Egytõl egyig: Real Madrid – Atlético Madrid

Ismét szembekerültünk a szomszéddal, és sajnos a hátunkba állt a matracrugó. Az Atlético egy góllal jobbnak bizonyult a Bernabéuban, így már a harmadik fordulóra jelentõs hátrányt szedtünk össze. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (5,5)
Igazából csalóka lehet az osztályzat, hiszen vereség esetén nem szokás magasra értékelni a csapatot. Rengeteget volt nálunk a labda, kipasszoltuk a vendégeket, sokkal több átadásunk volt a támadóharmadban. Csak a befejezés… 20 kapuralövésbõl négy(!) talált kaput, és ebben benne van a büntetõ is. Vaktölténnyel lõttünk, a nézõket riogatva, ami pedig bement volna, azt Moyá kiszedte. A 16 sikertelen kísérletbõl tízet a tizenhatoson kívülrõl eresztettünk el, belülre nehezen jutottunk el, többször csak kósza beívelésekkel, ami nem a mi játékunk.

Atlético Madrid (6)
Az a fél pont tulajdonképpen az eredménynek szól. Az Atlético semmivel nem volt jobb mezõnyben (sõt…), de kihasznált két adódó lehetõséget – mindkettõt rögzített helyzet (szöglet és bedobás) után. Helyezkedési hibáinkkal remekül éltek, és Moyá is bemutatott egy-két szép védést. A csereként beállt Arda is jól szállt be, és góljával eldöntötte a madridi derbit. Burgos mindkét cseréje remekül sült el, megfelelõen helyettesítette Simeonét – sajnos.

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Cristiano Ronaldo (6,5)
A portugál remekül tért vissza sérülése után, mindent megtett a siker érdekében. Kiharcolt egy büntetõt, amit magabiztosan értékesített is, több gólpassz értékû átadással is észrevétette magát, és mindkét oldalon nagyot melózott támadásban. Tõle is várható sokkal jobb teljesítmény, de tegnap este nála jobb nem akadt a csapatban. Hátrányban megszokott, hogy többször bemérgesedik és távoli próbálkozásokkal operál, most azonban igyekezett csapatjátékosnak maradni, ami szintén szimpatikus volt.

Iker Casillas (4,5)
Azok a fránya szögletek… Az elsõ gólban benne volt Iker, Tiago fejese közelrõl jött, nem mozdult rá és az sem menti fel õt, hogy Benzema lemaradt Tiagóról – egy kapus ne kapjon gólt az orra elõl… A második gólnál hiába nyújtózott, azt nem érhette el. Feltûnõ volt továbbá, hogy többször próbálkozott hosszú kirúgásokkal, pedig a játékot sokkal jobban segíti, amikor a szélsõhátvédeknek adja ki a labdát, hogy felépítsük a támadást. A beadásoknál mutatott bizonytalankodásait illene azoknak is észrevenni, akik tûzzel-vassal védelmezik õt minden szituációban.

Álvaro Arbeloa (5,5)
Önmagához képest több, mint korrekt meccset tudott le a spártai. Persze a második félidõben hozta az egyes szívroham/meccs átlagot, de ettõl függetlenül jól játszott. Volt egy fontos tisztázása a kapu elõtt és számos sikeres szerelést mutatott be a jobb oldalon. Sárga lapja után félõ volt, hogy egy csúnya faulttal kiállíttatja magát, ezért a második félidõben lecserélte õt Ancelotti. Rajta nem múlt semmi.

Pepe (5,5)
Mandzukic és Jiménez nem sok vizet zavart és ez a portugál bekknek is köszönhetõ. Három alkalommal is tisztázott a tizenhatoson belül és kellõ keménységgel állta azt a néhány rohamot, amit produkáltak a vendégek. A második gólnál nem értették meg egymást Arbeloával, de a gyõztes gólban minimum 5 ember felelõssége megvan, így nem okolnám õt érte.

Sergio Ramos (6)
Hosszú átadásainak jelentõs része sikeres volt, többször remekül segített ki a bal oldalra és a levegõben most sem volt ellenfele a fejpárbajok során. Emellett remekül zárt középen, és némileg feljebb húzódva a játékot is próbálta szervezni. A második gólnál sajnos elaludt, pedig Raúl García õrzése az õ feladata lett volna – az õ ijesztése után talált be Arda.

Fábio Coentrao (5,5)
Bejátszotta a bal oldalt, és passzainak jelentõs része csapattársat talált. Kevés alkalommal kellett beavatkoznia a játékba, mivel Ramos sokat segített az oldalán. Pár beadással is próbálkozott, de ezek sajnos nem szálltak jó helyre. A második gólnál érthetetlenül húzódott beljebb, így nem tudta megakadályozni a beadást.

Luka Modric (5)
Tegnap is nagyon pontos volt, 92%-os passzpontossága mindenképpen jónak mondható. A vártnál kevesebbszer tudott játékba kerülni és megmozdulásai nem hordoztak magukban gólveszélyt, vagy helyzet kialakulását. Szereléseiben elmaradt a várttól, bár nem tipikus védekezõ középpályás, de tavaly tavasszal sokkal energikusabbnak tûnt mind a védekezést, mind a támadást tekintve.

Toni Kroos (5,5)
Szinte alig volt rossz passza, csupán az ellenfél tizenhatosa felé küldött átadásai tévesztettek célt. Háromszor is csak szabálytalanság árán tudták megállítani és volt egy-két sikeres közbeavatkozása is, fõleg a bal oldalon. Támadásban (és összességében önmagához képest is) kevés volt, kétszer próbálkozott lövéssel, de egyik sem volt szépségdíjas kísérlet. A második gólnál a bedobást követõen nem volt elég határozott Griezmann-nal szemben, aki így meg tudta játszani Juanfrant.

James Rodríguez (6)
A kolumbiai egyértelmûen a jobbak közé tartozott hazai oldalon. A pálya minden pontján feltûnt, veszélyes szögleteket tekert be és az ellenfél tizenhatosa elõtt is több jó meglátása volt. Lövései sajnos nem találtak kaput, de egyértelmûen látszott, hogy a szabadabb szerepkör felszabadultabbá teszi õt.

Gareth Bale (3)
Szép szabadrúgása és egy másik veszélyes próbálkozása menti meg õt a rosszabb osztályzattól. Az egész meccsen hatástalannak bizonyult, erõtlen és halvány kiadása volt önmagának a walesi. Egy ígéretes megindulást sem tudott felmutatni a jobb oldalon, Juanfranék röhögve kapcsolták le minden egyes alkalommal. Ennél sokkal, de sokkal többet várunk tõle.

Karim Benzema (1,5)
Az elsõ gólnál lemaradt Tiagóról és elpuskázott egy olyan helyzetet, amit az öreganyám a vasárnapi bableves kavargatása közben is játszva értékesít. Emellett hasznos megmozdulásai nem voltak, és annyira volt veszélyes, mint egy szappanbuborék. Az akarat, az odaadás és a szenvedély legkisebb jelét nem lehetett rajta érzékelni. Le is megyek majd a boltba nézni neki egy kispárnát, nehogy a pad feltörje a fenekét – mert a kezdõre nem szolgált rá.

Cserejátékosok

Chicharito (5)
Kapott fél órát, amit végighajtott, látszott hogy nagyon szeretne nyerni. Sajnos a társak nem tudták kellõen kiszolgálni õt, pedig ha egy feleakkora lehetõséget kap, mint Karim, biztosan másképp alakult volna az eredmény.

Isco (4)
Húsz perce volt, amit nem tudott megtölteni sok mindennel. Volt pár jó passza, ám a második gólban az õ szerepe is elvitathatatlan. Mezõnyben felörlõdött, talán Marcelo lendületesebben tudott volna beszállni, mint a spanyol.

Varane (-)
A neki szánt percekben már nem történt említésre méltó esemény, így a francia leosztályozhatatlan.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…