Sergio Ramos: Nem ért büntetõt a Costa-eset

A Real Madrid egy igazán intenzív és változatos mérkõzésen 2-2-es döntetlent ért el az Atlético Madrid otthonában, így továbbra is vezeti a spanyol bajnokságot.

Sergio Ramos

„Ez a futball. Van ezer olyan büntetõ, amit nem adnak meg, és ezer, amit igen. Ez bírótól függ. Nem nekem kell megítélni, de szerintem nem ért büntetõt a Costával való incidensem.”

„Lehet, hogy túl könnyen vettük ezt a mérkõzést, és túl lazák voltunk az elsõ gól után. A csapat nagyobb intenzitással és agresszióval jött ki a második játékrészre. A mérkõzés 90 percig tart, és több szakaszból áll.”

„Még mindig három ponttal vagyunk az Atlético elõtt, amit tartanunk, illetve javítanunk kell azáltal, hogy pontokat szerzünk.”

„A második félidõben egyértelmûen mi uraltuk a mérkõzést, így a döntetlentõl jobb eredmény is születhetett volna. Az Atlético egy nagyszerû ellenfél, egy nagyon kemény csapat.”

Ancelotti

„Döntetlenre hoztunk egy találkozót, melyen úgy tûnt, veszíteni fogunk. Jól reagáltunk, összességében elégedettek lehetünk, hiszen az Atlético egy jó csapat, fõleg hazai pályán. Továbbra is vezetünk, és ez remek. Hét hazai és öt idegenbeli meccs vár ránk.”

„Egy pont az egy pont. Nehéz volt a meccs. Nyeri akartunk, de ez nem volt könnyû, hiszen az Atlético nagyon nyers játékot mutatott, ez nem volt egyszerû számunkra. A végén jól ment, mikor elkezdtünk játszani, sok lehetõségünk akadt. Úgy gondolták, durván állnak a meccshez. Mi nem ilyen stílusban lépünk pályára. Mi játszani akartunk, és a végén ez sikerült is.”

„A második félidõben többet kellett védekezniük, mivel a jobb és bal széleken is változtattunk, és türelemmel játszottunk. Az elsõ játékrészben nem voltunk képesek a játékra, és türelemmel sem bírtuk. Ráadásul az Atleti a végére el is fáradt, és nem gyakoroltak már annyi nyomást.”

„Lehet, hogy az emberek azt gondolják, tévedtem a kezdõ tizeneggyel. A meccs nehéz volt, és a második félidõben jól reagáltak a játékosok. A válasz, amit egy olyan meccsen adhatunk, mikor az ellenfél ilyen elképzelésekkel lép pályára, nem lehet más, csak az, hogy játsszuk a saját játékunkat. A második félidõben ezt jól megoldottuk, az elsõben nem voltunk rá képesek.”

„Coentrãót és Arbeloát választottam, mert õk frissek voltak, nem játszottak szerdán. Ezután, mikor nagyobb nyomásgyakorlásra volt szükség a támadásban, cseréltem.”

„A meccs végén csak azt kérdeztem a bírótól, mennyi ráadás lesz. Azt mondhatjuk, jó volt a bíráskodás, nem volt könnyû dolga a játékvezetõnek.”

Emilio Butragueño

„Magas feszültségû meccs volt. Az elsõ félidõben az Atlético nagyon jól beszorított minket. A mérkõzés többé-kevésbé úgy zajlott, ahogy õk akarták, sokat szenvedtünk, de a második félidõben ahogy telt az idõ, egyre jobban átvettük az irányítást. Jól gazdálkodtunk a labdával és sikerült gólt szerezni.”

„Az edzõ úgy látta, a széleken tudnánk feljebb jönni, a két beálló védõ inkább támadó szellemû, több gólszerzési lehetõséget tudnak kialakítani. A cserék meghatározóak voltak. Gabi esetében a kezezés az bizony kezezés volt, a bíró értékelheti úgy, ahogy szeretné, de az akkor is kéz volt. Sergio és Costa között csak dulakodás volt, a második félidõben Arbeloával ugyanaz volt a helyzet. Összetûzés, semmi több. Nem volt semmi.”

Simeone:

Kielégítõ eredmény a döntetlen? „Az eredményen már nem lehet változtatni, nem tudom, hogy igazságos-e, vagy nem. Megvolt a lehetõségünk a gyõzelemre, de most már csak a végeredmény számít. Megmutattuk, hogy még nagyon is életben vagyunk, még ha ez idegesíthet is másokat.”

Néhányan – közöttük Carlo Ancelotti is – úgy gondolják, hogy egy erõszakos mérkõzés volt: „Ez a rivális edzõ véleménye, én pedig tiszteletben tartom.”

Mono Burgos piros lapja: „Nem mondott semmit a bírónak a dulakodás elõtt. Aztán ideges lett. A negyedik játékvezetõ messze volt tõle, mégis úgy csinált, mintha mondott volna valamit.”

A mérkõzés elemzése: „Gyengén kezdtünk, bekaptunk egy korai gólt, ami nagy pofon volt, de jól reagáltunk. Késõbb elkezdtünk áttolódni a Madrid térfelére, ahol helyzeteket alakítottunk ki. Jól kezdtük a második félidõt, de Marcelo és Carvajal újra életet lehelt a Madridba. Voltak lehetõségeink, de nem éltünk velük. A csapat nagyszerû teljesítményt nyújtott, büszke vagyok a játékosaimra, akik bárki ellen képesek kiállni.”

Bíró teljesítménye: „Inkább nem kommentálnám. Sajnálom.”

Lehetetlen legyõzni a Real Madridot? „Nem, gyõztük már le õket.”

Miért egyet cserélt? „Azért csak egyet cseréltem, mert nem szívesen állítottam volna be senkit, amivel esetleg megzavarhattam volna a meccs ritmusát. Egyénisége miatt Cebolla volt a leghatékonyabb változtatás, a többiek jól megvoltak. A játékosok kivételes meccset játszottak, hatalmas erõfeszítéseket tettek.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK