Egytõl egyig: Real Madrid – Rayo Vallecano

Mielõtt apró fiókák formájában kirepültek volna válogatottjukhoz a srácok, ismét beüzemelték a gólgépet, és 5-1-re zúzták le hazai pályán a városi kistesót. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7,5)

Érdekes meccsen vannak túl a fiúk, hiszen alig több, mint 43%-os labdabirtoklás mellett csupán 81%-ban továbbítottuk pontosan a labdát csapatszinten társhoz, ami minden ötödik átadásnál jelent hibát. Más kérdés, hogy ezzel szemben a támadógépezet hihetetlenül precíz, pontrúgásokból és kidolgozott akciókból egyaránt életveszélyesek vagyunk, és szinte minden helyzet veszélyt rejt magában. Az osztályzat a helyenként döcögõs játék mellett a gólparádénak szól, nem volt ennyi a két csapat között, de valamiért a Rayo nagyon gyámoltalanul védekezik ellenünk az elmúlt években.

Rayo Vallecano (5)

Adott egy csapat, amelyik labdabirtoklást, passzokat, szögleteket tekintve felülmúlja ellenfelét, de épkézláb próbálkozásokat, megfelelõen felépített akciókat, és kõkemény védekezést sem tud felmutatni. Egyetlen góljukat egy szilveszteri bakiparádé ‘Best Of’ szekciójába bekerülõ eseménysorozata után tudták begyötörni, igaz, egy érvénytelenített találatuk is volt, de ezt leszámítva Pepe járt legközelebb a kapunkhoz. A Rayo játékstílusa imponáló, és valószínûleg amíg ezt játsszák, elõbb fognak európai kupaszereplésre feljogosító helyen végezni, mint kiesni.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Toni Kroos (8,5)

Fogalmam sincs, hogy a Rayo kapusa, Cristian Álvarez megéhezett e a meccs közben, mindenesetre Toni megkínálta õt egy ropogós kiflivel, a hálóõr pedig nem utasította el a felajánlást. Emellett 94%-kal passzolt, 52 átadásából 49 jó helyre került, a támadó harmadban pedig ugyanez a mutatója 7/7-es, amibe egy gólpassz és ezen kívül két kulcspassz is belefért. Kroos védõmunkája is kiemelkedõ volt, négy szerelése csapatszinten is kiemelkedõnek számít. Sokszor próbálkozott az elmúlt meccseken távoli lövésekkel, örömteli, hogy végre sikerrel végzõdött a tegnapi kísérlete, és bízzunk benne, hogy ez még csak a kezdet.

Keylor Navas (5,5)

Egy-két nagyobb védés mellett nem igazán lehet büszke teljesítményére. Sokszor feleslegesen hosszú, középre ívelt kirúgásokkal próbálkozott, amiket a Rayo középpályásai rendre megkaparintottak, és a probléma az, hogy 10-12 ilyen eset biztosan volt. A gólnál feleslegesen hamar hozta játékba Jamest, egy bármikor letámadni képes Rayo ellen nem szabad kapkodni ezekben a helyzetekben. A tegnapi teljesítményével nem játszotta be magát a kezdõbe.

Nacho Fernández (6,5)

Védekezésben egy erõs nyolcas, öt szerelésével és két tisztázásával, támadásban viszont még Arbeloánál is hatástalanabb volt, szinte semmilyen segítséget nem tudott nyújtani az akcióinknál, 87%-os passzpontossága nem rossz, de azért tud õ jobbat is. Egyértelmû volt, hogy a bal oldalunk jobban pörgött, mint általában, de Carvajal átlagos játékától kicsit elmaradt tegnap honfitársa.

Pepe (6,5)

Sérülése közben szerzett kis sapijával sikerült leginkább kitûnnie a mezõnybõl, két tisztázása mellett 86%-kal passzolt, igyekezett fellépni a támadásokhoz is több-kevesebb sikerrel. A gól elõtti szituációban némi határozottsággal és odafigyeléssel tisztázni tudott volna, de túlságosan behátrált, így nem volt képes menteni.

Sergio Ramos (8,5)

Az övé volt a másik kiemelkedõ teljesítmény tegnap Kroos mellett. Serdülõben szereztem egy nagyon hasonló gólt, mint az övé, más kérdés, hogy a ‘combbal-térddel megpaskolt hulló falevél’ formációt nem védettem le, így csapatkapitányunk is nyugodtan betalálhatott így. Öt tisztázása volt a tizenhatoson belül, emellett két labdát elcsípett, háromszor szerelt, blokkolt egy lövést, és négyszer szabálytalankodtak ellene. A tõle megszokott átforgatásokból nem igazán jutott a Rayo ellen, de ha minden meccsen így védekezik, akkor bizony új helyeket kéne találni az idei trófeáknak.

Marcelo (7,5)

A kis brazil az elmúlt meccseken megszokott aktivitással vetette bele magát a játékba, öt szerelés és négy tisztázás mellett egy kulcspasszt is kiosztott, szabálytalansága nem volt, egyszer viszont õt faultolták. Lendületes játékával nem tudnak mit kezdeni az ellenfelek, ám alkalmi pontatlanságaiban mindig van némi veszély, fõleg ha a saját térfelünkön követi el azokat.

Luka Modric (6)

Nagyon halvány volt a horvát örökmozgó, tõle szokatlan 81%-os passzpontosság mellett háromszor is szabálytalankodott, egy veszélyes kísérlete mellett kósza próbálkozások jellemezték. Három szerelése figyelemre méltó, de a támadó harmadban rendre rossz megoldásokat választott. Ha Khedira és Illarra nem ennének sérültek, kapott volna némi pihenõt, tegnap is talán érdemesebb lett volna Medránnal kezdeni, hogy Luka fitt legyen a fontos találkozókra.

James Rodríguez (6,5)

Szögletét követõen sikerült Ramosnak gólt szereznie, emellett két kulcspasszt kiosztott, fájó, hogy az egyiket az ellenfél ki is használta. Kapott gólunknál Navas kissé mögé adta a labdát, amit átvétel után elõrevághatott volna, vagy észrevehette volna, hogy Ramos kimozgott a labdáért, a visszapassz azonban a legrosszabb döntések egyike volt. Két szerelése kiemelendõ a félpályánál. Carlo nem biztos, hogy jól döntött, amikor a kolumbiait a bal oldalra vezényelte, Bale-t pedig jobbra, James láthatóan kissé idegenül mozgott ott.

Gareth Bale (7)

Az elsõ gólnál kiválóan érkezett a kapu elé, emellett dinamikájával és gyorsaságával nem igazán tudtak mit kezdeni a vendégek. Bivalyerõs lövésénél hatalmas bravúrral védett Álvarez, továbbá egyszer szabálytalankodtak vele szemben és egy kulcspasszt is adott a walesi gyalogkakukk. A szokásos problémák azonban elõjöttek nála, hiszen keveset volt játékban, és passzmutatója ezúttal sem érte el a 80%-ot. Nem rossz, de ennél több kell.

Karim Benzema (7)

Nagyon hasonló volt az õ és Bale teljesítménye. Egy gól, egy kulcspassz, két elszenvedett szabálytalanság, de emellett õ sem találkozott sokat a labdával, és több átadásába neki is hiba csúszott. Rá is ráfért volna a pihenés, ezúttal Chicharitót küldtem volna fel, az õ játékstílusa talán még eredményesebb is lehetett volna a Rayo ellen.

Cristiano Ronaldo (7,5)

Lõtt egy némileg szerencsés gólt, adott egy kulcspasszt, két gólpasszt, és három sikeresen megvívott fejpárbaja is volt a szélen. Ez mind szép és jó, de több támadásunk akadt el rajta, jó néhány szélrõl beadott labdája pontatlannak bizonyult, mindössze 68%-os passzmutatóval zárt, ami felejthetõ. A meccs egyes idõszakaiban érzõdött rajta a görcsösség, a gól hiánya miatti idegeskedés, ami a küzdõszelleme és az elhivatottsága szempontjából abszolút pozitívum, a csapategység egészét tekintve azonban nem biztos, hogy a legjobb.

Cserejátékosok

Isco (6,5)

Kapott 25 percet Ancelottitól, ami egy gólpasszra így is elég volt, de sokszor nem ért ezen kívül labdába a spanyol válogatottba meghívott trükkmester.

Chicharito és Medrán nem osztályozhatóak, utóbbi egy kis odafigyeléssel meglõhette volna a hatodikat is.

Játékvezetõ

Pérez Montero (6,5)

A játékvezetõ kevés dolgát jól látta el. Kellõen akcióközelbõl hozta meg döntéseit, nem avatkozott feleslegesen közbe, hagyta játszani a csapatokat, de amikor kellett, megtalálta zsebében a sárga kártyát is. A csapatok nem állították nehéz feladat elé, a vendégek vélt, vagy valós sérülései felett dönteni nem az õ feladata, figyelmeztetései jogosak voltak és a lapok is kellõ idõben érkeztek, kézben tartotta a meccset. Egy átlagosnál jobb teljesítményt rontottak le asszisztensei, akik több esetben is rosszul bírálták el a les-nem les szituációkat, így fordulhatott elõ az is, hogy Benzema találata közel két méteres lesrõl született.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…