Casillas: Nem foglalkozom Messivel, a saját csapata aggódjon miatta

Keddi sajtótájékoztatójában Carlo Ancelotti és Iker Casillas is kihangsúlyozta, hogy a döntõn nem számít a múlt, nem a másik csapat aktuális formájával vagy a saját korábbi hibáikkal kell foglalkozni, hanem a küszöbön álló mérkõzéssel. A kapitány kiemelte, hogy nem csak Cristiano hiánya okoz gondot, de bízik a társaiban. Emellett szeretne kimaradni a csapatok körüli botrányokból is, hiszen a futball szerinte nem a címlapokról szól.

Carlo Ancelotti

Már eldöntöttem, milyen felállásban lépünk pályára, de nem fogom elmondani”

„Reggel már tudtuk, hogy nem fog játszani Cristiano, de bízom a csapatban, hiszen mindig jól reagáltak a sérülésekre. Hihetetlenül tehetséges játékost kell nélkülöznünk, de a sérülése egyfajta motiváció is, hiszen többet kell hajtanunk, többet kell összejátszanunk. Cristianót bevetni kockázatos lenne. Délelõtt dolgozott, aztán elutazott Valenciába.”

„Nem az a tervünk, hogy próbáljuk blokkolni a másik csapatot, hanem a saját felfogásunk szerint lépünk majd a pályára. Már egy éve ugyanabban a stílusban játszunk, ezt folytatjuk. A Bernabéuban jól játszottunk, nyerésben voltunk, aztán kisebb hibákat vétettünk. Az egész meccsen nagyon kell koncentrálnunk.”

„A Barcelona erõs támadásban, sokat birtokolják a labdát, az utóbbi meccseiken is így volt ez. Át kell venni tõlük az irányítást, megfelelõ labdatartást kell elérnünk. Ehhez bátorságra van szükség, vállalni kell magunkat, ez kell egy döntõben.”

„Nincsenek gondjaink a motivációval, a csapat jól fog játszani.”

„Csak öt percet szenteltünk a büntetõrúgásoknak az edzésen. A döntõkben nem technikai kérdés a tizenegyesek lövése, inkább pszichikai. Az edzéshez képest egészen más a helyzet a stadionban.”

„A legjobb védekezés, ha egységesen tesszük azt.”

„Cristiano nem pihen, mivel nem a fáradtsággal vannak a problémák. Nagyon óvatosak vagyunk vele, ahogy mindenkivel.”

„Minden tudásunkat bevetjük majd a pályán”

„Bármi történjék is, döntõt játszunk. Reméljük, hogy mi leszünk a jobbak.

„A kupa fontos versenysorozat, Angliában is az, és fõként megnõ a jelentõsége, ha egy történelmi ellenféllel kell játszani. És ez az elsõ trófea, amit megnyerhetünk.

„Ha bármi fontos dologért futballoznom kéne, a Madriddal állnék ki. Nagyon bízom ebben a csapatban.

Iker Casillas

„Csak a gyõzelemre gondolunk, nem csak én vagyok így ezzel. A csapat remekül teljesített a kupában, ez lehetne a hab a tortán. Nem lesz könnyû, feszült meccs lesz, nagy játékosokkal, bízunk a képességeinkben és a játékstílusunkban. Bízunk abban, hogy meg tudjuk csinálni.”

„Az, hogy feltöltöttem egy képet a Szûzanyáról, nem ide tartozik. Abban a pillanatban ehhez volt kedvem, ezért tettem. A munka, amit az egész szezonban végeztünk, az számít. Nyolc hónapja magunkon múlik a sorsunk, rajta vagyunk egy úton. Ott vagyunk egy döntõben, egy elõdöntõben, és a bajnokságban is a végsõkig fogunk küzdeni, hogy végül elsõk legyünk. Most az a fontos, hogy meg akarjuk nyerni ezt a címet, ami az elsõ lehet a szezonban, és hiszünk benne, hogy nem az utolsó.”

Nem csak Cristiano sérülése a gond, minden sérült játékos hiányzik: Jesé, Arbeloa, Marcelo, Cris… Nem azokon kell gondolkodni, akik nincsenek itt, hanem akik bevethetõek, akikben a mester bízik, hogy képesek elhódítani ezt a trófeát. A naptár egyes pontokon nagyon besûrûsödik, most is ezt láthatjuk.”

„A 2011-es döntõ is vibráló volt, szép, szenvedélyes játék, két csapattal, akik szembenéztek egymással és akarták ezt a címet. Nagyon kemény vereséget szenvedtünk a Camp Nou-ban, ezért meg akartuk nyerni a kupát. Semmi sem változott. Az emberek élvezték, bár megismételhetnénk, és újabb Király-kupát tehetnénk a vitrinbe.”

„Személy szerint nem vonnék le következtetéseket a Barça elmúlt hetébõl, annak ellenére, hogy kikaptak a bajnokságban és a BL-ben is. Ez mindkét csapat számára más helyzet, egy döntõben bármi megtörténhet. Most két sorozatról is szó van most, egy igen nehézrõl, és itt ez a döntõ is, ahol elhódíthatunk egy trófeát. Jó formában vagyunk, szeretnénk a bajnokságban is visszavenni a vezetést. Megfeledkezünk a múltról, csak a holnappal foglalkozunk.”

„Természetesen ha egy döntõben nyersz, akkor a meccsedet felülértékelik, a védéseidet jobban megjegyzik. Nem voltak szenzációs védéseim 2011-ben, de az utolsó szakasznál jöttek, és segítették a csapatot a céljai elérésében. Bárcsak holnap is örülhetnénk, a siker mindenkié lehetne, gyõztesként hagyhatnánk el a pályát.”

Mateu Lahozt mindig is kedveltem, nagyon jó játékvezetõ. Megvan a maga stílusa, hagyja folyni a játékot, keveset szól közbe. Nem fogok rossz véleményt mondani, csak a jót jegyzem meg, nem szállok be a szokásos harcba.”

„Már hozzászoktam, bár továbbra sem kedvelem a szalagcímeket, a sok véleményt, de ha a Madridban vagy, akkor állandóan a sajtó kereszttüzében találod magad, de nem panaszkodom, jobb, mintha kõvel dobálnának az utcán. Bár minden jól menne és a címlapok elkerülnék az egész csapatot. Megérdemeljük ezt a címet a szezonunk alapján.

Nem foglalkozom Messivel. Azt hiszem, a saját csapatának kell aggódnia miatta, én a saját csapatommal törõdöm. Nem fogok azon agyalni, ki van tekintettel kire. Egymást kell motiválnunk, nem abból erõt meríteni, hogy az ellenféllel mi a helyzet.”

„A csapat készen áll. Talán nem voltak jó eredményeink a fontosabb csapatok ellen, de a bajnokság egy rendszeres dolog, 19 csapattal kell összemérned az erõdet. A kupában ki kell ejtened az ellenfeleket. A csapat egységes. Ha jó eredményeket érsz el, a csapatnak van önbizalma. Most egy ilyen szakaszban vagyunk.”

„Már megmondtam, hogy nem fogok Busquets taposásával és Xavi nyilatkozatával foglalkozó cirkuszban részt venni. Az egyik és a másik nyilatkozatai, mûsor itt is, ott is… Komolyan nem érdekel, nem veszek részt több játszmában, több vitában, több szappanoperában. Futballról beszélünk, az számít, ami holnap fog történni. Mint mondtam, nem azért jövünk, hogy bárkit megöljünk vagy megszégyenítsünk. Biztosan fogunk egymással találkozni és megbeszéljük. Körülbelül két perces párbeszéd lesz…”

„Az a tervünk, hogy gyõzünk. Nem akarok spekulálni, hátranézni. Ez egy másik meccs. Azt kell a fejünkben tartani, hogy holnap az egész madridizmusnak valami jót kell adnunk. Harcolni kell, hajtani, küzdeni… Ezt fogjuk tenni, hogy meglegyen a meccs.”

 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK