Irány a Cibeles! – mérkõzés utáni nyilatkozatok

Hihetetlenül izgalmas találkozón szerezte vissza a Real Madrid a becsületét, hiszen 2-1-es gyõzelmet aratott a Barcelona fölött. A játékosok számára ez óriási lendületet adhat a szezon további részére. A Király-kupa idei gyõztesei ezúttal is a sajtó rendelkezésére álltak."

Carlo Ancelotti

„A maximumot nyújtottuk. A csapat remek elsõ félidõt hozott, aztán a Barcelona visszajött a meccsbe, voltak lehetõségeink arra, hogy elõbb befejezzük a meccset. Bárhogy is történt, megérdemeljük a címet.”

„Nem hinném, hogy a Barcelona esetében egy korszak végérõl beszélhetünk. Ha megnézik, láthatják, hogy nagyon jó meccset játszottak, volt esélyük. Kiegyenlítettek. Ez egy nagyon veszélyes csapat, mindenki egy korszak lezárulásáról beszél, én nem így látom.”

„Mindenki kiváló munkát végzett. Hiányzott Cristiano, de a többiek motivációja a lehetõ legnagyobb volt, többet dolgoztak.”

„Ez a gyõzelem erõt ad nekünk a többi sorozatban.”

„Még nem volt részem a Cibeles téri ünneplésben, kíváncsi vagyok. Remek dolog ünnepelni. Az este fantasztikus volt, kiváló hangulatot teremtett a két szurkolótábor. Minden hihetetlen volt.”

„Boldog vagyok, hogy megnyertük ezt a sorozatot. Megszenvedtünk érte és megérdemelten hódítottuk el a trófeát, mert a második félidõben tudtuk irányítani a meccset. Boldog vagyok a játékosok és a szurkolók miatt is. Fantasztikus volt ez a légkör. A pályán és azon kívül is hihetetlen volt a látvány.”

„Úgy zajlott a meccs, ahogy akartuk. Eleinte irányítani tudtuk a játékot, kihasználtuk a kontrát. Párszor elajándékoztuk a labdát, de jól dolgoztunk. Fõleg a védekezésben.”

„Bale számára ez volt a karrierje legfontosabb gólja, mert egy döntõ pillanatban született. Remek meccset hozott, ugyanúgy, mint a többiek. A Madrid csapatként játszott. Csak így lehetett megverni a Barçát.”

Casillas

„A csapat mesésen szerepelt ebben a sorozatban. Nagyon szép meccs volt. Mindkét csapatnak voltak lehetõségei, mi együtt értük el a gyõzelmet. Boldog vagyok a szurkolók miatt és a csapat miatt is. Most egy olyan srácra emlékezünk, aki nincs jól, és õ Jesé. Hamarosan velünk leszel.”

„A kapufánál megállt bennünk az ütõ. A tizenhatoson belül zajlott a játék, a lövés végül a kapufára ment. Néha kedvez a szerencse. Gratulálunk a Barcelonának azért, amit ma véghezvittek. Most a bajnokságon a sor és a Bajnokok Ligáján.”

Sergio Ramos

„Ez egy varázslatos nap. Nagyon sokat számít ez, és az áldozatok hozták meg az eredményt. Egész évben azért dolgozunk, hogy ilyeneket érjünk el. Egy cím rendkívül fontos. Nagy volt a feszültség, két kiváló csapat lépett pályára. Kétségkívül egy varázslatos estében volt részünk. Most pedig folytatni kell, még sok van hátra.”

„Természetesen lelkileg ez sok erõt ad. Az áldozatokért megkapjuk a jussunkat. De folytatni kell. Jövõ héten ott lesz a BL, nagy reményeink vannak.”

„Hálásnak kell lennünk a szurkolóink szeretetéért, nélkülük semmit sem érünk. Élvezzétek ki a gyõzelmet velünk, várjatok minket, Madridban találkozunk.”

Ronaldo

„Nagyon boldog vagyok, mert a csapat remekül teljesített. Nagyon büszke vagyok erre a csapatra. Jobbak voltunk, mint a Barcelona, tudtunk szenvedni. Most már van egy trófeánk, a másik kettõért harcolni fogunk.”

„Szerettem volna segíteni, de a társaim helytálltak. Nem érzek fájdalmat, meglátjuk, szerdán pályára léphetek-e, hogy segítsem a csapatot, vagy meg kell várni a második meccset.”

„Nagyon fontos, hogy legyõzzük a Barçát. Gratuláció illeti az edzõnket. Üzenem az embereknek, hogy jöjjenek ünnepelni a Cibelesre. Ott találkozunk.”

Di María

„Jól mentek a dolgok, úgy, ahogy elõtte gondoltuk. Jó szériánk van, ezt mondtuk elõtte is. Az emberek a hoteltõl idáig támogattak minket. Ez értük van.”

„Ez egy csapat. Az öröm mindenkié. Egy nagyon jól megérdemelt nyeremény az egész éves munkáért.”

„Most még itt ünneplünk, aztán holnap Madridban folytatjuk.”

Isco

„Egy olyan meccs volt, ami sok erõfeszítést követelt, csapatmunkát. Ha így játszunk, ha mindenki egyért hajt, több címet is nyerhetünk.”

„Fiatal vagyok, ez e Real Madrid, itt a világ legjobbjai vannak. Mindig 100%-ot kell nyújtanod, ha itt akarsz játszani.”

„Ez a cím önbizalmat adhat nekünk a szezon utolsó szakaszához. Reméljük, nem ez lesz az év egyetlen trófeája.”

„Elõször megyek a Cibelesre, hatalmas lesz, nagyon várom már, hogy meglássam, mit is jelent ez.”

Pepe

„Voltak lehetõségeink, hogy eldöntsük a meccset, ez nagyon fontos. Várom, hogy megünnepeljük a szurkolókkal. A bajnokságban is jól játszottunk, itt is remekül kezdtünk. Mikor nálunk volt a labda, próbáltunk átférkõzni rajtuk.”

„Hihetetlen Bale gólja, fõleg, hogy milyen pillanatban született. Van egy orvosi stábunk és fizioterapeutáink, akik biztosítják a lazítást és lehetõvé teszik, hogy 90 percig játszhassunk.”

„Tudjuk, hogy nyertünk, de még itt a bajnokság és a BL is. Küzdeni kell, hogy a lehetõ legtöbb címet nyerjük el.”

Xabi Alonso

„Már tudjuk, hogy miénk a dicsõség. Szenvedélyes meccs volt, két csúcson lévõ csapattal. Sok volt az érzelem.”

„Bale gólja hihetetlen volt, sosem láttam még ilyet. Olyan volt, mintha kiment volna a labda, elõrerúgta, kifutott a pályáról… Lenyûgözõ.”

„Mind egyformán büszkék vagyunk. Csodás meccs volt, annak is, aki játszott benne, és annak is, aki átélhette. Most itt az ideje az ünneplésnek azokkal, akik eljöttek ide, és azokkal, akik Madridban vannak. Minden madridistára nagyon büszke vagyok.”

„Ez a futball, a két csapat egymásnak feszül, feszült meccsek, minden labda fontos. Nem kell nagy jelentõséget tulajdonítani a kisebb összetûzéseknek, a futball történetében ez sokszor megesett már. Nagyon felfújják ezt. Nem tartom ennyire fontosnak. Együtt élsz vele, de nem veszel részt benne. Nem érdekel.”

„Kétségtelen, hogy a naptár sûrû, egy nagyon intenzív szezon van mögöttünk. Nem vagyunk a legjobb állapotban, de el kell fogadni ezt. Szinte minden válogatottra ki fog ez hatni. Most nem gondolok még a világbajnokságra.”

„Még egy hetünk van a Bayernig, addig pihenni kell. Most még nem gondolok erre.”

Bale

„Futnom kellett, Bartra próbált kiszorítani, blokkolni, de nem tudott. Meg kellett kerülnöm. Zseniális volt gólt szerezni, de még jobb hogy elnyertük a trófeát.”

„A legfontosabb az, hogy csapatként nagyon keményen dolgoztunk. Mindenki részt vett ebben, mindenki megérdemli. Az egész tornán jól teljesítettünk.”

„Ez a diadal a szurkolóké, mert segítettek nekünk. Fantasztikus volt a hangulat. A csapat jól érezte magát. Tökéletes este volt. Nagyon jó dolog trófeákat nyerni, boldog vagyok, hogy megvan az elsõ címem a Madriddal. Hiszem, hogy így folytatjuk a szezon további részében is.”

Florentino Pérez

„Nagyon szenvedtünk, hiszen elsõrangú ellenfelünk volt. Gratulálok a Barcelonának és a szurkolóiknak, hiszen tökéletesen helytálltak. És persze gratulálok a mieinknek is.”

„Mindenki jól játszott, az egész csapaté az érdem. A spanyol futball ünnepe volt.”

„Jobb, ha az ember már magáénak tudhat egy címet, hiszen ez erõt ad ahhoz, hogy a Tizediket és a bajnokságot is megnyerjük, ki fogunk adni magunkból mindent.”

Butragueño

„Nagyon érdekes döntõ volt, két nagyon különbözõ stílussal. Gyorsan gól szereztünk, és mindig voltak esélyeink az elõnyünk növelésére. Akkor jött a nagy játék, mikor leginkább szükség volt rá. Ma mindenki láthatta, milyen tehetséges Bale.”

 

„Hihetetlen, milyen erõ van Bale-ben. Ragyogó volt. Kulcsfontosságú volt számunka.

„Szenzációs volt a védekezés. Nagyon segítõkész volt a csapat. Egy nagy ellenféllel kerültünk szembe, de remekül helytálltunk. Kevés lehetõséget adtunk nekik. Casillasnak alig kellett beavatkozni. Köszönetet kell mondanunk a szurkolóknak. Nagyon fontosak nekünk a jövõre nézve.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK