Ancelotti: Jó lenne, ha mielõbb elfelejtenék a Di María-ügyet

A Real Madrid olasz trénere az Osasuna elleni Király-kupa mérkõzés elõtt állt a sajtó rendelkezésére. Szokásos sajtótájékoztatóján beszélt Di María ügyérõl, Isco formaingadozásáról illetve a csapat játékáról.

Di María: „A játékos magyarázatot adott, nekünk pedig el kell hinnünk, amit mond. Ha valaki úgy gondolja, hogy mégis egy illetlen gesztust tett, akkor bocsánatot kért és az ügynek itt vége, mivel a játékos tagja a keretnek, semmi problémája nem lesz a pályára lépéssel a Bernabéuban. A szurkolók sokat várnak a játékosoktól, de sok szeretetet is mutatnak feléjük, nem lesz gond. Jó lenne, ha ez az ügy hamar elülne, mivel szükségünk van Di Maríára ebben a szezonban. Holnap nem fog kezdeni, mivel egy frissebb játékost választok majd. Készen áll a játékra, boldog itt. Nyugodt, jó a kapcsolata a csapattársaival és szeretne jó szezont produkálni. Ha nem játszik, az nem az ügy miatt lesz.”

Az Osasuna elleni elsõ meccs: „Hazai pályán mindig könnyebb játszani, mint idegenben. Az Osasuna forró pillanatokat okozott nekünk a bajnokságban, nem lesz könnyû dolgunk. Számunkra nagyon fontos ez a versenysorozat, holnap pedig elõnyt kell szereznünk a visszavágóra.”

Jobb hátvéd: „Nincs favoritom. Mindketten remekül teljesítenek, Arbeloa és Carvajal is. Rotálni fogom õket, mivel egyformán jók. Fontos, hogy mindketten frissek legyenek, mivel sokat kérek tõlük azon a poszton. Remélem, hogy Coentrao hamar visszatér, hogy Marcelót is pihentethessem. Fontos a rotáció.”

A csapat kezébõl kicsúszik az irányítás a meccseken: „Erre nincs magyarázat. A csapat nagyon támadó szellemû, talán amikor több kockázatot vállal, elveszti az egyensúlyt, de amikor nyerni kell, akkor ezt az áldozatot meg kell hozni.”

Coentrao és Di María jövõje: „Nem beszéltem velük, mivel nincs mirõl beszélni. Senki nem távozik és senki nem érkezik. Jó keretünk van. Nincs szükségünk változtatásra.”

Modric: „Egyenletes teljesítményt nyújt, javult ebbõl a szempontból. Magabiztos és tudja, hogy fontos láncszem. Még ennél is lehet jobb, mivel nagyon tehetséges.”

Nehéz hetek: „A katari utazás nem segített a Celta elleni felkészülésben, de szerintem ez a hét jól fog sikerülni.”

Messi visszatért: „Jó a csapatuknak és a spanyol ligának, mivel visszakaptak egy remek játékost. Számunkra keményebbé válik a verseny, mert a Barca Messivel más, mint Messi nélkül, bár sikerült fenntartaniuk az elõnyüket. Ha nyerünk vasárnap, akkor valakivel szemben lefaragunk a hátrányunkból, mivel mindketten nem nyerhetnek.”

Cristiano napi munkája: „Igazi profi. Sok idõt fordít a regenerálódásra, rendszeresen pihen és egészségesen táplálkozik. A másfél órás edzésnél mindig többet dolgozik.”

Isco Celta elleni teljesítménye: „Nem volt jó meccse. Nincs azzal baj, ha ezt kimondjuk. Az õ posztján nehéz egyenletes teljesítményt nyújtani. Nem lehet meg benne minden: tehetség, állandóság és maximális intenzitás. Mindenkivel megeshet, aki ott játszik. A tehetséges játékosok nem mindig kiegyensúlyozottak, mint a védekezõ középpályások. Mindenesetre nagyon fontos számunkra.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK