Simeone: Jelenleg a Madrid Európa legrettegettebb csapata

Tavaly kétszer is örülhetett az Atlético Madrid, amikor sorsdöntõ mérkõzéseken gyõzte le a Real Madridot a Santiago Bernabéuban. 2014 azonban másnak ígérkezik, mint az elõzõ szezon, hiszen a Real Madrid szárnyal, a kupából könnyedén, kapott gól nélkül ütötte ki a matracosokat, most pedig egy rendkívül fontos bajnoki mérkõzés következik. Simeone okosan taktikázik, mérkõzés elõtti nyilatkozatával próbálja arra késztetni a Madrid játékosait, hogy bízzák el magukat, hiszen õk az esélyesek, tõlük retteg egész Európa.

A derbi esélyesei: „Az esélyes az, aki vezeti a tabellát, mivel logikus, hogy az a jobb, aki az elsõ helyen áll. Lehet minket dicsérni, de a tettek számítanak, nem a szép szavak.”

A Madrid jelenlegi formája: „Az eredmények miatt, amit önök, újságírók néznek, illetve az elmúlt meccseken mutatott teljesítményük miatt azt mondhatjuk, hogy a legjobb pillanatában lévõ Madrid ellen fogunk kiállni.”

A Madrid hétközi BL-meccse: „Nagyszerû meccset játszottak, egy jelentõs gyõzelem után érkeznek a Calderónba. Vezetik a bajnokságot, nagy formában vannak. Jelenleg a Madrid Európa legrettegettebb csapata.”

A Madrid erõsségei: „A legjobb dolog az, ahogy csapatként játszanak együtt, emellett pedig fantasztikus játékosaik vannak, akik csak megerõsítik az egyébként is kiegyensúlyozott keretet. Ha intenzíven játszunk és koncentrálunk, akkor lehet esélyünk. Az egyik legfõbb riválisunkkal fogunk találkozni, akik kiváló formában vannak, november vagy december óta kivirultak.”

Korábbi találkozók: „Ami a múltban történt, az engem nem motivál.”

Mi lesz, ha sikerül legyõzni a Madridot? „Újra a tabella élére állunk.”

Nehéz hét a pamplonai vereség után: „Egy vereség után sosem könnyû, csak reméled, hogy össze tudod szedni magad és máshonnan sikerül pontokat összekaparnod, hogy újra az elsõ helyek egyikén legyél. Egy egész hetünk volt felkészülni erre a meccsre, ennyi idõ volt arra, hogy minden fájdalmunk és idegességünk eltûnjön, és a helyükbe lépjen az optimizmus és a várakozás. A szezon elején pontosan tudtuk, hogy idáig eljutni, három pontos hátrányban lenni a világ legerõsebb bajnokságában, nincs ingyen. Tudtuk, hogy ennek meg kell fizetni az árát, jelenleg ezt a szakaszt éljük.”

Az Atlético eddigi szezonja: „Tudtuk, hogy jó idényünk lesz, de csak a szezon vége számít. Nem csak a jelennel foglalkozunk, tudjuk, hogy milyen fontosak lesznek a hátralévõ meccsek, amikor elérünk a szezon végéhez. Önök, a média képviselõi az alapján fognak ítéletet mondani rólunk, amit mostantól az idény végéig teszünk a BL-ben vagy a bajnokságban; mi pedig csak remélni tudjuk, hogy a hátralévõ idõben a legjobbunkat nyújtjuk majd, számomra pedig kizárólag ez számít.”

Kritika a sajtóban: „Csak kifogás lenne januárban vagy februárban a szezon egyes pillanatairól beszélni. Úgy gondolom, hogy a sajtónak kritikusnak kell lennie. Ha jól játszol, akkor jó dolgokat kellene írni rólad, ha pedig rosszul, akkor annak megfelelõen. Nem érdemes idegesíteni magad a rossz sajtóvisszhangon. El kell fogadnod, hogy ilyen a futball és a média. Ami engem illet, az egyetlen út elõre csak kemény munkával, alázattal, csenddel övezve vezet, a jó dolgok pedig jönni fognak.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK