Egytõl egyig: Espanyol – Real Madrid

Egy kevésbé látványos találkozón, taktikus játékkal aratott a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos gyõzelmet a királyi gárda Barcelonában. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét, néhány statisztikai adattal kiegészítve. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

 Csapatok

Real Madrid (7,5)
Taktikus focival aratott gyõzelmet ma Ancelotti csapata. Ronaldóék végig fölényben játszottak és irányították a találkozót. Szép számmal sikerült lövõhelyzeteket is kialakítani a vendégeknek, a madridiak 22 kísérlettel zárták a 90 percet, ami kevésbé pozitív, hogy ezen lövések közül mindössze 7 találta el Kiko Casilla kapuját. A befejezéseknél tehát ma nem igazán voltak szerencsések a támadók, de a helyzetek kialakításával szerencsére nem volt gond. A védelem ma is jól végezte dolgát, ugyan akadt pár veszélyesebb Espanyol támadás és egy alkalommal Casillasnak is bravúrra volt szüksége, de végül sorozatban hatodik találkozóját zárta kapott gól nélkül a Real Madrid, ami mindenképp dicséretre méltó teljesítmény. 

Espanyol (5)
Az elképzelés láthatóan az volt a hazaiak részérõl, hogy megpróbálják kapott gól nélkül kihúzni a párharc odavágóját. Szerencsére ez nem sikerült, így váltaniuk kellett a kék-fehéreknek, de még Benzema gólját követõen sem mertek igazán támadó focival elõrukkolni. Összesen 14 alkalommal próbálkoztak kapuralövéssel, ezek közül mindössze 2 volt, mely eltalálta Iker Casillas kapuját, de gólt szerencsére nem sikerült szerezniük. Ugyan akadt pár kihasználatlanul maradt lehetõség Sergio Garciáék elõtt, de a madridiak gyõzelme nem forgott veszélyben.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Ángel Di María (8)

Gólt ugyan nem szerzett az argentin válogatott futballista, de szinte minden támadásból kivette a részét és nagyon sokat dolgozott védekezésben is. Remek labdákkal szolgálta ki a társakat, és hozta a tõle már jól megszokott kimagasló futómennyiséget. Egyre jobban kezdi megszokni új szerepkörét, melyben ma látványosan jól is teljesített. Két alkalommal is gólpassz értékû labdával ajándékozta meg társait, nem rajta múlt, hogy végül nem született gól az átadások után.

Iker Casillas (7)
Ugyan nem volt sok dolga a Real Madrid kapitányának, de a meccs hajrájában védett ziccerrel nagy szolgálatot tett csapatának. Ezen a bravúron kívül is, végig jó teljesítményt nyújtott, magabiztos volt a beíveléseknél és pontrúgásoknál, valamint jól oldotta meg azokat a szituációkat, mikor lábbal kellett játékba avatkoznia. Jól együtt élt a játékkal és ez az egész csapatra jó hatással volt.

Álvaro Arbeloa (6,5)
A hazaiak rendre Arbeloa oldalán próbáltak létszámfölényt kialakítani, de egy esettõl eltekintve mindvégig jól oldotta meg feladatát a spanyol válogatott hátvéd. Támadásban ugyan elmarad attól, amit Carvajal tud hozzátenni a csapat játékához, de ma megfelelõen teljesített a játék minden elemében.

Sergio Ramos (6)
Egy blokkolt lövés és kilenc tisztázás került Ramos neve mellé a statisztikai lapon, ahol további 4 labdaszerzés is szerepel. Teljesítményét az rontja, hogy több alkalommal is rosszul vette fel az érkezõ, mélységbõl beinduló Espanyol játékosokat, így nem tudott idejében közbeavatkozni. Ma a mostanában egyre többet látott felfutások száma is elmaradt a megszokottól.

Pepe (7)
Rendkívül higgadtan és magabiztosan futballozott. Tisztán és szabályosan szerelt kivétel nélkül és jól mozgatta a védelmet. Letisztult játékát már meccsek óta megfigyelhetjük, reméljük, a jövõben is hasonlóan jó teljesítménnyel rukkol majd elõ.

Marcelo (6,5)
Támadásban ugyan ma is rendkívül aktív volt és a tõle megszokott módon jól lépett be az akciókba, de védekezõ feladatait kevésbé látta le hatékonyan. Több esetben ragadt fent az akcióval és csak a jól visszazáró Di María segítségével tudta megállítani a hazaiak próbálkozásait. Mindemellett remekül megfigyelhetõ, hogy egyre inkább megtalálják az összhangot argentin társával, ha ezt tovább tudják csiszolni, rendkívül hatásos duó válhat belõlük a madridi támadó alakzat bal oldalán.

Asier Illarramendi (6,5)
A nyáron igazolt középpályás hozta a megszokott, rendkívül labdabiztos játékát. Összesen 76 átadása volt a mérkõzésen, melyek 92%-os pontossággal értek célba, ez rendkívül jó aránynak mondható. Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy passzai többségben rövid távot futnak a célpontig, de azon átadások, melyeket távolabb helyezkedõ társainak címez, szintén tökéletesen célba érnek. Kissé szürke volt ma este, támadásban több kreativitást várunk tõle,.

Luka Modric (6,5)
A horvát középpályás ma nem villogott annyira, mint az elõzõ mérkõzéseken, talán kissé el is fáradt a sorozatos terhelésnek köszönhetõen, de így sem lehetett rá különösebb panasz. Támadásban hiányoztak játékából azok a bizonyos “utolsó passzok” és a szokottnál több labdát is szórt el, de mentségére szóljon, hogy Pepével holtversenyben õ szerezte a legtöbb labdát, szám szerint ötöt. 

Gareth Bale (4)
Egy szabadrúgás és más semmi, ennyi a walesi szélsõ ma esti mérlege. Ennél sokkal több kell mind támadásban, mind védekezésben a nyár rekordigazolásától. Nem találta helyét a csapat játékában, és ez kiütközött a támadások befejezésénél.

Cristiano Ronaldo (5,5)
Az aranylabdás klasszis ugyan a tõle megszokott módon sokat volt játékban, de nem tudott maradandót alkotni. Õ próbálkozott a csapatból a legtöbb lövéssel, de hat kísérletébõl mindössze egy talált kaput, emellett egy kapufáig és egy nagy helyzetben rontott fejesig jutott. Ennél jóval többet várunk a portugál szupersztártól, reméljük, a következõ találkozón újra megmutatja, hogy mit is tud valójában. 

Karim Benzema (6)
A francia csatár gyõztes gólt fejelt és a lecserélését megelõzõ tíz percet leszámítva jól is futballozott. Sokat volt játékban és jól játszotta meg a kapott labdákat. Aztán következett gyors egymásutánban pár technikai hiba és egy csúnyán elhibázott ziccer, ahol több lehetõség közül a legrosszabbat választotta. Jókor jött a cseréje, összességében megfelelõ produkcióval zárta a mérkõzést.

Cserejátékosok

Xabi Alonso (6)
20 percet kapott Ancelottitól, beállításával szerkezetileg is átalakult a csapat, de különösebb szerepe nem volt a mérkõzésen. Hozta a kötelezõt és lassította a hazaiak labdakihozatalait.

Isco (-)
Szûk negyed óra alatt nem tudott maradandót alkotni, de látszott rajta, hogy szeretne jó teljesítménnyel elõrukkolni és biozonyítani, hogy helye van a csapatban. Reméljük, a közeljövõben lehetõsége lesz erre.

Jesé (-)
A saját nevelésû támadó eggyel növelte pályára lépéseinek számát a Real Madrid felnõtt csapatában.

Játékvezetõ

Clos Gómez (7)
Egy régi közhely szerint a játékvezetõ akkor teljesít jól, ha észrevétlen tud maradni. Ez a megállapítás ugyan többségében nem helytálló, de a mai mérkõzés játékvezetõjére – egy-két apró tévedést leszámítva – igaz. Clos Gómez kevés dolgát jól látta el, teljesítményét mindössze az rontja le, hogy asszisztense tévesen állította meg lesen, a saját térfelérõl induló és ziccerben kilépõ Ronaldót.  

Forrás: penamadridista.hu; whoscored.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…