibázott, de az élet megy tovább.”

Cristiano:
„A góljaimat Eusébiónak ajánlóm. Nagyon közel álltam hozzá, sokat segített nekem. Számomra õ egy legenda, a mai pedig egy szomorú nap.”

„Nehéz mérkõzés volt, mivel leparkoltak a kapujuk elõtt az elsõ félidõben. A másodikban már jól mentek a dolgok, sikerült is három gólt szereznünk. Fontos volt, hogy a lehetõ legjobban kezdjük az évet, az elsõdleges cél a gyõzelem volt, ezt pedig el is értük. Nagyon örülök a két gólomnak is.”

„Bale és Jesé megváltoztatták a meccset. Ez jó a Real Madridnak, hiszen látható, hogy vannak lehetõségeink a pályán és a padon is. A versenyhelyzet jó, õk pedig nagyon jól teljesítettek, amikor pályára léptek, gratulálok nekik.”

„Ahhoz, hogy befogjuk az elõttünk állókat, jobban kell teljesítenünk, keményebben kell dolgoznunk. A szezon hosszú, mi pedig meg akarjuk elõzni õket.”

„Hogy az Atlético vagy a Barcelona gyõzelmének örülnék-e jobban a hétvégi meccsen? Teljesen mindegy. Legalább az egyikük pontokat veszít majd, de nekünk az a fontos, hogy megnyerjük a meccseinket.”

„Szerintem Di María jól játszott és keményen küzdött.”

„Remélem, hogy a 2014-es év sikeres lesz. Ott leszek az Aranylabda-gálán, ha nyerek, az nagyszerû, ha nem, akkor megy tovább az élet.”

„Értékelem a stadion és Spanyolország Eusébio irányába mutatott tiszteletét. Spanyolország és a világ többi részének melegségét érezni nagyon fontos. Nagyon közel álltam hozzá, sokat segített nekem. Számomra õ egy legenda, a mai pedig egy szomorú nap. A góljaimat pedig neki ajánlom.”

Jesé:
„Mindannyiunk számára Cristiano a legjobb, biztos vagyok benne, hogy õ nyeri az Aranylabdát.”

„Az elsõ félidõben küszködtünk, mivel nagyon zártan védekeztek, illetve jól hozták ki a labdát. Aztán Bale és én beálltunk, ez pedig megváltoztatta a dolgokat. Fontos, hogy segítsük a csapatot, így állunk hozzá.”

„Szeretek ezzel a csapattal dolgozni, minden nap tanulok a csapattársaimtól, de nehéz játéklehetõséghez jutni, nekünk pedig keményen kell dolgoznunk, mert így kaphatunk elismerést. Úgy gondolom, hogy a csapatban megvan egy egészséges verseny. Tiszteletben kell tartanod az edzõ döntéseit. Ha jól és keményen dolgozunk, akkor lehetõségünk van pályára lépni.”

Carvajal:
„A Celta jól játszott, nagyon egységesek voltak; egybefogták a középpályát és a védelmet, jól kontráztak. Az ilyen meccseken keményen kell dolgoznod. Az ellenfél teljesen lezárta a kapu elõtti területeket, így a szélekrõl volt lehetõség beívelésekre. Én szeretek támadni, szabadon játszani, az edzõ pedig bizalmat szavaz nekem ehhez. A legfontosabb, hogy nyertünk és nem kaptunk gólt.”

„Fontos a keret számára, hogy a padról beálló játékosok leolvassák a játékot és megváltoztatják a meccset, így mind a tizennégy játékos hozzátesz valamit.”

„Javulunk, a csapat egyre jobb, ha pedig meglesz az egyensúly a támadások és a védekezés között, akkor még jobban érezzük magunkat a pályán, az eredmények pedig jönni fognak.”

„Az ellenfelek közül senki nem könnyíti meg a dolgunkat. Nehéz meccs lesz az Osasuna ellen, mi pedig meg fogunk próbálni a lehetõ legjobban játszani. Emellett a szünetben fel tudtunk töltõdni. Az elkövetkezendõ hetekben szinte heti három meccset játszunk majd, nagyon magasak lesznek az elvárások.”

Di María:
„A gesztusom nem irányult senki felé. Egyszerûen kényelmetlen volt a helyzet, megigazítottam magam, aztán tovább futottam. Ha ideges lennék, akkor nem pacsiznék le senkivel. Teljesen természetesen hagytam el a pályát. Az emberek mindig azt várják, hogy csináljak valamit.”

„Sosem volt problémám a szurkolókkal. Hallottam, hogy a stadion egyik fele tapsolt, a másik pedig fütyült. Mindig meg kell magyaráznom minden tettemet. Ha bárki másról lenne szó, senki nem mondott volna semmit, de mivel velem történik, így felfújják.”

Frissítés: A játékos a Realmadrid.com-nak nyilatkozott az ügy kapcsán:
„Nem akartam megsérteni senkit, legkevésbé a Bernabéu szurkolóit. Most arról a gesztusról beszélnek, amit a lecserélésemkor tettem, de ez senki felé nem irányult. Még csak nem is gondolnék soha olyan tiszteletlenségre, mint amit sugallnak, úgy pedig fõleg nem, hogy a feleségem és a kislányom is a stadionban vannak. Mindig megpróbálom a legjobbamat nyújtani. Azt gondolom, hogy egy félreértett dolgot fújtak fel feleslegesen.”

Bale:
„A munkámat végzem, ennek része a gólszerzés és a társaim kiszolgálása is. Nagyszerûen érzem magam, alig várom, hogy játszhassak és segíthessem a csapatot 2014-ben. Kemény mérkõzés volt, de a fontos, hogy megszereztük a három pontot. Nagyon örülök, hogy megnyertük az év elsõ meccsét.”

„Mindenkinek szeretnék boldog új évet kívánni. Alaposan kipihentük magunkat a szünetben, nagyon várjuk az új évet.”

Frissítés:
Diego López:
„A bekapott gól elkerülése volt a gyõzelem kulcsa. A Celta egy keményen dolgozó, világos elképzelésekkel rendelkezõ csapat, amely nagyon jól védekezik és a játékosai könnyen okoznak bajt kontráikkal. Nehéz mérkõzés volt, amelyen komoly erõfeszítésekre volt szükségünk, és amelyen a csapat jó munkát végzett, jó eredményt ért el. A csapatban rejlõ tehetség miatt gyõztünk. Fontos, hogy nem kaptunk gólt és nem dolgoztak ki sok helyzetet kontratámadásokból.”

„A szélsõ védõink sokat tesznek hozzá a támadásokhoz. A mélyen védekezõ ellenfelek ellen fontos, hogy elõre menjenek és helyzeteket dolgozzanak ki.”

„Modric remek meccset játszott, nagyon keményen dolgozott védekezésben. Ezt csapattársaiként nagyra értékeljük.”

„Egy másik erõsségünk az, hogy vannak olyan játékosaink, akik a bevetésük után meg tudják változtatni a mérkõzéseket. A szezon egy olyan szakaszában vagyunk, ahol nagyon fontos, hogy mindenki kivegye a részét és játékra éhesen fusson ki a pályára. Jesé és Bale beálltak, megváltoztatták a dolgokat és nagy veszélyt jelentettek az ellenfélre. Két tehetséges játékosról van szó.”

„Cristiano mindig kihasználja a lehetõségeit, ha kell, akkor teljesít, és a csapat kulcsfigurája.”

„Az Osasuna elleni kupapárharc visszavágója Pamplonában nehéz lesz. Az elsõ meccsen a Santiago Bernabéuban erõs kezdést szeretnénk, a második meccsen pedig jó eredményt akarunk elérni.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK