A nyár dilemmája: Ki az igazi madridista?

A cím egy kicsit csalóka, hiszen a téma, aminek kapcsán ezzel a kérdéssel foglalkozom, nem csak nyáron volt terítéken, de azt talán elmondhatjuk, hogy az átigazolási piac megnyitása olyan volt, mintha megpiszkáltak volna egy darázsfészket. Hogy mi is ez a téma? Természetesen a madridi kapuskérdés, illetve az akörül kialakult õrület. Szubjektív írás következik.

Ahogy szerkesztõtársamat is megihlette az Iker Casillas körül zajló csetepaté, én sem tudok elmenni szó nélkül a dolog mellett, bár én egy teljesen más szemszögbõl közelítem meg a témát.

Dühös vagyok. Dühös vagyok, mert napi szinten jelentik ki (sokszor hamis Facebook-profilok mögé bújt arctalan suttyók – már bocsánat) a hozzám hasonlóan gondolkodókról laza egyszerûséggel a következõket: „Az ilyen nem is madridista…” „A sok fa¬¬**fej nem tudja mi a madridizmus…” „Ne foglalkozz a sok hülyével…” Ha nyomdafestéket tûrõ módon akarom kifejezni, hogy ilyenkor mit gondolok, akkor csak ennyit írok: „Jézusom…” A másik változat meg ugye nem tûri a nyomdafestéket, úgyhogy azt hagyjuk.

Nos, kedves háborgó szurkolótársak. Én most határozottan kijelentem: Attól, hogy valakinek a klubbal kapcsolatos értékrendje így épül fel: 1. a csapat; 2. a személyek, még madridista. Nem hülye, nem fa**fej, nem szánalmas, nem kevesebb nálatok és igen, ember. Nem hiszem, hogy ezzel valami hatalmas dolgot mondtam volna, hiszen a legnagyobbak, igen, még maga Iker Casillas is számtalanszor kijelentették már, hogy mindig a csapat érdeke az elsõ. Ha valaki gondolkodás nélkül padra ültetne bárkit, és itt fontos, hogy bárkit, akkor, ha a posztján játszó másik játékos jobb formában van és a csapat számára hasznosabb lehet, az nem követ el hatalmas bûnt a madridizmus ellen.

Sõt, én még azt is ki merem jelenteni, hogy aki minden áron ragaszkodik Iker Casillas kapuba állításához, még úgy is, hogy az a csapatnak kupákba, akár teljes szezonnyi munkájába kerülhet, szintén madridista. Nem értek vele egyet, a többi játékossal és az edzõi stábbal szemben nem tartom igazságosnak ezt a gondolkodást, nagyon nem, de õ is madridista.

Illetve még az is madridista, aki adna esélyt Ikernek, de ha valóban nem tudja összeszedni magát és az már a csapat számára is rendkívül kedvezõtlen eredménnyel jár, akkor leültetné a padra, esetleg távozásra bíztatná.

Igen, szurkolótársaim, mi mindannyian madridisták vagyunk! A Real Madridnak szurkolunk, a Real Madridért szorítunk minden egyes meccsen, még az utolsó felkészülési, vagy hakni-meccsen is. A Real Madrid gyõzelmének örülünk, a Real Madrid vereségeinek alkalmával sírunk, a Real Madrid az a csapat, ami különleges helyet foglal el a szívünkben. Mindegyik fenti nézõpontnak vannak gyengeségei, mindegyikbe bele lehet kötni, sõt, mindegyikben vannak hatalmas igazságok, védhetõ alappillérek. De mindegyikre igaz, hogy madridisták nézõpontja. Egyszerûen más.

Adjuk meg egymásnak a tiszteletet… Mind madridisták vagyunk… Hala Madrid!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK