Egytõl egyig: Real Madrid – Espanyol

A Real Madrid tegnap délután aktív pihenésként fogadta az Espanyol csapatát, hogy lezárja a 2013/14-es bajnoki idényt. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tizes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
Pontosan annyira pörögtek föl a játékosok, amennyire egy ilyen tét nélküli meccs szükségessé tette. Alapvetõen uralta a mérkõzést a hazai gárda, lényegesen többet birtokolták a labdát és kapura lövéssel is többször próbálkoztak. A passzok pontosságában is felülmúlták az Espanyolt. Nagyon nem érdemes ragozni a tegnapi meccsen nyújtott alakítást, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a játékosok már egészen máshol vannak fejben.

Espanyol (5)
Gyakorlatilag ugyanaz a „tettvágy” sugárzott róluk, mint a Real Madridról, csak annyiban különböztek a blancóktól, hogy pontatlanabbul játszottak, s kevesebb alkalommal jutottak el az ellenfél térfeléig. A kellemes délutáni napsütésben.

A játékosok:

A mérkõzés legjobbja: Ángel Di María (8)
A támadások motorja volt az argentin, Morata mindkét góljánál az õ nevéhez fûzõdik az assziszt. Egyetlen „hibája”, hogy passzai nem elég pontosak.

Iker Casillas (7)
Kevés alkalommal kellett beavatkoznia a kapitánynak, de amikor szükség volt a védéseire, akkor a helyén volt.

Sergio Ramos (7)
A mostanában inkább gólszerzésben jeleskedõ belsõ védõnek nem voltak problémái a vendégekkel, magabiztosan játszott. Õ volt a csapat egyik legjobbja, bár nem volt egy intenzív mérkõzés. Többször sikeresen szabadított föl, s négy kapura lövéssel is próbálkozott.

Raphael Varane (7)
A párharcokból többnyire nyertesen került ki, magasan az õ nevéhez fûzõdik a legtöbb felszabadítás. Némi bizonytalanság még felfedezhetõ rajta, de ezúttal bõven elegendõ volt az általa nyújtott teljesítmény is.

Marcelo (6)
Marcelo szokásához híven nem annyira a védekezésben nyújtott maradandót, inkább a középpályán tûnt fel, támogatva a támadók akcióit – bár háromszor sikerrel szabadította föl saját kapuját a gólhelyzettõl. Keresztezései nagy veszélyt jelentettek az ellenfélre nézve, három kulcspasszt osztott ki, s két kapura tartó lövésébõl kettõ el is találta azt.

Dani Carvajal (6)
Saját oldalát többnyire jól elzárta az ellenfél támadóitól, s valamelyest a támadásoknál is közremûködött, bár ezúttal ritkábban. Rendkívül magabiztosan, 93%-os pontossággal passzolt.

Sami Khedira (5)
Hosszú sérülés után van Sami, ez nyilvánvalóan rányomja a bélyegét a játékára – ennek ellenére kirívó hibákat nem róhatunk fel neki, egyenletes mérkõzést hozott, kiosztott egy kulcspasszt, s passzai szinte kivétel nélkül eljutottak a csapattársakhoz (94%).

Asier Illarramendi (6)
Labdajáratásban szokásához híven pontos volt Xabi Alonso legvalószínûbb helyettese, tíz hosszú passzából valamennyi eljutott a címzetthez, ugyanakkor az embernek szüntelenül az az érzése vele kapcsolatban, hogy nem elég magabiztos (bár a számok nem ezt támasztják alá). Amennyiben õ játszik majd Xabi Alonso posztján a BL-döntõben, nagyon drukkolunk, hogy jó döntéseket hozzon.

Gareth Bale (7)
Gólt szerzett, ami Cristiano hiányában igen fontos volt a csapatnak – jóllehet a mérkõzésen nem múlt semmi. Gólján kívül még kétszer próbálkozott kapura lövéssel, s jellemzõen a védekezésbõl is kivette a részét egy felszabadítás erejéig. Passzai javarészt pontosak voltak.

Isco (6)
Ahogyan azt megszokhattuk, sok látványos megmozdulása volt a mérkõzésen, ugyanakkor egyelõre ezeket kevéssé tudja a csapat szolgálatába állítani. Illarrával együtt õ passzolta a legtöbbet (bár némileg pontatlanabbul tette ezt), ezek közül három kulcsfontosságú volt, s egyszer kapura lövéssel is próbálkozott.

Karim Benzema (6)
Szinte szokásosnak mondhatóan több tiszta helyzete is adódott a franciának, ám ezeket nem sikerült gólra váltania. Megítélésén sokat javít, hogy varázslatos gólpasszal segítette ki Bale-t. Reméljük, sérülése nem gátolja meg abban, hogy ott legyen Lisszabonban.

Cserék:

Álvaro Arbeloa (4)
Carvajalt váltotta a második félidõben. Gyakorlatilag semmivel nem vétette észre magát, de az õ esetében az volt a fontos, hogy pályára léphetett. Igen ritkán avatkozott játékba, de passzai többnyire pontosak voltak.

Luka Modric (5)
Khedirát váltotta a horvát játékos a második félidõben, rendkívül ritkán avatkozott játékba, ám érdemes megemlíteni, hogy passzai egytõl egyig pontosak voltak. Sem pozitív, sem negatív értelemben nem lógott ki a csapatból, felvette azt a ráérõs stílust, ami egyébként valamennyi pályán lévõ játékost jellemezte (hazait és vendéget egyaránt).

Álvaro Morata (7)
Benzemát váltotta a fiatal spanyol, s szokásához híven nagy kedvvel vetette magát a játékba – ki kell használnia minden percet, hogy bizonyíthasson. Ezúttal ez a tettre készség eredményt is hozott, bár tegyük hozzá, hogy Di María közremûködése nélkül aligha szerez két gólt Morata. Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy góljain kívül labdához sem ért a rendelkezésére álló közel fél órában.

 

Forrás: whoscored.com, ftbpro.com, penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…