Ancelotti: Cristiano végig is tudott volna játszani

A Real Madrid 1-0-s vereséget szenvedett az Atlético Madrid otthonában a Spanyol Szuperkupa második mérkõzésén, így a trófeát végül a matracosok emelhették a magasba. Mérkõzés utáni nyilatkozatok.

Ancelotti:
„Az elsõ félidõben magas szinten játszottunk, de a másodikban több lehetõséget adtunk az Atléticónak. Elveszítettük az irányítást a sok hosszú labdával. Nehéz helyzetben voltunk, ezért cseréltem. Megváltoztattuk a három középpályás pozícióját.”

„Mondhatjuk, hogy az elõzõ szezon ezzel a meccsel lezárult. A tavalyi évben a Madrid három címet nyert. Ma nem játszottunk jól, de ha már veszíteni kell, akkor inkább itt, mint Lisszabonban.”

„James remekül játszott, a csapat legveszélyesebb játékosa volt. A második félidõben már visszavontabban játszott és kicsit elfáradt, ezért hoztam le. Cristiano végigjátszhatta volna mind a 90 percet, de úgy gondoltam, hogy csak a második félidõre állítom be.”

„Az új szezon érdekes lesz számunkra. Tele vagyunk tehetségekkel, meg fogjuk próbálni megismételni a tavalyi teljesítményt. Egyikünk sem beszélt hat kupáról. Megpróbáljuk mindet megnyerni, amit csak lehet. Most egy új szezon kezdõdik, nagyon várjuk.”

„Az én döntésem volt Di María kihagyása. Nem volt rá szükségem. Khedira engedélyt kért, hogy elutazzon, és megadtam neki. Ha egy játékost elengedek, nem érdekel, hogy hova megy.”

„A piac már bezárult számunkra. Elégedett vagyok Benzemával, bár az elmúlt néhány meccsen nem talált be, viszont sokat ad a csapatnak.”

Ramos:
„Ha egy címért játszol és veszítesz, az nagy kár. Az elsõ félidõben jó helyzeteink voltak, de a döntõkben mindig apró részletek döntenek. Korán megszerezték a vezetést, úgy alakult a meccs, ahogy szerették volna.”

„Gratulálni kell az ellenfélnek, nem kifogásokat keresni. Ha valaki veszít, akkor minden csak kifogás. Most tovább kell lépnünk. Ezt most nem tudtuk megnyerni, de boldogok vagyunk, hogy a Bajnokok Ligájában és a Király-kupában elsõk lettünk és ott lehettünk az Európai és a Spanyol Szuperkupában. Folytatnunk kell a munkát. Sikeres szezonra számítunk, már várjuk a kezdést.”

Carvajal:
„A Bernabéuban és itt is felhasználta mindkét csapat a teljes fegyverarzenálját. Próbáltunk helyzeteket kidolgozni és használni a széleket. Az Atlético idõhúzásra játszott.”

„Megnyerték a Szuperkupát, gratulálunk nekik. A gólok a mi hibáinkból születtek, amiket ki kell javítanunk. Tudtuk, hogy gólt kell szereznünk a Calderónban, de nem sikerült.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK