Jens Keller: A Real ott van a legjobbak között, a Bayern után

A Real Madrid a Schalke vendége lesz a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között, ennek apropóján a német csapat edzõje állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Milyen mérkõzésre számít holnap?
A Real Madrid a világ legjobb csapatai között van – természetesen a Bayern München után, akik a legjobbak. Minden posztra kivételes játékosaik vannak. Nem lesz könnyû, de itthon játszunk, a Real Madrid ellen pedig száz százalékot kell nyújtaniuk a játékosoknak, egyedül így tehetünk egy kisebb csodát.

Készült valami különlegessel erre a mérkõzésre?
Igen, ahogy a fontos meccsek elõtt mindig. Alapvetõ fontosságú volt az alapos felkészülés, de minden mérkõzésre komolyan készülünk.

Az esélyek a Schalke ellen szólnak, Ön igazságosnak mondaná a párharcot?
Persze, ez a Bajnokok Ligája. Néhány csapatnak komolyabb lehetõségei vannak a bevételek tekintetében, mint az angol és spanyol klubok esetében, de tavaly két német együttes játszotta a döntõt. Nincs olyan rossz csapatunk, mindent bele fogunk adni.

A Madrid Atlético elleni Király-kupa mérkõzését élõben nézte. Milyen következtetéseket von le a találkozóról?
3-0-ra nyertek. Egy nagyon egyben lévõ csapatot láttam, akik folyamatos veszélyt jelentettek támadásban. Ez egy helyi derbi volt. Egy olyan csapatnál, mint a Madrid, nagyon kevés a hiba, amelyeket könyörtelenül ki kell használnod. Az, hogy miként tudunk együtt dolgozni, meghatározó lesz. Bátran és lelkesen kell játszanunk. Ha csak egy kis területet is hagyunk nekik, meg fogják torolni.

Julian Draxler most tért vissza sérülésébõl, ez a két mérkõzés jó alkalom lehet arra, hogy el tudják adni a Madridnak 45 millió euróért?
Egyetlen játékosunkat sem rakjuk ki a kirakatba. A legfontosabb, hogy egészséges és játékra kész. Az elmúlt három napban rendesen edzett. Meg fogjuk hozni a döntésünket, attól függõen, hogy hogyan érzi magát. Ez nem Draxler kiállításáról szól, hanem arról, hogy a legjobb csapatot küldjük pályára.

A Schalke két komoly mérkõzés elõtt áll. A Madrid ellen lép pályára a BL-ben, illetve a Bayern ellen a ligában. Milyen állapotban van a csapat?
Vannak jó eredményeink a bajnokságban, jó formában vagyunk. Ez a mérkõzés teljesen más. Reméljük, hogy eredményesek leszünk.

Höwedes lesz Cristiano õre?
Tegnap edzett, meglátjuk.

Hogy lehet ezt a meccset egy normál találkozóként kezelni, ha az ellenfél a Real Madrid?
Ez egy különleges meccs, de a felkészülés alatt teljesen normálisan kezeltük a helyzetet. Nincs itt semmilyen fekete mágia.

A Madrid mindig nehezen boldogul Németországban. Ez reménnyel tölti el Önöket?
Remélhetõleg igen. Edzõként lehet azzal foglalkozni, hogy mi történt a korábbi találkozókon, de ez végül úgysem számít. A Madrid egy nagyszerû ellenfél, mi pedig nagy reményekkel és határozottan lépünk pályára ellenük.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK