Cristiano: Nem bánom, ha nem szerzek gólt a döntõben, csak nyerjünk

Cristiano Ronaldo egy médiaeseményen állt az újságírók rendelkezésére néhány kérdés erejéig. A portugál csillag beszélt a BL-döntõrõl és a közelgõ világbajnokságról is.

Az eddigi szezon: „Ha a szezon elején tudtuk volna, hogy a végén itt állunk majd, elégedettek lettünk volna. Megnyertük a Király-kupát. A bajnokság nehéznek tûnik, de nem lehetetlen, a BL-ben pedig ott vagyunk a döntõben.”

BL: „Ez egy olyan pillanat, amire a klub már nagyon régóta vár. Nagyszerû döntõ lesz, két kiváló csapat izgalmas mérkõzése. A döntõk mindig kétesélyesek. Mi csak azt reméljük, hogy fantasztikus este lesz, és a végén nyerünk. A május 24 remélhetõleg egy csodálatos este lesz a Real Madrid számára.”

Atlético: „Fantasztikus csapat, nem csak azért, mert a bajnoki tabella élén vannak. Ez is sokat elárul róluk. Jó, hogy spanyol döntõ lesz, ez is azt mutatja, hogy milyen erõs a bajnokság. Ne feledjük, a Sevilla pedig ott van az Európa-liga döntõjében.”

Sérülések: „Biztos vagyok benne, hogy megnyerhetjük a döntõt, a célunk pedig az, hogy az egész keret egészséges legyen, amikor eljön a nagy nap. Teljesen normális, hogy vannak sérülések, amikor a naptár így meg van tömve meccsekkel.”

Gólt szerezni Lisszabonban: „Szeretnék betalálni a döntõben, de nem bánom, ha egy csapattársam szerez gólt, én pedig nem. Csak a trófea érdekel.”

Gólrekord a BL-ben: „Nagyszerû eredmény ez, de valaki egyszer meg fogja dönteni. Örülök, hogy csak a jelenre koncentrálhatok; mindig szerettem a kihívásokat.”

Brazília: „Brazília a testvér-országunk, ahol portugálul beszélnek, remélem, hogy élvezni fogom az ottlétet. Portugáliának lépésrõl lépésre kell haladnia, semmi sem lehetetlen a futballban. A legerõsebb csapatok Spanyolország, Brazília, Franciaország, Olaszország, Argentína… Bármely csapat megnyerheti, de a két legnagyobb esélyes a spanyol és a brazil együttes. Nem helyezek nyomást magamra; nem kell bizonyítanom senkinek semmit. Sok éve játszom már a legmagasabb szinten.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK