Egytõl egyig: Real Madrid – Atlético Madrid

A Szuperkupa elsõ felvonásán hazai pályán gyenge mérkõzésen játszottunk döntetlent a városi riválissal. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (5,5)
Jóval több volt ebben a mérkõzésben. A Sevilla elleni bátor, kombinatív játékot nem láttuk viszont tegnap, pedig megfelelõ hozzáállással nem lett volna kérdés a gyõzelem. A csapat egyensúlyát véleményem szerint Alonso beállítása borította fel. Kroos és Modric mellé a középpályára olyan ember kell, akinek csekély védekezõ feladata van és amolyan visszavont támadóként fõleg a helyzetek kialakításában és a befejezésben vállal szerepet. Mind Di María, mind James, ming Isco alkalmas lett volna a pozíció betöltésére, Xabi egyértelmûen nem, így pedig sokkal nehezebb dolgunk volt a támadóharmadban, Kroosnak és Modricnak is kicsit mást kellett játszania így, mint a Sevilla ellen. A támadóerõnk csökkenésével pedig saját magunktól vettük el az esélyét, hogy feltörjük az Atlético masszív védõfalát és magabiztos sikert arassunk hazai pályán.

Atlético Madrid (4,5)
Simeone csapata nagyon esetlegesen és pontatlanul játszott, azonban a védelem remekül verte vissza a hazai támadásokat több alkalommal. Emelett pár kósza helyzetre futotta csak a matracosoktól, Casillasnak egyszer kellett bravúrt bemutatnia, góljuk pedig egy pontrúgás utáni kavarodásból született. A Godín-Miranda kettõs továbbra is ott van Európa legjobb belsõ párosai között, és Mandzukic is jó vétel volt Costa után, azonban ez az Atlético tavalyhoz képest gyengébbnek tûnik. Jó lenne ha a visszavágón ez a kapott góljaik számában is megmutatkozna.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Toni Kroos (7)
Már a Sevilla ellen is ott volt a legjobbak közt, ma egyértelmûen õt lehetett kiemelni a mieink közül. Mindenhol ott volt, a támadások kialakításában, az ellenfél rohamainak megakadályozásában és a befejezéseknél is szerepet vállalt. Ha a kapu elõtt kicsit higgadtabb és közeli lehetõségét gólra váltja 0-0-nál akár a kupa sorsát is döntõen befolyásolhatta volna. Támadó szellemû középpályás hiányában többször került a kapu elé, igyekezett kiszolgálni társait, s ha kellett maga vállalkozott lövésre. Toni tegnap 91%-os pontossággal passzolt, s a csapatbõl õ tudja a legtöbb szerelést, a legtöbb cselt és a legtöbb lövést is felmutatni. Így tovább!

Iker Casillas (5,5)
Nem dolgoztatták meg tegnap annyira kapitányunkat, néhány könnyed és egy nagyobb védést véshettünk be a neve mellé. Pozitívum volt továbbá, hogy több gyors és pontos kirúgása/kidobása volt, ami problémát okozott az ellenfélnek. A kapott gólnál megvan az õ felelõssége is – hiba lenne csak az õ nyakába varrni a dolgot, de ugyanúgy hibás dolog kizárólag a belül védekezõket okolni.

Daniel Carvajal (6)
Túlzás nélkül állítható, hogy a védelem legjobbja volt tegnap. Számos támadás megakasztása mellett a támadásra is futotta erejébõl, ez beívelések, belõtt labdák formájában mutatkozott meg, kétszer lövésre is vállalkozott. Sem Manquillo, sem Ansaldi nem tudott mit kezdeni a felfutásaival. Ha így folytatja továbbra is, Arbeloa szezonbérletet válthat a kispadra.

Sergio Ramos (4,5)
Ramos tegnap bõven a tudása alatt teljesített. Több labdát elszórt, néha félelmetesen helyezkedett, ráadásul a Mandzukic-afférnál ismét azt az arcát láttuk, amelyiket nagyon nem szeretnénk. Sergio, ébresztõ! A visszavágón mutasd meg, hogy mire vagy igazából képes. Semmi kakaskodás, elég ha a hosszabbításban jó magasra felugrasz…

Pepe (5,5)
Fontos mentései voltak tegnap és volt egy veszélyes fejese is, azonban ez még mindig nem az a Pepe, aki kõkeményen és határozottan veri vissza a támadások zömét. Az Atlético támadói nem nehezítették meg a dolgát, ugyanakkor olykor rosszul helyezkedett, de szerencsére nem használták ki a túloldalon a kínálkozó lehetõségeket. A meccs vége felé volt egy komoly helyzete, ám fejese elkerülte a kaput.

Marcelo (5,5)
Marcelóról tudjuk, hogy nem a védekezés a erõssége, hanem felfutásai és cselei melyek hatalmas veszélyt jelenthetnek az ellenfél jobb oldalán. Most is igyekezett beadásokkal veszélyt teremteni, többször harcolt ki szabadrúgást. Sajnos Ronaldo kidõlésével elvesztette állandó játszótársát a második félidõre. Ami negatívum vele kapcsolatban: A kapott gólnál a rövdet fogta, mozgásával azonban megzavarta a többieket is – majd rögtön nekiállt mutogatni és felelõsöket keresni. Na ez az, amit én sosem szeretek.

Xabi Alonso (5)
Beállítása sajnos teljesen felborította az egyensúlyt, és meccs közben világosan látszott, hogy támadásinkhoz képtelen bármit is hozzátenni. Ancelotti vélhetõen stabilabbá akarta tenni vele a védekezést, de ezzel a támadóegység veszített – többet, mint amennyit a védekezésünk nyert személyével. Két fontos eseményt rögzíthettünk vele kapcsolatban: egy nagy mentést Mandzukic elõl, illetve egy buta és teljesen felesleges sárga lap begyûjtését.

Luka Modric (4,5)
Luka a vártnál halványabban teljesített. Bár tegnap is pontosan továbbította labdái nagy részét, zseniális meglátásait a visszavágóra tartogatta. Kevés akcióban vett részt, ráadásul töbször húzódott ki a jobb oldalra, mint kellett volna, ezzel kivonva magát több esetben is a játékból. Az Atlético otthonában egy bátrabb felfogásban pályára lépõ csapatban ismét kiemelkedõ teljesítményre lehet majd képes.

Gareth Bale (4,5)
Siqueira személyében kifogta az Atlético védelmének leggyengébb láncszemét ám összességében sem vele, sem a késõbb beállt Ansaldival nem tudott mit kezdeni. Támadásaink nagy része rajta keresztül futott zátonyra ráadásul minden negyedik passza ellenfelet talált. Kapott gólunknál nem követte Raúl García mozgását, kõvé dermedve figyelte az eseményeket. Pozitívum is akad azért vele kapcsolatban, hiszen Siqueira hamar sárgát kapott róla, akadt pár próbálkozása, de nem tudta azt a teljesítményt hozni a meccs egészében, ami elvárható lenne az õ esetében.

Karim Benzema (4,5)
Az Atlético védelme kivette õt a játékból, csak nagyon kevés lehetõsége akadt ám azok is sajnos célt tévesztettek. Karim általában képes kivenni a részét az összjátékból is, tegnap ezt is csak nyomokban vélhettük felfedezni. Vezetõ gólunk elõtt õ gurította vissza Jamesnek a labdát, azonban nagyon kevés helyet hagyott neki az ellenfél, így nem tudott jól teljesíteni.

Cristiano Ronaldo (4,5)
Se többet, se kevesebbet nem tudott felmutatni, mint a BBC másik két tagja, igaz, sérülése miatt csak egy félidõ állt a rendelkezésére. A vártnál jóval kevesebbszer került játékba, ráadásul Juanfrannal is többször meggyûlt a baja. A félidõ végén Bale beadása után megszerezhette volna a vezetést, ám fejese a kapu mellett kötött ki.

Cserejátékosok

James Rodríguez (5)
Számára idegen pozícióban kellett beszállnia a félidõben, de igyekezett, próbálkozott és a második félidõben az akarat egy látványosnak nem mondható, de annál fontosabb gólban mutatkozott meg. Ancelottinak komoly feladata lesz, hogy megtalálja James helyét a csapatban és hogy a fiatal kolumbiai önbizalommal telve játsszon. Mindenesetre egy kupadöntõben lõtt gól egy madridi derbin nem rossz kezdet a magabiztosság acélozásában…

Ángel Di María (6)
Láthattuk tegnap, hogy miért kellett volna a kezdõben találnia magát Alonso helyett. Beállása még az utolsó negyedórában is látványosan felpörgette a csapatot, mozgékonyságával, finom labdakezelésével nem tudott mit kezdeni a vendégoldal egyik tagja sem. A Kroos-Modric-Di María hármas csak szerintem lenne bármelyik csapat ellen életveszélyes trió? Nem szabad elmennie tõlünk.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…