Jamesre több tízezer madridista volt kíváncsi

46.000 Real Madrid szurkoló, köztük nagyjából 10.000 kolumbiai jelent meg a Santiago Bernabéuban, hogy köszöntse James Rodríguezt. Fehér és sárga mezek egyvelege töltötte meg a stadion belsõ karéját, s több helyen az elsõ és második szintet is. A sajtó számára fenntartott zónában egy négyzetcentiméternyi hely sem maradt szabadon.

Az esemény a hagyományoknak megfelelõen egy videó-összeállítással indult, mely bemutatta a játékos legjobb pillanatait gyermekkorától kezdõdõen egészen a Monacóban töltött idõszakig.

“Remélem, sok örömet okozok majd és sok címet nyerhetek. Hala Madrid!” – mondta James, miután átvehette 10-es számú habfehér mezét.

Florentino Pérez köszöntõjében így fogalmazott: „Az elõzõ szezonban megnyertük a Tizediket, mellyel álmodtunk, és a Király-kupát is. Csodálatos év volt, de most már csak arra tudunk gondolni, hogyan legyünk még erõsebbek és hogyan javítsunk a keretünkön. A Madridnál a címek körül forog minden. Az olyan nagyságok, mint amilyen a számunkra kedves Alfredo Di Stéfano volt, egy legendát hoztak létre. Mindig több trófeát, több gyõzelmet akarunk. Ezt tanultuk tõle, az embertõl, aki megváltoztatta a Madrid és a futball történelmét. Kolumbiából érkezett 1953-ban, ezt sosem fogjuk elfelejteni. Ezért is örülök nagyon ennek a fogadtatásnak a madridisták részérõl, akik közül sokan kolumbiaiak.”

„Egy olyan ember érkezik most, aki vezetni tudott egy hihetetlen kolumbiai válogatottat. A brazíliai világbajnokság egyik szenzációja volt, a torna egyik legnagyobbja. Aranycipõs lett, és õ szerezte a legszebb találatot is” – folytatta a klub elsõ embere. „James, sosem titkoltad szeretetedet a mezünk és a klubunk iránt. Biztosan emlékszel arra, amikor elõször meglátogattad a Bernabéut. Most beteljesült az álmod. A családod tudja, mibe került neked az, hogy most itt lehetsz. Kolumbia melletted áll, ahogy a világ összes madridistája is. A lelküket is kiteszik majd érted a lelátókon, és csak azt kérik, hogy te ugyanezt tedd meg a pályán.”

Fernando Carrillo, Kolumbia spanyolországi nagykövete is beszédet mondott: „Kolumbiaiként nagyon örülök, hogy James megérkezett a Madridhoz. A mi tizesünk a futballvilág elitjébe a legnagyobb kapun lép be. A világbajnokság után most ismét örömet okot nekünk. Kolumbiában nagy szeretettel fordulunk a Real Madrid felé, a klub által alapított iskolák és Alfredo di Stéfano miatt is.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK