Ancelotti: Casillas és López váltani fogják egymást a bajnokságban

Carlo Ancelotti a hagyományos mérkõzés elõtti nyilatkozatban sorra vette a blancókat érintõ aktuális kérdéseket. Az elsõ meglepetést az a kijelentése okozta, hogy Iker Casillas a bajnokság végéig váltásban fog védeni Diego Lópezzel. A Valencia ellen és Vigóban López szerepel majd, a Valladolid ellen és a bajnokság zárómeccsén pedig Casillas.

Casillas és a bajnokság: „Már döntöttem. Holnap Diego López játszik, szerdán Casillas. Aztán a Celta ellen Diego López, az Espanyol ellen pedig Casillas. Beszéltem velük, mindketten egyetértenek velem. Azért döntöttem így, mert Casillasnak ebben a hónapban játszania kell. Nem tartanám helyesnek, ha úgy készülne a meccsre, hogy nem lép pályára.”

Az Atlético: „Sokat beszélnek az egységességükrõl csapatként, de nagyon tehetségesek. Az Atlético ott van az európai csúcson.”

Xabi Alonso helyettesítése a BL-döntõben: „A legtermészetesebb, ha Illarramendi játszik, hiszen Illarra készen áll, õ ehhez a poszthoz van szokva. Ha semmi sem jön közbe, akkor ezen a poszton õ fog játszani.”

Prioritások: „Buták lennénk, ha csak a BL-re készülnénk a döntõig. Az utolsó percig harcolunk a bajnokságban is.”

Sérülések: „Modric vádliproblémák miatt most nem tud játszani, de Khedira készen áll. Mindenki más is. Xabi Alonso a megszokott helyén játszik majd.”

Khedira visszatérése: „Ha készen áll, az azt jelenti, hogy tud játszani. Nagyon remekül jött helyre, jól van, nyilvánvalóan játszania kell, de csak fokozatosan térhet vissza. Ha lesz lehetõség arra, hogy pályára küldjem, akkor így is lesz.”

Valencia: „Nem lesz egyszerû meccs, de nyernünk kell.”

Értékelik-e a munkáját: „Hosszú ideje vagyok már a futballban, és azt mondják, hogy mikor jól mennek a dolgok, az a játékosok érdeme, amikor pedig rosszul, az az edzõ bûne. Ezt megértem, ez a normális. Azt hiszem, az emberek általában és a szurkolók is jobban bíznak az elképzeléseimben. Semmi többrõl nincs szó.”

Intenzitás: „Fontos lenne számunkra, hogy harcoljunk a bajnoki címért, mert van esélyünk. Veszélyes lenne, ha alábbhagyna az intenzitás, és az a legjobb ellenszere ennek, ha nem adjuk fel a ligát.”

 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK