Jorge Mendes: Cristiano egy igazi példakép

Az igazi Cristiano, akit én ismerek, az az ember, akit milliók láthattak a FIFA-gálán. Egy emberi, érzékeny, alázatos, õszinte személy. Cristiano Ronaldónak lenni pedig nem könnyû, ahogy elérni azt, amit õ elért, vagy megtenni azt, amit õ hihetetlen profizmussal megtett, szintén nem az.

Cristianót áldozatkészsége, akaratereje, elszántsága és alázata teszi példaképpé. Nagyon kevés ember van annak tudatában, hogy napi szinten micsoda munkát végez, hiszen ez zárt ajtók mögött zajlik. Kezdve az edzések utáni pluszmunkától, amellyel tökéletesíteni akarja játékát, az extrém diétán át a kötelezõ otthoni pihenéssel és a napi szinten két plusz óra edzéssel bezárólag.

Cristiano szakmájával kapcsolatos elszántságát talán azzal lehet legjobban érzékeltetni, hogy ha elveszít egy mérkõzést, vagy valami nem úgy sikerül, ahogy tervezte, akkor három napig lehangolt, ezt az idõt pedig azzal tölti, hogy megpróbál javítani azon, ami nem mûködött. Folyamatosan a fejlõdés lebeg a szeme elõtt, természetébõl adódóan elégedetlen. Ki lehetne jobb példakép a fiataloknak annál, aki a szakmájáért a magánéletébõl is áldozatokat hoz?

Ronaldo a legtöbb eseményen visszautasítja az étkezést, mivel tökéletesen tisztában van a szakma elvárásaival. A reklámajánlatok 90%-át is visszautasítja, hiszen nincs szüksége arra, hogy hetente több millió eurós szerzõdéseket kössön. Az õ kenyéradója a futball, erre fókuszál. Hányan mondhatnák el magukról ugyanezt az õ helyzetében?

Egy másik példamutató dolog a vágya, hogy segítse a rászorulókat, ahol csak lehet, kezdeményezzen, ha pedig rajta múlik, ezekben az esetekben kerüli a nyilvánosságot.

Ezekért, és még sok másért is Cristiano Ronaldo nem csupán egy teljesen megérdemelt aranylabdás, hanem egy arany példakép is.

Jorge Mendes

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK