Casillas: Inkább most legyen egy ilyen meccs, mint az elkövetkezendõ hetekben

A Real Madrid egy rendkívül nagy akarással és elszántsággal futballozó Dortmund ellen jutott tovább a Bajnokok Ligája idei kiírásának elõdöntõjébe. Klopp együttese az utolsó pillanatig küzdött a továbbjutásért, ám a hazai pályán kiharcolt három gólos elõny végül elégnek bizonyult Ancelotti csapatának.

Ancelotti:
A mérkõzés: „Sok labdát eladtunk az elsõ félidõben, ez pedig nyitottá tette a párharcot. Ilyen a futball. Aztán kitartottunk és továbbmentünk. Elégedettek vagyunk, hiszen bejutottunk az elõdöntõbe. Persze az nem tetszik, ahogy bejutottunk. Nagyon sok volt az eladott labda. Pozitív, hogy nem veszítettük el a fejünket.”

Hibák: „Az elsõ félidõben lassúak voltunk, sokat hibáztunk és nem volt meg a kellõ önbizalom sem a kihagyott tizenegyes után. Akkor egy kicsit megijedtünk. Az elsõ félidõ nagyon kemény volt.”

Félidõ: „Nem volt szükség kemény beszédre, mivel a csapat szomorú volt és lelkesíteni kellett õket. Megpróbáltuk ezt tenni. Bale-t áttettük a jobb oldalra, Iscót a bal oldalra és minden jobb lett. Nem kiabáltunk, bátorításra volt szükség a szünetben. Nem akkor jött el annak az ideje, hogy változtassunk, egyszerûen hagyni kellett, hogy a csapat haladjon így tovább, felejtse el az elsõ félidõ történéseit és gondoljon a másodikra. A meccs kulcsa a tizenegyes volt, azzal véget ért volna a párharc. Adtunk nekik egy lökést.”

Casillas: „Bemutatott néhány fantasztikus védést a mérkõzés fontos pillanataiban. Nagyszerûen játszott. A mérkõzésre gyakorolt hatása óriási volt.”

Riválisok: „Ilyenkor már mindenki nagyon komoly ellenfél. Holnap majd meglátjuk. A Dortmund mindent megtett, mi pedig segítettünk nekik, hogy az utolsó pillanatig versenyben legyenek.”

Chelsea: „Tudom, hogy nyertek és jó eredményt értek el. Meglepõdtem, mivel a PSG-t nem könnyû legyõzni. Gratulálok nekik, de számunkra most az a fontos, hogy mi továbbjutottunk. Meglátjuk, hogy ki lesz az ellenfél.”

Di María: „Mivel legutóbb Cristiano hiányában a Xátiva ellen õ lõtte a büntetõt, úgy gondoltuk, hogy most is õ fogja. Nem tudom, hogy változtatunk-e ezen és õ lesz a harmadik vagy negyedik számú opció.”

Cristiano: „Nem volt jól. Úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk. Reméljük, hogy felépül és az elõdöntõre már rendben lesz. Nem óriási problémáról van szó, de kockázatos lett volna beállítani. Lesz ideje meggyógyulni és játszani. Úgy gondolom, hogy a hétvégén már bevethetõ lesz.”

Iker Casillas:
Hibák: „Az elsõ gól a mi hibánkból született, a másodiknál pedig a térfelünkön veszítettünk labdát. Fejben nagyon erõsnek bizonyultunk, mivel a 37. percben 2-0-nál átfutnak dolgok az ember fején, fõleg úgy, hogy elõtte kimaradt egy tizenegyes is. Pozitív, hogy megtanultuk kezelni az ilyen meccseket. Ezek a hibák az elõdöntõben már nem férnek bele.”

A meccs: „Túl sokat szenvedtünk, úgy gondolom, hogy megérdemelten. Lehet, hogy jó egy ilyen élmény amiatt, hogy megtanuljuk, nincs könnyû meccs. A hátul elkövetett hibák miatt szenvedtük végig az egész meccset, de inkább itt történjen meg, mint két hét múlva a sokkal fontosabb mérkõzéseken.”

Xavi szavai: „Ha problémánk van, azt békésen megbeszéljük. Nem fogjuk ezt nyilvánosan kitárgyalni, hogy megtöltsük a lapokat. Ez unalmas.”

Sergio Ramos:
Kemény este: „Igazság szerint jól ismerjük ezt a pályát; nem volt jó elsõ félidõnk, majd ebbõl elõnyt is kovácsoltak a szurkolóik támogatásával.”

A mérkõzés: „Örülnünk kell a továbbjutásnak, de az elsõ félidõt át kell gondolnunk. A másodikban többet birtokoltuk a labdát.”

Ancelotti változtatásai: „Az edzõ azért van itt, hogy megmondja, mire van szüksége, ha pedig ugyanúgy mentünk volna vissza a pályára a második félidõre, akkor elõfordulhatott volna, hogy nem jutunk tovább. Meglátjuk, hogy ki lesz a következõ ellenfél.”

Chelsea: „Lényegtelen. A BL-gyõzelemhez meg kell verni a legjobb csapatokat is, a Chelsea pedig jól teljesített.”

Hangulat az öltözõben: „Ezután a nagy lépés után a bajnokságra kell gondolnunk, tovább kell gyûjtenünk a pontokat, hogy az elõttünk állókra nyomást tudjunk gyakorolni. Sajnos nem a saját kezünkben van a sorsunk.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK